Јас да прашам бидејќи прв бебе крева температура (а да не е од вакцини). Нема висока температура ама има секрет па дали од што и се слева почна да поткашлува или се влошува ситуацијата не знам. Прашањето ми е, каде е најсоодветно да ја носам да ја наслушаат за викенд? Систина, Ремедика или некаде по клиники?
Ако си во близина на Аеродром и амо можеш да стигнеш, имаш дежурен педијатар до 19часот денес во Јане Сандански
Ремедика немаат педијатар. Систина или Козле се најсигурни. Во Козле сум задоволна, прават кс веднаш, фини се и чисто е, по општинскиве не би одела зошто скоро секогаш е гужва и џабе малтретирање е.
Мајки бебка е болна, има вирус. Нема темепратура, ама цел ден е поспана. Значи спие повеќе од претходно. Има секрет од очите. Аденовирус има. Не јаде, ама цица. Пелените ги полни. Ама ме буни што си спие. Валјда дека е болничка.
Големиот од бебе кога е болен спие по цел ден, и нека спие, така се бори организмот, успорува организмот за да се избори со вирусите.
Мајки дали некоја може да ми каже дали се вруќици или нешто друго? Има бебе на меше 3,4, на лактот две и на бутче 2,3...
Мене на сипаници ми личат, Колкаво е бебето, ако се направат како меурчиња сипаници се ама тоа е обично втор ден од излегување.
Мајки, малата ми крена температура, бевме на педијатар, правевме крвна слика добра е се работи за вирус. Е сега ми даде само Далерон на 6 саати да давам над 38 кога е температурата. Во случај да ми крени побрзо од 6 часа, дали може да и дадам? Или тие антипиреа лепенките имаат некој ефект? 5 месеци сме за 3 дена