Мора да пие антибиотик за стреп А (пиогенес) ако има во грло и без да има симптоми. Не е покриена таа стрептокока со превенарот
Бебето ми е неполн месец,на цицање сме само,од синоќа има дијареа. Има некоја искуство? Како да му помогнам? Сабајле сме на педијатар ама до тогаш дали можам нешто да направам?
Од синоќа ноќеска поточно почна,на секое мењање пелена ми се какаше течно,сега дури последниов пат неколку пати и тоа доста имаше баш течно.
На бебињата посебно доенчињата им е потечна каката секако, може не е дијареа. Освен какањето, моча редовно? До утре можеш да даваш дупла доза пробиотик и постојано доење, а ако гледаш дека е поспано, не цица (ако е на доење), не мочка, пелената мириса јако како ацетон, носи го на дежурен не чекај до утре.
Си мочка редовно и си цица а ова со столицата знам каката ваква не му беше ова е ептен воденикаво. И пишав и на докторката чекам одговор. Фала ти.
Zdravo majki Ocajno mi treba sovet...Maliot e 21 mesec,od nedelata mu se ima pojaveno afta na dolnata vilica od vnatre,prv pat e ova da mu se slucuva... Detevo stana neprepoznatlivo,place non stop,mnogu e nervozno,se mu smeta,nisto ne jade..Pretpostavuvam deka e normalno ova odnesuvanje so ogled na ovaa situacija.. Maticnata nisto konkretno ne ni kaza osven deka bilo avto imuno blabla...Dali imate iskustvo so vakvo nesto,dali nesto ste koristele ili samo treba da se izdrzi dodeka ne pomine samo?
На газето ептен му се појави црвен осип, а има и некои бели точкички. Од што може да биде? Користиме мустела витаминдка крема. На google според овс ми вика демек кандида… да ставам ли нистатин или нешто друго? Скоро 3 месеци сме
Па не сменив нешто многу јас. Благо што јадев можда малце повеќе,може од тоа така да реагира? Иначе што јадете вака,се си јадете додека доите? Јас ко што читам искача ништо да не се јаде ова правело грчеви тоа правело,ај на вода да живееме ако не. И се со страв некако јадам јадења..
Сега веќе од се јадам, иначе му правеше проблеми гасови зрнести храна и зелка, не јадев, течна столица ова што пишав, од овошје само банана и јаболко јадев, се друго го иритираше. Е јадам и смрзнати бобинки. Гледам по другите теми ти пишале, за дијареа се смета повеќе од 4 столици течни во 1 час, така да ако нема толку не е дијареа, колку сака нека е течна, моментално му дошло, ти си изела можеби нешто.
Бевме на педијатар детето за две недели едно кило качило,нема ни месец уште, а 4кила и 50 грама е а 2650 гр е родено. Рече дека од што има грчеви бара затоа повеке да јаде а па зошто јаде многу не можела да му се свари храната и затоа столицата му била така течна. Ми рече капки Colief да му дадам и со тоа да пробаме да ги намалиме грчевите и да јаде помалку.
Ако можеш бар на саат да ги направиш подоите, кај нас тоа најмногу помогна за грчевите. Капките пробај ги ама јас конкретно аир не видов. Вртев со нив па инфакалм па нрс харви и на крај еспумисан најдобар ефек дадоа. А и за големиот кога беше бебе незнам дали до еспумисанот беше, ама мака не видовме.
Мајки син ми 6 години вчеравечер после полноќ се разбуди рече дека му се лоши и поврати. Ајде си реков излезени бевме и тост јадеше па си помислив од тоа дека цел ден си беше како што треба. Еве и денес истото се случи значи цел ден си игра јади пие не е ништо болен а исто сега се разбуди и рече ми се лоши и пак поврати. Искрено се загрижив сега. Што би можело да биде? Не сум мирна дури не консултирам педијатар.
Да не се прејадува? На син ми се има 2-3 пати случено така од прејадување, а често е со запек и навечер тешко му е варењето.