Моксарела во нос јас лекував со флоксимед капки, кај 4 месечно бебе. На контролен брис беше негативна и после немаше симптоми.
Фала ти, баш ќе ги барам од матичниот. Ќе му направам деновиве уште еден брис, зошто големив имаше стрептокока па и таа да не сме ја закачиле. Како се нервирам вака што сама по форум треба да си го лечам детето.
Мами дали некоја го има давано овај сируп?Далерон ми го повраќа,никако не го пие,каков друг парацетамол давате освен далерон?
Бебе ми е 8ма недела некако денес е многу поспано, колку спијат на таа возраст, не знам дали има место за загриженост дали да одам на лекар
На бебе 8+ качи температура синоќа дадов парацетамол еве цела вечер качува на три саати смеам да му дадам еференгал сируп може од него нема да качува толку брзо или несмеам да мешам ?
Што смеам да дадам на 10 месечно бебе да ублажам кашлање? Помина со полесни симптоми до пред некој ден, меѓутоа го поврати и еве како му се влошува кашлицата денеска цел ден го следам, почнува и почесто да кива и е малку зарипнат. Ме плаши ноќва како ќе биде. Има ли нешто што можам да направам да превенирам полоша состојба? За сега нема тт и е весел, ама знам дека тоа може многу брзо да се смени.
Dali imate dadeno do sega kromid, luk, i orev? Lekot shto go koristime za kashlica ni e od toa zatoa prashuvam
Орев немам дадено ама секако треба да дадам. Може да ми го пишеш рецептот па ќе го имам за понатака. Ја ублажува кашлицата? За сува или продуктивна кашлица е?
Свари јаболко и кромид, дај го како сируп во шприц, малку гадничко е ама лек е. Понатака можеш да додадеш и ореви, оригиналниот рецепт е 1 јаболко, 1 кромид и 4 оревчиња само скршени. Големиот пие од ова и многу му помага.
Vo 1l voda se vari eden kromid so lushpa cel, 2-3 oreva so lushpa tvrda cela i 2 cesninja luk isto. Se vari dur ne se smali smesata do 500 ml, fakticki da ispqri pola. Se ladi i se stava vo staklo vo frizider. Davas po 1 lazica 3 pati na den. Nema neshto shto ne pominuva. Jas imam alergii na apcinja i shto i da mu e na maliot samo prirodno go lecam, do sega fala bogu ne sum mu dala nikakov antibiotik ili apce
Во средата примивме 2 вакцини петовалентна и стрептокока беше кенкав со благо покачена тт и намален апетит,уште е таков ја контактирав матичната негова вика симптомите од вакцина траат 2,3 дена.. Јас и напоменав дека и пред тоа исто беше вака кенкав ама го приметив дека со непцата има мака се чеша,плишаните играчки ги става во уста и многу ама многу лиги пушта.. Земав frezyderm гелче го мачкам и му нудам глодалка. Она вика рано е не може да се непцата иначе на 14ти 6 месеци ќе прави,јас сепак мислам дека непцата го мачат.. Секој одговор ми значи,фала ви однапред .