Прво смири се. 38 не е толку висока температура, дури ни за антипиретик. Доколку сметаш дека е нешто сериозно носи го на Детска клиника или во Козле.
Фала ти многу се смирив спушти некако многу кашла многу ми е страв не знам заб ли е вирус ли е цел е отечен во жлебините
Мајки, бебе си играло со парфем( татко му му дал) ги отварал/затварал капачињата. Наеднаш си шприцнал малку во усте. Му мириса устата. Му дадов вода, не знам дали да провоцирам да поврати?
Majki Bebe mi krena tt 39.1 ,staviv cepce eferglan se spusta poleka ama glavceto I e uste potoplo. Ne celoto, tuku glavata cela. Staviv I corapcinja potopeni so ocet ( 50:50 rastvor voda/ocet) se smiruva ama me buni glavceto.. Inace bebe ne placese,samo malku kenkava duri I mi se smeskase koga ja raslekuvav. Probab da dadam paracetamol syrup ama go plukna , pa zatoa staviv cepce.
Мајки, има ли некој вирус со температура, нос течење? Бебе ми е девет месеци, често крева температура, носено на преглед, ок крвна слика, грло и гради исто ок. И ние бевме исто, но траеше ден и пол кај нас, но бебево еве трети ден. Памет немам веќе.
Здраво мајки, знае ли некоја да ми објасни што значи кога железото е нормално а сатурацијата на железо ниска?
I nie od nokeska so temperatura,dadov cepce efrglan I se smiri. Sabajlecki bese dobra, nemase nisto I od popladnevo posle 3 pak isto. Ne kasla,ne I tece nos, ne place a temperatura 37.8. Se slusnav so maticnata, rece stom jade I ne odbiva mleko deka ne e strasno ama ako I nokeska krene tt obavezno utre krvna slika. A pravevme ks pred Edna nedela I super bese,neznam sto e ova. Prvpat mi kreva tt I prvo dete mi e pa neznam kaj teram.
И кај нас вака беше, според кс ни рекоа вирус. Само витамини дававме и далерон по потреба и му помина. Со лесно
До 39.1 Црп до 8,6 се качи, ни рекоа незначително покачено е, другото сè беше во ред. Му помина за 3-4 дена.
@AngelOfArh те тагнувам тебе зашто мислам читав бебето ти имаше воспаление на уво. Моево и двете му се, девет месеци е, денес открија зашто пред два дена кс беше добра, а денес црп во вис. Те молам сподели искуство како поминавте, колку температура имаше твоето? Јас сум преплашена. Ние почнавме со Трицеф.
Неповикана дојдов ама да споделам. Внука ми имаше исто голем проблем со ушите и излезе дека е бактерија и во нос и во грло. Направете брис.
Немаше време за брис, црп многу високо, мораше со антибиотик да се почне одма. Носето му е растечено, но не се жолти или зелени мрсулите, туку проѕирни, на моменти и бели.
Можеби требаше да ви земат брисеви, а сепак одма после земањето да почнете со антибиотик (да не чекате резултати) за после да исконтролирате повторно брисеви за да видите дали антибиотикот делувал или ќе треба можеби да се продолжи со друг на којшто ќе е сензитивна бактеријата. Ако е во грло, нема да имате мрсули во боја. Како и да е, со лесно да минува
Денес и се појави вакво црвенило на рачето. Не сме направиле промена ни во млеко, ни прашок за перење ни ништо што може да наведи некаква реакција. Вчера на вратчето имаше 3-4 ама поситни кои веќе ги нема. Денес овие на рачето како поголеми се.
Да е носел блузичка со копчиња доле? На моето на вратчето некогаш му се прават вакви од копчињата на лигарникот