Трицеф е добар антибиотик, широк му е спектарот. И кај нас од стрептокока излезе, поарно да дадеа појак ама па мал е и затоа со послаб антибиотик одевме. Пиеше скоро 20 дена, цефалексин па алмацин. Помина ама остана секрет малку кој ако не се исчисти крчка навечер.
Не,немаше копчиња. Прво мислев да не е од што повеќе става раце во уста. Ама ова е баш над дланката. Евентуално кога шетаме да ја има некое бубаче полазено или слично.
Не знам тогаш, прати до утре и консултирај педијатар ако не се повлечат. И пробај да ја стиснеш на местото да видеш дали ќе реагира, дали ја чешат
Не качуваше многу, 37.8 најмногу, 3 дена и толку. А од болка пуштеше уште 10 дена, бавно му се смируваше.
Ние имавме воспаление на уво пред 2 недели, ми качуваше до кај 39.6, два дена... Пиеше амоксиклав 10 дена, дури после 7 миот ден од антиниотик стана повесела, на контрола на и тој ден и беа малку вцрвенети мембраните...
Mamicki dodeka si igrase skina parce karton go sitnese na sitni delcinja no mislam deka I edno delce goltna go proveriv v usta nemase nisto no bas koga se strcav da vidam sto pravi goltna Dali I'ma mesto za griza inace potoa Vesel si e si jadese vecera si go ispi mlekoto ...
А може да се повтори и понатаму воспаление на уши? Многу се плашам и од тоа. Еве големата пак ќе оди во градинка и може да донесе вирус, бактерија.
Може нормално, не се добива траен имунитет. Има деца што спуштаат, има деца што се на уши осетливи, има деца што грло им е слаба точка, на некои стомак... големото или уши ули спушташе.
Како ги давате орс шумливите? Пишува да се растворат во 100 мл вода и од тоа да давам цел ден по малку или?
Ако повраќа по малку лажица по лажица цел ден. Ако не повраќа можеш и повеќе. Јас и АД правам со таков раствор пример 90 мл раствор со 3 мерички на собна температура, повеќе не, ставам во кашички и слично. Битно е и за колкаво бебе , така сум правела после 10 месеци, за бебе под 10 лажичка по лажичка. Инаку мислам се раствараат една таблета во 200 мл вода не во 100.
Он не повраќа, ама температура има цел ден, на 4ч ја качува, а вода не ми пие, само што цица. 9,5 месеци е. Во упатството пишува во 100 мл по една таблета за до 10 кг, а за поголеми 2 таблетки во 200мл. Значи да му давам колку сака, може целото да го испие во 2-3 саати?
Давај му, мене така совет ми беше од матичниот, кај што можам да пикнам, и ако го испие ново да направам.
Мојата имаше така ама на два три пати како конче ептен ситно. Пазев на млечна исхрана јас дека цицаше и не се појави повеќе од кога воведовме цврста исхрана. Мојата е интолернатна на лактоза.
На ќерче ова и го приметив пред месец дена и мислев е од некое стегаче престегана па ќе исчезне, ама не. Враќам на слики уназад и и се приметува ама помалку, не е родена со ова. Дали има некој искуство и да предложете добар кожен на приватно? Иначе и јас сум склона на флеки на лице ама како мала сум немала.
Бебе ми беше со воспаление на ушињата пред две недели. Пиеше Трицеф, бевме и на ОРЛ, рече дека е подобро, да се пие антибиотикот 10 дена. Го завршивме, но носето уште растечено, и почна да поткашлува. Кажете што да правам, совет? Утре пак ќе го носам на контрола, но веќе памет немам. Ми рекоа и на ОРЛ почесто да се чисти носето.
Кашлицата и носето не можат одма да се смират. Паднат е имунитетот рачунај дека сега го напаѓаат и алергии се ствара секрет и затоа си поткашлува зошто се слива.