Биди сигурна дека големата носи. Малото 2 пати добива воспаление на уво од бато, а сега се сомневаме и кај бато на посериозна дијагноза од стрептококата, ама од утре ќе испитуваме. 2ипол години маски и изолација си го направија своето.
Здраво мами малата е 9дена и е на комбинирано,на доење и дохрана и не е покакана од завчера, а исто така има и грчеви како мозам да и помогнам од вчера почнав да и давам пробиотик пробав со топломер во газе со витаминска не помага
Здраво Бебе ми е скоро 2м и последно почна да ми повраќа почесто па речиси после секој оброк некогаш малку а некогаш повеќе. Од кога ќе се најаде ја тапкам за да подригне.. подригнува ика и така повраќа а предходно не повраќаше толку често.Инаку комбинирано и ад и мајчино. Дали ви се случувало тоа? Дека почнав да се плашам малку …
Можеби има рефлукс, често имаат Син ми повраќаше и тоа обилно до кај 6ти-7ми месец кога почнавме со дохрана.
Може да е и рефлукс како што пиша Ирб, а може и да е прејадено. Зависи колку ад даваш, мајчино е полесно сварливо, а битно е и на колку време е оброкот/подојот.
Ако напредува не е ништо страшно, давај на два сати пола доза пробај така јас така правев по препорака на педијатар
Има некоја давано Сидерал капки за железо? Хемоглобинот му е 99,и матичниот му препиша тоа. Иначе два и пол месеци сме вчера примивме вакцини,затоа и крвна слика правевме.
Јас имам давано и ОК се и тоа на месец дена бебе. Ама нас ни препорачаја две дози, од првото да се крене хемоглобинот, второто да направи резерви.
Кај моето хемоглобин беше 89 и со нив за еден месец се качи на 105. Исто како претходната членка, продолжив да давам уште една доза по препорака на матичната.
Мајки здраво, Беба ми е 4++, уште не сме почнале со вкусови. Вчера јадев 3/4 јагоди, на ексклузивно доење сме, денес после 10 саати на обравчињата му се појавија вакви брунчиња, а и лиценцето му е генерално црвено. На други делови нема. Дали треба да превземам нешто, да не е ова алергија?
Мислење за овие резултати? Бебе е 9.5м,повторно ларингит и кашлица. И мн ниско железо а цел месец е со малтофер капки, витаминц и бејби вит. Му дадоа урбазон инфузија, и да продолжиме со инхалации, антибиотик и сируп за алергија.
Ај смени со сидерал капките види како ќе бидете. Лоша е алергијата, највеќе луѓето се алергични на домашна прашина, моја препорака доколку имаш теписи завеси да тргнеш на страна одреден период и да видиш дали има подобрување.
Прво бевме на сидерал па немаа ефект ги сменивме за малтофер. Теписи немам. Кога најрано може да се испита алергија. Што значи ова аст покачено. Можно ли е да е ова ковид, или грип, и јас кашлав и маж ми.
https://www.farmahem.com.mk/tabs/view/c164fa330c34b722f05b82e06aff8796 Ензим е аст ти пишува на линкот најверодостојно е испитувањето после 3 години мало е уште за испитувања. Единствено цвекло ако имаш дадено да пробаш тоа да му даваш на бебе сварено. И многу е битно дали испитувањата ги правите во иста лабалаторија секој пат.
Два пати по 10 капки дававте? Мене ми рече матичниот еднаш на ден по 8 капки,два месеца. Иначе кога ги дававте имаше ли како честички од прашакот во капките? Кај мене и покрај убаво тресење на шишето има уште такви ко топчиња ситни ситни,си викам да не не треба така И кога ги дававте со млеко пред хранење после или измеѓу две хранења,како е подобро?
Дозата како што ти е препорачана така, кај сите е различно. Инаку да имаше ситни од прашакот, нормално е. Млекото ја намалува апсорпцијата на железо, така да најдобро меѓу оброци.
Еднаш на ден давав по 10 капки повпрепорака на матичната. По килажа си има колку е максимална дозволена доза, мислам 2 капки по кг беше.
@Cherry79 @Ano Дали бебињата имаа запек од Сидералот? Моево гледам од кога почнав да му го давам секој ден во исто време многу се мачи да се искака..