Не, не е покачена температура. Ниту пак за парацетамол. Антипиретик се дава над 38.5 или 38.2 ако е малаксано бебето.
Женски бебево три месеца ми е и некој ден,три дена не кака,цица и Аптамил давам плус веке месец дена супер си беше незнам што му стана. Како да му помогнам? Користиме Диастоп пробиотик. Сега како да прднал имаше една точка гомце ама како запечено…
Бебе е 10 м, ноќеска околу 4 качи тт 38.5 дадов парацетамол, денес цел ден е со тт околу 38, јаде, само еднаш поврати, во 18.00 ч имаше 39тт дадов чепче еферглан еве сега до 38 ја спушти само а 2. 5ч поминаа. Од 18.00 само цица, не вечераше, сега заспа. Кога да дадам пак сируп или чепче. Др симптоми нема, само е помирен од обично. Носето малку му крчи како затнато, не кашла.
Eferaglan e paracetamol, taka da mozes i na 4 chasa, a mozes i blok maks ako ne spusta skroz od paracetamolot. Neli na 4 casa moze da menuvas sirupi. Mozes i da go tusiras, pa kje vidis kako e, ako ne nosi go na dezuren ako ti e somnitelno, deka sepak e bebe.
Дадов пак чепче еферглан пред еден саат ама тг не се спушта синстои 38.1. Бебе спие и цица, ме фаќа нервоза. Ставив и сенф па го тргнав џабе.
Однеси го на педијатар нека го прегледаат, и КС нека му направат. Ама мислам дека е вирус, моите го поминаа за 2-3 дена, само тт друго ништо.
Се појави осип ситен црвен, дали може да од тт?Опасно ли е, јас сум на раб дури во 5 ке стигнам дома, мајка ми го чува. Сипаници прележа веќе.Денес 37.5 има нема пиено сируп од сабајле. Му излегол овој осип околу пладне.
Можно е, @Kolache na mama може ќе ти каже подобро нејзиното прележа некој ваков вирус. Ај и јазикот нека му го провери.
Прашај ја мајка ти дали е мазен. Како испакнато ми делува, ама едно е слика, друго е кога ќе го пипне. Ако е мазен тогаш е од тт. Моите имаа осип по цело тело од висока температура. Види ми ги мислењата имам постирано и слика.
Мазен е, нема испакнати брунки, тт 36.9 има сега.Да дадам сируп за алергија? Попладне ке го носам на дежурен во болница матичната ми е до 4.
Не е од тт ова како што имаа моите. Осипот беше последица од висока температура која траеше неколку дена. Кај твоето се симнува тт. Битно е и дали го чеша осипот. Најдобро е на матичната да и пратиш слика да и кажеш дека е мазен, дали го чеша и дали нешто јадел ново...да одреди дали е за сируп за алергија додека да го однесеш на дежурен.