И кај нас осип на кожа... и се појави од газето по грбот нагоре како лишаи, пликови... матичната ни кажа риластил атопик да мачкаме, не ни објасни баш од што е осипот. Имате ли искуство со оваа крема ?
Јас се залетав прво по Гамарад ама 1990 ми е ту мач, ама ете и оваа не била нешто поефтина многу. Ќе видам уште во Солун колку е ако не си имам бекап од Зегин ќе земам секако Фризидерм.
Annifarm во Капитол имаат, можеш и онлајн. Ако не провери во Еурофарм, и таму земав за мене лани, јас морам 100ка да користам, кај нас само на риластил најдов и супер ни е.
Ќе може ли да ми споделите искуство со прележан аденовирус? Цела недела сме во 40 температура, денеска се исфрли на лицето најмногу и на стомачето. Дали мачкавте нешто ? Завчера го носев во систина, ама не беше исфрлен. Денес наеднаш се исфрли. Педијатарот ни е на одмор, а замената и не се замара баш ќе помине вика.
Кога имале аденовирус моите немале осип. Ова на росеола личи, типична детска болест. Осипот трае толку дена колку што траела температурата. Ќе помине, нема потреба од посебен третман.
Во Систина така ми кажаа дека е аденовирус, додека во козле и на клиника не знаеа што е и цела недела не влечкаа, а он изгоре од температура. Треба да го мачкам со нешто ?
Sin mi imashe adeno virus, lezevme vo Kozle 10 dena, nemashe nikakov osip, milion ispituvanja mu napravija, na kraj iskoci pozitive na adeno, imashe mn visoka tt 8 dena 40 na sekoi 4 saati, malce sekret od nos, i kaslanje na sekoja minuta bukvalno, adeno virusite moze da napadnat sekade, vo digestiven sistem, na beli drobovi, na mocen meur da ima infekcija i sl.
Попристојна цена ти е ова. Само многу тешко се размачкува и остава бело. Јас и за мене и за дете сум го користела.
Istoto e i kaj nas. Samo sto denes se isfrli i mi rekoa deka e od temperaturata. I ke pomine da ne go mackam so nisto.
Синко кашлаше многу и рекоа дека ќе кашла најмалку 3м, друго ништо немаше, само кашлица после висока тт.
Малата онаа недела имаше висока тт 5 дена, окото ѝ беше црвено и гурли имаше, малку само поткашлуваше, малаксана беше. На кс ништо немаше. Докторката рече аденовирус е, ја боцна дексазон, одма се оправи
Ние имаме висока температура до 41 и малце носето ни тече. Од денес проливче и осипот на лице и мешето.