Бебе е 9 месеци од вчера ми одбива јадење млеко едвај пие по 70 мл прееска како ја стоплив кашичката така остана неколку лажици дали изеде со сила.. Вчера мерев тт има некоја ниска 37,5 37,6,7 ама премногу е кенкав.. Бре на раце бре надвор го извадивме да го прошетаме ништо врескање плачење на максимум дури со солзи ме искина незнам како да му помогнам И пишав на матичната негова на одмор била само ми рече јас сум во странство и толку. Иначе и спиењето му се поремети ќе поспие малце и ќе стане после уште толку плаче што му се спие а не заспива
Здраво, дали некој има искуство со бебе од месец и температура до 38 степени? Однесено и на матичен и на клиника, направена крвна слика - мирна, црп-6. Заклучокот беше вироза (и јас имав пред некој ден температура со малаксаност и болки во тело), да давам електролити и да цица што повеќе. Најзагризувачки вчера ми беше поспаноста на бебето и неволноста да цица, што денес веќе мислам дека е подобро барем покажува интерес за цицање, температура сега мерам 36.6. Ако има некој искуство со волку мало бебе и температура би ми значело искуството
Никој не ми изреагира за тоа. После таа случка(кога без врска завршивме во болница)го набљудувам и се случувало повторно да му се појави. Не без другите симптоми не придавам никакво значење. Сакам да кажам, тогаш ми беше масло во огнот,дополнително ме испаничи. А веројатно не е ништо.
Кај нас беше вака на 3 месеци, во систина ми рекоа чепчиња по потреба ако не помине за 3 дена да се прават крвни анализи
Прати го бебето само да не почни да кашла, тогаш можиш да јаго однесиш да го слушнат на гради бидејќи брзо спуштаат на гради. Ако е само носето и температура ќе помини.
Што е ова од парацетамол не спушта, блокмакс има дејство 2 саати…Душа ми извади само кенка во раце, плаче. Има ли некој ваков вирус или бактериско ќе е?
Мајки,од што може да е ова на бебе? Денес докторката на преглед рече не е ништо мачкај веледа,ама уште е вака. Да напоменам ,ја избањав со бекутан еден розев,пред тоа ја бањав со бекутан обичен плав. Да не е некоја кожна болест? И на другиот лакт има
Ако си сменила средство за бањање тоа е. Тоа Бекутанот е нафта, не знам некој да немал од него мака, ептен треба да е бебе со отпорна кожа. Најлош состав на средство за бањање е бекутанот.
И ние бевме така кај мене бебе ни со блок макс не спушташе тт.. И веќе во 2 саатот навечер почна да се тресе целиот па го однесовме во Козле на дежурен испадна акутен трахеит инхалации со кортаир и панцеф ни препишаа, со лесно нека мине
Вирус. И ние сме така не можеме глава да крениме од тт, се испитавме овие 2 дена се е ок а пак крева тт. И ни кажаа вирус дека е. Јас и давам далерон и поминува ама привремено и пак и се качува сега ми рекоа и блокмакс да и давам.
За чудо оваа доза парацетамол го препоти. Еве го пред 2 саати му дадов се уште се поти ама нозете веќе се ладат така да сигурно ќе качува. Фала ти што не помисли
Денес првпат му дадов д3 омега капки, по 6 часа жолто поврати и тоа бајаги. Искуство со жолто повраќање? Новороденче 3 недели
На некои бебиња им се тешки маслените капки и мојата повраќаше, но се навикна потоа, дури може и грчевите да се поизразат.
Дали продолжи да и ги даваш? Пошто ме извади од памет количината и бојата, се мислам да не и ги давам до следен преглед.
Pozdrav, 19.meseci e bebus, uste cica na mene, nemam davano voopsto sise,i voda pie od casa so cefka, go hranam se sto i nie jademje posto e golemo, zabi izlezeni i katnici, e sega ima nedela dena ne saka da jade non stop bara cice cice, q si jadeshe, ne premnogu ama pak znaeshe da potkasne, ne e debelo ama e crvsto mn , sto mozam da dadam za apetit
Devojki aj ve molam za nekoj sovet, imam mala od 13 meseci veke 2 nedeli nistoo ne jadit, naednas prekina a pred toa bas ubavo jadese sve. Mu davam pico C vitamini veke 4 dena ama nisto ne gledam rezultati.