Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се поти повеќе таму..

Sofi.ja likes this.
  2. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Бебе е 9 месеци од вчера ми одбива јадење млеко едвај пие по 70 мл прееска како ја стоплив кашичката така остана неколку лажици дали изеде со сила.. Вчера мерев тт има некоја ниска 37,5 37,6,7 ама премногу е кенкав.. Бре на раце бре надвор го извадивме да го прошетаме ништо врескање плачење на максимум дури со солзи ме искина незнам како да му помогнам;( И пишав на матичната негова на одмор била само ми рече јас сум во странство и толку.
    Иначе и спиењето му се поремети ќе поспие малце и ќе стане после уште толку плаче што му се спие а не заспива:(

3. Meimei

Meimei Активен член

Здраво, дали некој има искуство со бебе од месец и температура до 38 степени? Однесено и на матичен и на клиника, направена крвна слика - мирна, црп-6. Заклучокот беше вироза (и јас имав пред некој ден температура со малаксаност и болки во тело), да давам електролити и да цица што повеќе. Најзагризувачки вчера ми беше поспаноста на бебето и неволноста да цица, што денес веќе мислам дека е подобро барем покажува интерес за цицање, температура сега мерам 36.6. Ако има некој искуство со волку мало бебе и температура би ми значело искуството

4. Meimei

Meimei Активен член

Пена на устата како од плунка додека спие, дали значи нешто?

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Никој не ми изреагира за тоа.
    После таа случка(кога без врска завршивме во болница)го набљудувам и се случувало повторно да му се појави. Не без другите симптоми не придавам никакво значење.

Сакам да кажам, тогаш ми беше масло во огнот,дополнително ме испаничи. А веројатно не е ништо.

6. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Кај нас беше вака на 3 месеци, во систина ми рекоа чепчиња по потреба ако не помине за 3 дена да се прават крвни анализи

7. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Прати го бебето само да не почни да кашла, тогаш можиш да јаго однесиш да го слушнат на гради бидејќи брзо спуштаат на гради. Ако е само носето и температура ќе помини.

Снегулк@23 likes this.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Што е ова од парацетамол не спушта, блокмакс има дејство 2 саати…Душа ми извади само кенка во раце, плаче. Има ли некој ваков вирус или бактериско ќе е?

Hijabigurll likes this.
  9. Misskirova

Misskirova Популарен член

Мајки,од што може да е ова на бебе?
    Денес докторката на преглед рече не е ништо мачкај веледа,ама уште е вака.
    Да напоменам ,ја избањав со бекутан еден розев,пред тоа ја бањав со бекутан обичен плав.
    Да не е некоја кожна болест?
    И на другиот лакт има 20230831_215406.jpg

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ако си сменила средство за бањање тоа е. Тоа Бекутанот е нафта, не знам некој да немал од него мака, ептен треба да е бебе со отпорна кожа. Најлош состав на средство за бањање е бекутанот.

11. Hijabigurll

И ние бевме така кај мене бебе ни со блок макс не спушташе тт.. И веќе во 2 саатот навечер почна да се тресе целиот па го однесовме во Козле на дежурен испадна акутен трахеит инхалации со кортаир и панцеф ни препишаа, со лесно нека мине :l:

Skyler likes this.
  12. shz

shz Форумски идол

Вирус.
    И ние сме така не можеме глава да крениме од тт, се испитавме овие 2 дена се е ок а пак крева тт.
    И ни кажаа вирус дека е.
    Јас и давам далерон и поминува ама привремено и пак и се качува сега ми рекоа и блокмакс да и давам.

Skyler likes this.
  13. Hijabigurll

@Skyler како сте мајка?

14. Skyler

Skyler Истакнат член

За чудо оваа доза парацетамол го препоти. Еве го пред 2 саати му дадов се уште се поти ама нозете веќе се ладат така да сигурно ќе качува. Фала ти што не помисли :hug:

Hijabigurll likes this.
  15. Shaya

Shaya Истакнат член

Денес првпат му дадов д3 омега капки, по 6 часа жолто поврати и тоа бајаги. Искуство со жолто повраќање? Новороденче 3 недели

16. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

На некои бебиња им се тешки маслените капки и мојата повраќаше, но се навикна потоа, дури може и грчевите да се поизразат.

17. Shaya

Shaya Истакнат член

Дали продолжи да и ги даваш? Пошто ме извади од памет количината и бојата, се мислам да не и ги давам до следен преглед.

18. glisa

glisa Истакнат член

Pozdrav, 19.meseci e bebus, uste cica na mene, nemam davano voopsto sise,i voda pie od casa so cefka, go hranam se sto i nie jademje posto e golemo, zabi izlezeni i katnici, e sega ima nedela dena ne saka da jade non stop bara cice cice, q si jadeshe, ne premnogu ama pak znaeshe da potkasne, ne e debelo ama e crvsto mn , sto mozam da dadam za apetit

19. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Е одморив 2 недели, па пак продолжив потоа

20. Joraa

Joraa Истакнат член

Devojki aj ve molam za nekoj sovet, imam mala od 13 meseci veke 2 nedeli nistoo ne jadit, naednas prekina a pred toa bas ubavo jadese sve. Mu davam pico C vitamini veke 4 dena ama nisto ne gledam rezultati. ;(