Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.766
    Допаѓања:
    3.466
    Кромид сецкан во соба.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    40.507
    Немам искуство со сипаници на толку мало, мислам на @monik55 малиот прележа на два месеци. Јас само сакав да споделам дека не мора да значи дека ќе фати големиот, или може да фати од било каде. Големиот кога имаа сите во градинка не ги фати, кога се стабилизира ситуацијат он ги фати и појма немам од каде ги закачи. Имаше девојче од негова група ноту од братчето дома не фати, ниту од никој од нив, а беше најредовна во градинка и во контакт со сите нив во најзаразното.
    Не сум паметна сигурно и јас би се плашела со толку мало бебе, ама па и колку и до кога можеш да го пазиш. Евентуално да почекаш да пројде првиот бран.

Јас не би на толку мало бебе инхалација на своја рака. Да пробаш со аква марис бејби

image440.jpg

На Nala37 и lackygirl им се допаѓа ова.
  3. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Користам аква марис капки
    Тоа обавезно ќе ставам. Фала мама.
    Користам капки, ми беше страв за мало бебе да зимам спрејче. Не го отзатнуват воопшто. Може јас преку ноќ сакам да помине не знам, но бар малку реков да му олеснам.

4. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    5.569
    @Nala37 нас две недели не држеше. Јас го пуштав тушот да направам пареа, седевме 10-15 мин на пареа па потоа прскав спреј и влечев. Спиеше на перница, го тапкав на грбот за да го ослободам шлајмот. Друго не ни можеш за толку мало бебе.

5. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.102
    Бајаги долго ве држело, жални се за гледање вака затнати. Јас се надевам до утре да е подобар, евентуално задутре. Ќе видиме.
    Не ми текна на туш и пареа, го бањавме со потопла вода и подолго во кадичка потоа влечев со носко но пак слабо искочи. Но ќе пробам и вака, фала на идеата, сигурно е поефективно.
    Имам ниска перница баш како за него, ќе го ставам на перница вечер, може ќе помогне и тоа колку толку. Фала мама.
    Два пати се разбуди до сега, ќе биде весело и вечерва. Само да не оди на полошо, ова ќе го издржиме.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.313
    Допаѓања:
    2.062
    Малиот цел ден имаше температура 37.2 и беше кенкав. Го туширав неколку пати. Сега спие. Мерев пак, 38 сега има. Цело тело му е топло, а стапалата камен ладни. Уште ќе качува така?
    Што можам да направам сега?
    Прв пат има температура, паника почна да ме фаќа.

7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    На 9 месеци прележа мојот.
    Само он од многу помал прележа се и сешто од големиот од градинка па еден период 4 месеци не го носев.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.390
    Допаѓања:
    18.629
    Да, кога се ладни екстремитетите тогаш качуваат.
    Нека не те фаќа паника. Имаш сируп за тт? Вклучи си аларм,проверувај го на секој саат ноќва,мери со живин под пазуви. Дај сируп на 38.5 или и на 38 ако видиш дека му е тешко. Форсирај цицање ако цица. Проветрувај почесто,помалку облечен и со тенко ќебенце покриен.
    Јас моето во сред ноќ сум го туширала ск млака вода за да го разладам. Но тоа откако ќе престане да качува,кога ќе му се стоплат дланки и стапала.

На Mother of 2boys и Mandela им се допаѓа ова.
  9. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Малата година и пол..
    Во градинка ги ставале на нокшир, и сега одбивност за какање.
    3 дена не е какана, еве сега се разбуди плачејќи не сака, стега...
    Не знам како да и помогнам. По 2, 3 пати дневмо какаше..
    Чепче да и ставам да си олесни?
    Не сум паметна, а мн ја мачи...

10. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.313
    Допаѓања:
    2.062
    Фала мајка за одговорот. Откако пишав, за неполн час крена 39 температура, па му дадов Далерон сируп. И плачеше многу, како од болка. Му спадна засега температурата и се смири.
    Цицаше неколку пати. Заспа сега пак, го оставив на боди само. Се надевам нема пак да качи.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.143
    Допаѓања:
    40.507
    Ова мислам дека се води 0+, ама и јас го користам откако направи 6месеци.

Знам се сеќавам дека многу се мачеше, ама грешно ми останало дека помал прележа. Секако нема потешко од болно дете :(

12. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Мали деновиве има многу секрет, беше настинат, може и запче избива, не знам, ама фрида не помагаше и купивме носко, па сабајлево кога влечев излетаа и крвави мрсули. Дали е нормално или да го носам на лекар? Или може е многу јак аспираторот па сме испукале капилари. Многу се испаничив, кај 2 недели болни сега и ова.

13. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.243
    Не се секирај. Нормално е, пукаат капилари кога често им чистиме носе со аспиратор.
    Носко е закон.

На Tess36 и doubleinfinity им се допаѓа ова.
  14. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Не да е закон, не знам досега зошто дававме пари за 3 други. Дека и јас болна со недели, немав сила да им влечам со тие и се одлучивме да го купиме Носко, инаку може уште ќе се влечевме и мачевме. И матичната кажа дека се капилари, не било страшно, само да не влечеме толку често, ама кога не може да дише, мора да се влечат, тоа е.

На doubleinfinity и brm_brm им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.870
    Допаѓања:
    203.012
    Ама ако е затнато носето, нема што да влечеш, затоа пукаат капилари, без разлика што ставаш физиолошки или хипертоничен раствор. Аспиратор се користи само ако тече нос, не постојано.

16. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Не е затнато, премногу секрет има, сами му течат мрсули, како река и само шмрчи, се нервира, не може да дише нормално, затоа влечеме, барем пола саат после тоа е смирен, па пак надоаѓа река мрсули.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Како се комбинира белогент со канестен за пеленски осип?
    Матичната пред неколку дена ја виде ме советуваше прво да пробам со маст за потпарено или судокрем, ама е влошено пак.
    Минатиот месец по пиење антибиотик и дијареа се појави, никако не може да се залечи долу.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.035
    Си пробала со Флогоцид, Флогомаст или како и да се вика сега?

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Не, до сега само судокрем, маст за потпарено од Еурофарм и обична од Фрезидерм со цинк што мачкав од почеток. И канестен кратко, ама не поминува.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.035
    Пробај ја оваа, медицинска е, на времето само ветеринари ја имаа дека за животни ја користеле ама почнаа и за луѓе зошто е стварно ефикасна. Глупа е сеа споредбата ама на татко ми декубитите му ги излечи.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.