Мљјки некоја да има бр од др Александра Димова од Орто Плус го имав ама со смена на тел ми го снеѓа во меморија а ми треба
Ако цица, пие вода, не и требаат електролити. Да не претерате па да се оптоварат бубрезите, не знам дали е можно, гласно размислвуам само.
Давај, и можете. Цица и пиеше и пак завршивме во болница. Дехидриран од два пати качување на температура. Ако сака да пие давај по малку. Други какви симптоми има и колку е големо?
давај ,мене од еднаш повраќање шлајмови ми препишаа орс по малку а се работи за бебе од 2 ипол месеци. му направив инхалација со синомарин полааа извадив многуу мрсули еве го сега спиее цел саат мирен не хрчи
Како е сега? Од мое искуство, ако највисоката температура е до 38,2-3 значи е лесна вироза и за 3 дена ќе помине.
Имаше и два пати 38.5, кога дадов сируп. Утре ќе правиме и крвна слика, педијатар ни рече да пројдат 24h од прво кревање, па според тоа ќе се види дали и атб ќе даде. Прееска поврати, и ко да имаше секрет/лиги. И 3,4ки вади па кај да знам...
Исто мајка и ние сме, крена температура не дадов сируп до 38 имаше на спиење, и се засркна додека го доев и ми поврати. Утредента во 10 дадов бруфен на 38,3 и за 4 часа пак имаше, не ни му падна. Плачеше цело време по мене, и од плачење пак поврати. Дека сабота не работи матичен, го донесов во болницата на преглед. Кога го види докторката веднаш рече крв да земе и да се освежи со инфузија бидејќи и изгледаше лошо. Кога стигнаа резултатите излезе бактериска инфекција и не задржаа. Не успеав да земам урина во саботата, дури вчера земав и излезе дека уште е дехидриран, и покрај доењето и инфузијата. И имаше температура помалку од 24 часа.
Со помин да е, се надевам веќе сте подобро. Му давав Алвоген ОРС ама од 10мл повеќе не сака. Кој друг електролит да понудам?
Пробај со друг вкус на Алвоген или со Хипп Орс од јаболко тоа е веќе растворено...внук ми пример тоа од хип како сокче цело шише го пиеше без проблем, а мене како возрасна искрено тоа од хип ми е одвратно...јас електролити морам да подметнувам зошто одма ми ги познава и не ги сака, сега во сокче ама и така некогаш се мурти, кога беше помал правев овесна каша и наместо вода туривав растворен електролит плус овошје и така ќе си го внесеше, не ми го сеќава...пробано и со сила и со шриц повеќе од 10 мл не сум успеала се дави, плука
Јас давам Special kids rehydration на Eric Favre. Течно е како сируп и се раствора во сокче или вода. Ама не сакаше бебе да пие ни вода. Да после три дена терапија подобар е.
Мајка со помин јас прво му понудив на Хипп со јаболко не ги сакаше и ние зашто сме помали му земав на Бекутан има се раствораат во 300 мл вода. Како сте сега?
Тт два ноќа имаше, еве го сега си е весел и пргав. КС покажа вироза. Е сега пеленат му беше полна со слуз/лиги. Дали носето ќе му тече или заб ќе вади еве не знам. Си дише на нос, најнормално цицаше... Може од вироза да спушти на гради?
Може следи го како ќе биде мене бебе ми спушти на гради вирусно беше и поминавме со инхалации ипратом и аспирација му правеа на носето и грлото на детска клиника. Ама не се секирај нема шанси да ти промаши ако не дај боже спушти на гради ќе му се намали апетитот,ќе кашла и мене ми кажаа да обрнам внимание на стомачето им се крева при дишење обично кога имаат наод на гради,со лесно нека му минува на бебче
Јас давам хидратон или бекутан во ќесички, имаат разлкчни вкусови, не преминувак граница за внес на електролити и тоа знае да направи проблем. Ако мислиш дека не пие доволно течност, тогаш давај електролити со шприц ако треба. Нема сега тт? Како е?