Мајки како да натерам бебе да пие електролит, не сака уста да отвори ќе проба само и се трга бега. 11+++ сме од вчера повраќа, само цица ништо друго не јаде
Мислам дека е едно шишенце дозата за цел ден, би требало да пишува на него дозирање. Моите не ги сакаа тие на Hipp, најмногу ги прифатија шумливите ORS на Alvogen. Дали знаете која лабораторија е дежурна денес? Мислам дека Биотек во Капиштец, но не знам дали и некоја друга е.
Ќе го земеш во раце,допрен со грбот на тебе. Со твојата рака ќе го опфатиш под ребра и нежно ќе го притиснеш. Стручно не знам да објаснам, матичната ми кажуваше нешто дека има врска со дијафрагмата и при притискање зема воздух и се враќа во нормала. Пробај
Здраво мајки, дали сте биле во слична ситуација? ние сме 10 + периодов навечер не спие, се буди со плачење и не сака да заспие, го играме, шетаме, ќе заспие на града и после некое време пак исто. Ноќеска во спиење главата ја мрдаше брзо лево десно. Нема температура, преку ден е весел, слабо јаде само и имаше проблем со столицта. На доктор бевме ни дадоа само електролид…
Mamicki ne e nesto itno no ne znaev kaj da e postavam prasanjeto zatoa tuka. Imam mala od 14 meseci i od 1 godina mu davam kravjo mleko i e obozavaat. Aptamil mi piese so zor do 90ml a kravjoto po 3 sisinja golemi za cela nok ( okolu 700 ml). E sega deka mislam e mnogu toa denski koga go stavam da zaspiet mi davam po edna casa sok od HIP. E sega dali znaete nekoj sok sto mozam da kupuvam da e bez seker ( deka hip mi e preskapo za tolku ml - 79 den ) ili pa da si kupa sokovnik podobro
Многу млеко е тоа што го пие во текот на еден ден т.е ноќ. Ако сакаш да даваш сок подобро купи си соковник. А детето јаде нешто во текот на денот или живее на млеко и сок? Пие ли вода?
Voda piet mnoguu a i jadit ne tolku ama jadit vo tekot na denot 2-3 pati po pola tanjir primer sabajle mu dava tarana , vo tekot na denot mu pra mandza nesto i navecer pllazmi ili nekogas palenta so zdenki..
Дете после 1г треба да има 3 главни оброци и 2 ужинки, млеко е за заспивање евентуално, после годинка веќе не е главна храна. Да цица ајде де, му е и вода и утеха и се му е, ама тетрапак да го товам навечер по 700мл због заради не знам што, не ми има логика. Кравјото млеко навечер нема апсолутно никаква смисла. Сок може да е ужинка понекогаш а не условен рефлекс да заспие.
Малку се 2-3 оброка по пола тањир за таа возраст. Ужинки измеѓу јаде нешто? Ако и се само тие оброци во текот на денот, затоа ноќе ти бара млеко. Скрати го млекото.
Majki zdravo. Bliznacite mi se 9+ i veke dve nedeli so tecenje na nos bez prestan. Noseni na krvna slika brisevi nema nisto, na gradi nemaat nisto. Od pedijatar sovet samo da se cisti nos so solen sprej i inhalacii.Ama veke mislam nos im otkornav od vlecenje zal mi e nikako da prestane. Sovet sto koristite vo vakvi slucaevi da mi preporacate nesto
Исфрли млеко. Една чаша со појадок или вечера е доволно. Ти навечер јадеш, или преку ден? Ноќта е за спиење, не за јадење, поготово не за млеко, сок уште помалце. Не купувај млеко, ноќе кога ќе се буди ќе даваш вода ако сака, ако не, ништо, исфрли и шишиња со цуцла. Детето треба да јаде цврста храна, не да се тове со млеко. Ноќе па никако. Забите ќе и ги упропастиш. Соковник не ти треба, свежо овошје нека јаде. Голема е веќе, ќе ја учиш да заспива без шише со цуцла. Ќе поплаче некој период, ама ќе се навикне.
Мајки ако имала некоја слично искуство да сподели. Во средата детето го носев на шетање низ град, кога се вративме до вечерта ми крена температура, не можеше во вц да оди, качуваше два пати до 38со5. Утрето ништо не му беше, си какаше убаво, два дена супер си беше. Денес пак шетавме низ град, сега почнува пак истото, на ручек ми протестираше, се напнуваше, се лутеше и лошо изгледаше, само што стана од спиење, пак заспа. Нема температура сега за сега. Заби му излегуваат од тоа ли е од што, да е нешто болен зар е можно два дена ништо да нема па пак да повтори. Не го носев на доктор зошто стварно ништо нема детето, доста вируси има по болниците да не го заразам со нешто, препишавме на заби. Не знам што да правам, да го носам ли на дежурен, без памет останав
Да знам, ама дека само два пати качи, па пауза два дена, па вчера пак ми качи исто два пати и ноќеска намали, еве сега нема ништо. И вирус да е и било што, зар два може вака со пауза од два дена?
Бебе има тт 38. 7 дали чепче еферглан од 80 му е доста, весел е. Имам далерон колку мл да дадам, околу 9.5кг има.