Моето на неполни 2м исто имаше воспаление на уши и пиеше цефалексин, за два дена веќе му беа многу подобри и пиеше 7дена. Убав е на вкус цефалексинот (по мене) ама ја битки водев да му дадам на 2м а можам да замислам на 10…
Имам давано и на помало и тоа зинат, ушињата страшно болат и мора со антибиотик, кај мене поголемото си имаше мака со нив, без антибиотик не проаѓаа
Денес на две места на ноџето забележав вакво нешто кај син ми, како потечено како изгорено, што може да е?
На дете од 1 ден се дава ант ако треба зошто не третирана бактериска инф може страшно да заврши кај бебиња. И без брис, со клиничка слика и крвмна слика се гледа дали има потреба од ант. И уши и очи ј нос ви се фатени со секрет, давај антибиотик обавезно. И пробиотик х2 на ден.
Ми личи на каснато од нешто, па како алергиска реакција да има јавено на местото. Јас сум алергична на сите можни инсекти и ми се први така.
Mene pajace koga ke me kasne vaka mi se pravi. Alergiska reakcija nisto opasno. Stavi acidi bori ili onie gel lepenki za tt. Moslam sekako ova e samo moe mislenje
Zdravo, sakam da pobaram sovet se raboti za mesecno bebe koga dise duri mu se pravi dupka vo stomakot i ispusta zvuk (kako igrackite kako sto cvikat koga ke gi pretisnes gumani igracki ) go odnesovme na lekar ni rekoa deka bilo normalno nemalo nisto zagrizuvacko uste ne bilo razvieno. No, premnogu ni e strav veke 3 nedeli taka dise ne znam sto da pravam. Strav mi e da ne se zagusi koga spie i koga e budna isto e disenjeto so zvuk
На бебе му е црвено грлото и поткашлува по малце тоа кашлицата ни рекоа дека е секрет што се слева од нос и го иритира да кашла.. Правевме кс има покачени леукоцити и лимфоцити во прилог на вироза да давам само повеќе течности,му давам витамин ц и д3 со омега што си прима секој ден. Друго нешто смеам да дадам? Вторник ќе полни 1 година.
Про агни бејби спреј тој е од 1 година но содржи прополис, ако имаш пробано мед,прополис,матичен млеч можеш да даваш но ако немаш не давај зошто не знаеш дали би имало реакција иначе тоа доста помага за грло.
Бебето го осеќам деновиве додека цица ми шушти со носот, какод а има секрет, а влечам не вади ништо. Онака ми изглефа добар освен малце кенкав ама вади заби. Ставам физолошки, друго да превземам нешто или?
Ај и тука ќе пишам.. Веќе седма доза ќе давам алмацин уште малку. Подобрување нема. Температурава се симнува само со блокмакс ама се повторува после дејството, на 6 часа качува. Со чепче ефералган 150мг дури после 2 часа се подсимнува малку. Пишете мајки искуства со гнојна ангина. Кога да очекувам подобрување? Немам сили веќе. Не можам да ја гледам вака.
Мајка нас обично црвено грло не ни помина од Алмацин а не па гнојна ангина душиче којзнае колку се мачи Ако нема подобрување на состојбата мој совет ти е да ја однесеш во Козле малиот мој во Септември креваше тт до 40 и со ништо не симнуваше го однесов во Козле црвено му беше грлото и ни препишаа Трицеф според кс имаше тешка бактериска инфекција,со помин
Минатиот пат со црвено грло алмацин одма ја среди со само 2 3 дози. Ама сега изглеа не бива со него. Не сме од Ск, ама ако продолжи ќе посетиме секако дежурни на педијатрија. Вчера и завчера бев кај матичниот вика со неколку дози ќе се среди со алмацинот. И не знам зошто се ми се случува за викенд. Ќе си полудам.
Ајде не се секирај ќе се опорави секако чим не се подобрува не би било лошо да ја однесеш да ја прегледаат обично за гнојни ангини даваат појак антибиотик .
Дома му помина? Не ми се оди по болнициве да не речат останувате. Толку ми е страв од болници... Не дај Боже