Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Јас на големиот кога беше мало детенце му ставав чепче доколку кренеше над 39 тт.

На Leanne му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.572
    Над 6 месеци мислам е блокмакс.

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Над 3 месеци е блокмакс.
    @Leanne смееш да дадеш само види на кутијата колку мл. Земи туширај без главчето да го водените, расоблечи ја и ќе намали. Ѕирни и грлото дали и е црвено, антибиотик не ви дадоа?

4. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    @marchi-cool @lackygirl @Brpbrp фала ви на одговорите, матичната ни одобри блокмакс. Чекаме наод од брисеви, уште не ни препишаа антибиотик. Туширав вчера, гледам денес како подобра да е, ама ја оставам да си поспие зошто имавме тешка бессона ноќ. Ајде нека поминува на сите:hug:

На lackygirl и Brpbrp им се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Вирус има или што?.???.... До пред 2 недели пиеше трицеф имаше фебрилни грчеви лежевме на детско после тоа се супер прееска ми вика ме боли вратот не можам главата да ја мрдам. Мене толку ми требаше за панични напади. Мерам температура 37.6 давам парацетамол. Веднаш спадна се испоти сега е супер. Не знам веќе кој пат да го фатам. А во моментов и јас се осеќам здробена и ми студи тт исто 37.6 што да се прави? Ајде за мене мање више него малово кај да го носам? Нема да ми дадат антибиотик пак. На големиов исто после 2 недели од терапија не можеше да голта и тт до 37. 9 креваше. Правевме брис утре резултати. Раат човек да не е. Згора на се немам веќ денови од одмор и секоја недела по една ден земам. Ќе ме избркаат :(

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Smurff

Smurff Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Majki neznaev deka vo koja tema da pisuvam.. Veke nekolku dena go zabelezuvam sinceto 6ipol meseci kako se stega i go trese celo telo ja otvara ustata na nekoj cuden nacin ramenata gi diga racinjata vo tupanica mu se stegnati i ja mrda glavata levo desno nekolku pati edno po drugo.. Zagrizena sum neznam so da mislam, a onaka e vesel raspolozen... Fala vi koj moze za sovet..

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Види направи црп да не има нешто или пак брисеви да не ви е бактерија па да не е доизлечена па да држи темп. Ти риностоп можеш да пиеш освен ако не доиш барем тоа највеќе помага за возрасни. Вируси има еден тон какви ти душа сака ако отидеш во кпзле уште нешто ќе дозакачите подобро на матичен па да се бара чаре.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Ова ко јас да сум пишала, само јас трет месец сум болна, и бронхитис имав, уште свирам кога вдишувам, а искашлувам жолто зелен секрет. Последно ми е некој звук тап во гради и нешто што не можам да искашлам, на повраќање ме тера и воздух немам.
    Дете двегодишно слично тера со мене, само покрај бронхитисот и воспаление на уши имаше од секретот ваљда, а вчера и денес, иако уште на антибиотик, крева температура попладне/навечер. И она вечерва два пати се закашла, ко нешто да ѝ се заглавува во душник и нагон за повраќање дури има. Инаку вчера на матична сѐ е супер, чиста на гради, нема црвено грло, ушите џам. Ја стварно не знам, беспомошно се осеќам веќе, и исцрпено и од себе болна трет месец и од неспиење покрај болни дете

9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.675
    Чудни симптоми, јас би го однела на доктор.

Кетони во мокрача кај бебе од што се?

10. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    9.168
    Мајки ве молам помош.
    .
    После цела недела со ТТ и стрептокока пневмонија, која ја лечеа со НИШТО ,спушти на гради...
    преплашена сум....
    Ни дадоа трицев ,и инхалации.
    Бебе е 12 месеци скоро.
    Ве молам утешете ме дека ке помине...
    Вечер и во Козле ке ја носам на второ мислење.

11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    два пати вчера крена температура ноќеска супер поминавме денеска ништо нема. Ама напати се жали дека не може да голта. Кај големиот на брисот излезе стрептокока пиогенес. Може да е преносливо бидејќи спијат во ист кревет. Морам и за него брис.

12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Кетони мене кога ми се појавуваа во брееност знам ми викаа внес на повеќе течности да правам, може од блага дехидрираност.

Ќе се среди ако е по антибиограм не се секирај.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    9.168
    Извини вака за неуки ,што е антибиограм ? (facepalm)

14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.675
    Па немаше јадено сабајле кога му зедов мокрача, само што стана, може затоа дека не цицаше скоро, после тоа му дадов.
    А има и покачени тромбоцити и лимфоцити, докторката вика вајда бил малце настинат нормално било, го прегледа немаше ништо на гради/грло. Вака си е ок, може од заби што се спремаат да излезат да бидат овие работи покачени?

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.675
    Кога даваат терапија според тоа која точно бактерија ја има( што е и правилно давање на антибиотик)
    Ако утврдиле дека оваа е резистентна на тој антибиотик, брзо ќе почне да делува.

16. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    9.168
    даа сега проверив сензитивна пишува

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Епа може да е тоа. А за лимфоцитите и кај моите колку што знам биле благо покачени кога сум правела за ваквина кс. Мислам и од самото боцкање може да се покачат.

Штом е сензитив ок е ќе си делува. Затоа е и пожелно да се прават брисеви. Без брисеви обично даваат антибиотик со широк спектар како оспен и амоксиклав.

На mal.ecka, Misskirova и 1209 им се допаѓа ова.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.968
    Може референтните вредности се за возрасен напишани. Други се за бебиња и деца и ова многу често се случува да се испаничи за џабе

19. NEA

NEA Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    531
    Малата е со осип на вагинални усни - педијатар даде Канестен и Џинџира Алба. Мн се чеша. Има ли нешто друго што кожам да и ставам? Наводно од влага габична - беше и настината

20. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    1.411
    Мајки бебе беше со црвено грло,тт и растечено носе ни рекоа вироза после 2 дена почна да се влошува и го однесовме во Козле имаше спуштено на гради и ни препишаа Панцеф и инхалации со Ипратом 3 пати на ден. Од саботата одма почнавме со терапија ама од вчера го слушам уште хрчка и поткашлува имаше вчера тт 38.2 и денес 38 го однесов кај матичната она вика добар е ама го гледам поткашлува,хрчи.. Да го однесам пак во Козле? Немам памет веќе;(