Крвна слика беше во прилог на бактериска кога го однесовме во Козле ни препишаа Панцеф и инхалации (имаше спуштено на гради) го однесов вчера кај матичната на контрола со оглед на тоа дека фаќа викенд да го прегледа она ми рече добар е,не ни спомна за контролна кс.Се слушнав пак со нејзе ми рече доколку продолжи да кашла суво да го однесам пак во Козле..
Бебето синоќа во сон накај 3 саат се тресеше дури спиеше,се разбудив инстиктивно и ја свртев на страна, многу се уплашив, мислев ќе се задави или сонував или стварно некој чуден језив звук слушнав ама си продолжи да спие после нормално.. Сега еве пак, спие и на неколку секунди пак така се тресе.. Што може да е?
Ако најдете стабајте лој од гуска - читам многу помагало за спуштено на плуќа. Исто исечи кромид на половинка и стави го во собата кај што спие бебето - и за ова ми кажале дека многу помага
Ми изгледаше дека има нормална тт, не измерив. Првиот пат уствари многу ладни и беа рацете пошо беше целата откриена, може од ладно се тресела, ама синоќа лежев до неа си беше покриена и стоплена. Од сабајле е цела со мрсули, значи од ладното и било..
Девојки се работи за 2 месечно бебе . Детето е веќе 2 недели со хрчење од нос. Однесено на двајца педијатри,три пати и заклучокот е дека на плуча е чист, меѓутоа во нос е полн. Правевме инхалации со синомарин, сега секојдневно чистам носе пак со синомарин. Излегува проѕирен секрет на секое чистење . Хрчењето се случуваше прво преку цел ден,а сега само ноќно време. Пробав и со кромид до главчето и пак е исто. Некоја со слично искуство да сподели совет?
Девојки се работи за 2 месечно бебе . Детето е веќе 2 недели со хрчење од нос. Однесено на двајца педијатри,три пати и заклучокот е дека на плуча е чист, меѓутоа во нос е полн. Правевме инхалации со синомарин, сега секојдневно чистам носе пак со синомарин. Излегува проѕирен секрет на секое чистење . Хрчењето се случуваше прво преку цел ден,а сега само ноќно време. Пробав и со кромид до главчето и пак е исто. Некоја со слично искуство да сподели совет?
I moeto 3ipol mes hrcese ama i kaslase se davese vo sekret a nemase na plukja. Inhalacii so atrovent i cortair nekolku dena pravevme po preporaka od pedijatar- pulmolog.
И јас сум со иста мака, бебе хрчи не се трпи, ко старец, хрчи ли хрчи. Вака не му тече нос, само внатре некој секрет. Абе не се спие од неговото хрчење. Мислев на високо да го ставам, исто е, да спие на стомак или на страна да му е главата наназад зафрлена, не хрчи, ама ако спие нормално на грб или да му е малку нанапред главата, ауууу, симфонија. Чистен со синомарин, нечистен, исто е. Ставам спрејче, ништо нема, не искача ништо. А пусто не сака да спие сам, се научи некако со мене, гушнат, мушнат у мене а и не дека ми смета мене, али хрчењево не се трпи.
ИТНОО! Малечката почна да оди пред 1 месец денеска падна се удри(не повеќе од друг пат кога паднала) ама сега не сака да оди, страв и е да се навали да земе некоја играчка.. Буквално страв и е да се помести... СОВЕТ
Мајка полека не паничи и малиот мој падна на паркет си ја удри главата имаше мало хематомче одма го однесовме на дежурен го прегледаа на ургентен ни рекоа да го следиме доколку се појави повраќање,губење на свест да го носиме одма.. Сируп Блокмакс против болка и утредента бевме на неврохирургија се беше во ред. И он беше исплашен плачеше многу нормално е не се плаши доколку нема повраќање или не дај боже да изгуби свест не е страшно. Да не поврати откако падна?
Не, сѐ си е во ред и на главата немс ништо, само ме плаши тоа шо до пред да падне трчаше буквално по цел ден не застануваше а сега се плаши да се помести... Да не потрае ова со месеци се плашам
Не се грижи сега е исплашена нормално е малиот мој плачеше неколку саати само во раце сакаше ама после тоа се смири
@AngelOfArh I kaj moeto e isto,hrci a nema nishto na plukja .Me nervira veke toa a cisto i e noseto ne znam od shto moze da e.Vie voocivte shto e? Da ja nosam kaj nekoj postrucen
И моето хрчи, го носев на доктор, кс е ок, нема ништо на гради, а кога спие и кога цица ептен е гласен. Јас препишувам на климата дома и на топлиот воздух, надвор на прошетка во количка со цуцла во уста не хрчи.