Мајки што може да се користи за сува кожа кај новороденче? Јас го намачкав привремено со млеко за тело.
Биодерма Атодерм интензивниот балзам, Uriage Xemose балзамот, Риластил за атопична, во принцип медицинската козметика за атопична кожа. Сега има убави попусти во Зегин, искористи да си земеш.
Поретко капење, дополнително се суши кожата, биодерма маслена купка, лосион биодерма исто, за првото тоа ми помагаше.
На ваква сува кожа нас ни помогна одма Бекутан масло за тело. После првата употреба имаше подобрување.
Јас како што знам ова е нормално и мора да отпадне овој слој. Верувам дека бебето нема повеќе од 10 дена. Двете деца вака ми се лупеа,патронажната ми кажа дека ова им е заштитен слој кој мора да падне. Кај некои е поизразено. Млеко за тело е доволно. Биодерма или Еуцерин.
Probav i original pavloviceva,nekako cudno na vnatre ne j e crveno,tuku odnadvor samo delot okolu intimata a nakaj gaze nisto nema...Tapkam so kamilica i pak staviv sudokrem pa ke vidime ako ne ke se konsultiram so pedijatar
Мислам дека сте многу мали, немате ни 1м, сосема нормално е. Јас првиот месец мачкав со Јекодерм, цел го мачкав, од глава до пети и многу бргу се избистри. Смени пелени, а за црвенило не мрсна крема туку крема со цинк, јас ја користев Судокрем, Фризи дерм и сега на Мустела, некако Судокрем најбрзо ми делуваше од се, ама па му ја сушеше кожата, а Мустелава најубаво негува.
И кај син ми така се случува, надворешно и накај тестиси. Бепантен бејби мачкам, за еден ден се смирува црвенилото. https://zegin.com.mk/mk/bayer-bepanthen-baby-mast-za-bebina-5-30-g
Некој искуство со вакви брунчиња на образите кај бебе 10 дена е старо? Што може да се користи, ќе го носиме на педијатар денес ама сакам и ваше мислење. Вчера бевме на вакцина и таа таму ни препорача еозин, со првото не сум имала ваков проблем..
Isti sme pokaceni limf i namaleni net, a crp 2,50 viroza kaza maticnata. Od simptomi poln e slajm i podkasluva nema nisto na gradi, samo inhalacii so sinomarin kaza 2 meseci e bebe
Еве растечено носе и поткашлува. Го наслушна и ок е. Изгледс од антибиотикот се смири црп - то, веројатно и повисоко му беше на моево. Можеби е и кај нас вирусно, ама поголемиот син има бактеривче во нос и можеби му ја има пренесено. Јас мислам дека на вирус не се дава антибиотик нели, ама дека кашла па и покрај брат му, еве даваме на двајцата. Ќе помине.
Бебенце е 12 дена, 2 ден е со темперстура до 38.3 не паѓа под 37.6.. денес почна и да кашла и секрет од нос изгледа се разболе од батко му.. дали има некој искуство волку мало бебенце со кашлица преплашена сум