Колку месеци е твоето? И мене поголемото две недели е со затнен нос полн секрет и високи леукоцити има она и еве пие антибиотик и инхалации, маж ми со затнен нос јас од сабајле со болно грло најмногу ми е жал за малото за 10 дена 2 месеци ке прави полн е секрет и се закашлува со пумпи а ништо не искача, не знам што смеам друго прскам марисимо спреј и синоке инхалација со синомарин правев така ми кажа матичната сабајле и вечер само инхалација ама страв ми е многу е затнен и кога ке се закашла што вирус ке беше ова со вакви секрети не знам
Да се надоврзам, исто сме и ние. Бебе 8 месеци носот преполн, чистам и за 5 минути пак фрчи, не знам кај се собира толку не ми е јасно. Кашла сочно, грлото црвено, шлајмови полно, на антибиотик е, згора на тоа мислам дека ќе ги вади горните кецови подуени се и црвени непцата, и на цела мака од сабајле и мене ме боли грлото
Баш ми е жал, не знам како да му помогнам премногу е мало и јас со болно грло, маж ми и он затнен во носот, што вирус ке беше страшно
Денес три пати ми поврати во млаз, веднаш после јадење, а еднаш за време на јадење. Не е бебе што повраќа и до сега не се случило вака да повраќа. Сабајле јадеше авокадо. Во бременоста единствените два пати кога повратив беа од авокадо, а претходно без проблем го конзумирав. Можно ли е да има некаква поврзаност? Кога го воведов со неколку лажички не памтам да имавме проблем. Инаку си е весел, расположен, цел ден си играме. Почна многу да брчи со балони денес, па викам да не се напрега. И стандард си бута раце и сѐ што стигне во уста. Стварно се загрижив.
Од него е, свекрва ми е алергична на авокадо и симптоматски алергијата се јавува како повраќање, а исто пишува и на солид стартс за авокадо(мислам дека беше таму, ама бутно имам прочитано за тоа) Не давај за сега, може кога пробал дека помала количина не било доволно да испровоцира ракција. Него пишав и во друга тема ама тука посктивна може ќе има повеќе мислења. Од што може да се брунчињава? Неам уведено ништо ново, не дава знаци дека го чешаат, не е нервозен, вчера имаше на нозе само денес и на врат и на рачето по некое, тврди се на допир како загорено брунче, стварно неам идеа од што може да се.
Нема, и јас помислив ама мајка ми вика не е сипаница, а и нема од кого, дома сме цела недела, со деца не се дружел ниту со некој што има сипаници.
Имаше и мојава вакви брунчиња. Ни матичната не знаеше да ми каже од што може да се, само да не и давам храна со конзерванси и алергени . Ѝ давав лоратадин и мачкав со пудра.
A ми ги извади после готова каша за ручек, немав време тој ден да му спрмемам дома и зедов со телешко, предходно му давав ама домашно. Може од некој конзерванс во кашата, не ми текна на тоа.
Дефинитивно е од кашата. На кумовите малото од готова исти вакви имаше извадено. Јас дадов да лизне путер од кикирики, само на образот имаше едно единствено точкиче, се смири и дадов пак малку и пак букна се вцрве. Сега нема да давам да видам дали е од тоа или едноставно случајно. Точкиче ко каснато или ко од сипаница точка, ама и пред да дадам знаеше тук таму да извади по некое такво, многу е бел, осетлив...
Првото синче од смоки стоби флипс црвени имаше алергија, околу уста се правеше црвен, путер од кикиритки пробав после годината и тогаш исто се направи и не му давав, а не го ни сакаше.
Зависи за што го даваш ама се дава подолго за да има ефект. Утре провери ги сите дали некое се наполнило со вода, многу личи на сипаници. Исто и алергија може да е ама ако е од кашата треба да поминува, а не денеска повеќе да исфрли. Да не си му дала некоја намирница повеќе пати неделава, нешто алергено и телото да е презаситено? Давај следните денови полесна храна и повеќе течности.
А дали му излегуваат нови, пр ко ќе стани утре сабајле да видиш дали ќе има нови, мене ми личат на сипаници, големиот имаше многу осип, бебево со 3-4 на меше помина, неколку на раце, нозе и на главче најмногу имаше 20тина. Ама имаше 2, 3 со водичка. Вакви беа поќето.
Да стварно личи на вакви, има нови, некои загоруваат некои нови има, не ми јасно ако е сипаница од каде има фатено, цела недела сме дома со никој не бил во контакт, а ние домашните иаме прележано сите. Вчера слика нс матичната пратив, она вели реакција на нешто, морам да сфатам од што само. Нема со водичка инаку, а ни тт немал деновиве, нормален е.