Ке го искака не е страшно, ако ти е за утеха моето прво синче голтна штраф од комода од 2цм и го искака
Моето бебе има 15 месеци е цело време е некако болно, кашла, очињата со гурелки солзи и мрсули, го однесовме на болница викаат вирус ама и малку како да се слуша наод на гради, му дадоа амоксиклав и капки за очи. Плус има само 9.5кг докторката вика дека е преслаб и аки не почне да јаде да го носам кај детски ендокринолог. И предходно пишував расне повеќе во висина. И железо 2 има со 105 хб. Давам киндер имуно прашок, земав и бејбивит капки, и провен прашок со витамини и пак не јаде и не качува килажа. Веќе незнам што да правам. Големото синче пак имаше стомачен вирус, таман почна да јаде вчера нокеска повратил во спиење и не приметил, има скоро 6 год, не се нинсеќава дека повратил а целиот кревет лом и постелнината, како е можно во сон да поврати а да не се разбуди и да не се ни сеќава?
Знам како ти е, јас 4-5 дена се мрднав скроз, многу беше мал, пред првиот роденден, имам слика од ренген со штрафот,нека се живи и здрави само.
бевме на лекар и крвна слика направивме се е во ред,сабајлето се искака нормално и еве сега пак Гладно било бебето така ми рече докторкатаа
Може и измрзнато да е само. Да му има достудено и ради тоа таква каката. Кај моето се јавува така зеленкаста ако му достуди, ама без бело. Инаку напредува повеќе од што треба, а крвната слика исто му е ок. Значи не е од гладно секогаш. Гледај мешето да му е покриено секогаш. Тоа ти е мој совет
Здраво бебево ни спие на грб но главата секогаш на лево и на лева дојка не сака да цица (даваме и аптамил нрмам доволно млеко) го вртам десно праи шо ќе праи пак ја свртува главата. Сега му е малку нееднаква на допир. Кај да се обратам???
Ставај нешто да го потпреш да не ја врти на таа страна. И моето имаше омилена страна ама јас ставав така го потпирав да не може да ја сврти туку да ја сврти во спротивен правец.
Овие два дена бебо ми качува тт до 38.4 само напладне. Може ли да е од заби? Цело време рацете и во уста. Навечер, преку ноќта и наутро нема ништо. Ќе дојде околу 13часот тогаш качува. Секако во понеделник ќе ја носат за к. Слика и на педијатар
Мајки ве молам помош. Синоќа малата поврати 3 пати. Имаше тт 38. Бевме до Козле и таму поврати. Направија КС ,леукпцити 21.,тромбоцити 640,ЦРП 7 . ПЦТ,ПЛТ малку покачени Од тогаш до сега милион различни мислења добив. Бевме во Систина кај Наташа Чучкова ,ни рече ,КС е изместена од адреналински шок ,не се секирајте направете нова кога ке се смири бебето сп повраќање. Исто ми рече и матичниот. Други луѓе ,колеги, познаници ,сите ми рекоа на таа КС мора антибиотик. Па тие леукоцити се мн високи...итн тн Мозокот ми е хаос...ве молам за помош ако некој знае. Да почекам до понеделник со нова КС или да давам антибиотик?
Мајки ве молам за одговор Денес столицата ваква. Претпоставувам дека е од бананата, ама не сум сигурна и се исплашив. Банана проба некни, пробува вкусови сеуште, и тоа само 2-3 лажички. Вчера не какаше и не и дадов пак, бидејќи инаку редовно кака секој ден. П.С. извинете за сликата
Можно е да е вирус штом повраќа, не е мн висока тт, до 38 и ништо не се дава за тт, подобро почекајте за антибиотик, нека се бори малку сам организмот. Плус се гледаат и др параметри лимфоцити, спроед нив кажуваат дали е вирусно или бактериски. @BadKarma94 од бананата е. Кога почна моето со вкусови не какаше 2 дена ич, а пред тоа секој ден по 6 пати какаше, потоа стана поцврста каката.
Има изгледа некој таков вирус, поминавме јас и маж ми мачнини во стомак, пролив, тој температура, јас треска. И јас би рекла да почекаш барем до утре да видиш како ќе биде, мислам нема потреба од антибиотик. Носето тече, кашла, шлајм повраќа?
Не е од заби. Давајте течности, ако има уште темп понеделник, на доктор Следи го детето денес види како ќе биде, ако уште повраќа и има температура однеси ја на клиника или во систина. Инаку и ја се исплашив за покачени тромбоцити кај бебето, ама се качувале моментално од што им го стискаат рачето, плус кај бебиња повисоки се нормалните вредности.