Честитки мајка да е живо и здраво и моето беше со мрсулчиња од кога се роди така да не е ништо страшно не се секирај Ибупрофен можеш да даваш така ако ти качува на 3 саати. Прво едното па после 3 саати другото така ќе имаш размак од истиот препарат 6 часа.
Има некој секрет во грло и нос бебе. Се затнува, кива. Ставам капки, влечам мрсули. Нема температура, весела е, ама се гледа дека е настината. Не хрчка на гради. Да ја носам на лекар или да почекам? Обично за се одма одам ама некако периодов сите со грип и вируси страв ми е да се пикаме у ординација.
И мојава хрчка 2 месеци е и по дозвола од доктор со 2мл физиолошки да инхалирам 2 пати на ден, среќа моја па седи мирно и подобро и е така. Пробај да ихалираш ако не и види како ќе биде
Zdravo majki Dali nekoja majka se soocila so vakov problem ? Bebeto mie za 4 dena 7 meseci zabcinja nemame , placliv e razdrazliv , tesko se uspiva , noke stamva so placenje I od vcera zabelezav kako otok pod vilicata kaj delot fakticki pod gushata toj si ima gusha pod braduleto sega od vcera e kako zadebelena bolna na dopir pisti placi i tvrdo kako otok ko zlezda dali se imate sooceno so vakov problem dali e mozno od tesko izbivanje na zapce da poteci i da se napraj otok ili zlezda da vospali? Vcera bevme na pedijatar grlo nose pluka cisti, krvna slika nedava nikakov rezultat ni za nastin ni za virus ...
Da da mu kazav i me prasa a kade e muvikam videte vie proverete jas tuka napipuvamm i go pregleda i mivika neznam nema nisto ale so mueee nisto nema ne e nastinat neznam zostoo voopsto vnimanie ne mi posveti... A imame i drug problem 10 denovi sme so promenliva temperatura kroz denot od 37.3 37.5 37.7 ne e mnogu ne e ni za antibiotik ni za surup za temperatura ama e prisutna zato go odnesov da vidime nema ni nastinka ni grip... Dali seto ova e mozno od zabite , od tesko izbivanje niz nepcata od vospalenie na nepca...?
За тоа под брадата не знам, ама температурата кога е така ниска може да е од заби. На цимерката од болница малата имаше таква температура неколку денови и денес и изби запче.
Дали некој го има користено аспираторот и дали сте задоволни? На батерии е 690 ден. За Носко некако ми е страв дека на правосмукалка е, ако имате искуство и со него споделете.
Носко е топ, јас многу касно го купив за малиов, кога веќе порасна. Правосмукалката како и да е уклучена, тоа си има константен притисок. Баш со шмукање со уста пример не е стабилно и доволно долго влечењето, носко вади све. Вреди да се земе.
Ni otkrija deneska zgoemeni limfni zlezdi pod vilicata kaj vratceto bebeto e 7 meseci i nema nikakvi simtomi na nastinka i grip i me prlakaat na vtoro mislenje na detska klinika ...dali ste imale zgolemeni limfni zlezdi sto isituvanja se pravat detalno i dali bi me zadrzale na klinika ? Ve molam dokolku nekoj se soocil so vskov problem da mi pise premnogu sum pod stres strav epten sum uplasena od bolesti i skraja da e losoto....
Си пишала и пред некој ден, ако крвна слика не дава ништо веројатно се работи за заби. Мене кога ми излегуваше умник бев потечена во лимфните јазли од таа страна, некои луѓе имаат пореактивни жлезди од други, јас од мала сум со овој “проблем” дури имам една на врат од бебе што ми останала потечена. Секако иди на клиника нема да изгубиш ништо, не верувам да те задржат одма, а и да те заджрат ако е за негово добро ќе останете.
Аспиратор кој се приклучува на правосмукалка и влечел многу мрсули. Овај го имам видено, 1100 ден беше ама сега го немале на залиха во моето градче
Јас овој го имам, исто како Носко на правосмукалка се прикачува, одличен е. Во Бети аптека го земав, околу 1000 ден е.