aj i tuka da si prasam malata trebase denes da ja nosime na vakcina za 6 meseci no bese bolna i seuste potkasluva...koga da ja nosam?
Здраво, да ве прашам бебето е 2++ и ми хрчи кога спие, а и преку ден прави такви звуци како да и е тешко да дише. Ние бевме настинати, внимавав колку можев на неа. Нема температура, нема мрсулчиња, не кашла суво и е носето. Педијатарот рече нема симптоми на болест, да не ја носам, оти па има и вируси, да не ја заразам, а сега и вакцина треба да прима, ама не знам дали да ја носам, дали е болна или не е. Ви се случило ли и на вас? Фала.
Aко греете на клима нормално е, башка сеуште се чисти од плодова вода и тоа е нормално. Влажни и го носето со физиолошки или спрејче морска вода, ако има нешто ќе излезе, а сигурно има суво нешто, некое мрсулче.
На бебе му се појавуваат црвени кругови помали и поголемки, како опекотини, ама не на пеленска регија туку позади коленцата на мекото и вчера вечер на рачето и кај устата, кожичката му е сува, црвена, рапава, и баш како изгорено му делува, од што може така да е ? За саат време тргаме на лекар, кај матичната, ама да прашам да не имал некој вакво искуство? Немаме сменето ни прашок ни омекнувач, ништо апсолутно, храна си јаде се што е за негова возраст, до сега не покажал реакција... дома чуваме животни ама не верувам да е од нив оти е он со нив од ко сме дојдени од болница Лази, цело време е долу ама усисувам бришам редовно... Едит: јас имам херпес, дали е можно нешто да сум му направила? Ама не го бацував или нешто од како ми е избиен....
Дерматит се јавува на тие места. Бил болен неодамна? Реагира алергиски на нешто, од животни може и покасно да јави алергија.
Некогаш дерматит се јавува како резултат на паднат имунитет. Ќе научиш со тек на време од што се јавува и ќе мачкате по потреба креми. Ќе ви даде кортико матичната сигурно.
Мајки бебе 5++ вчера вечер се узатна некако и се слуша како дише низ мрсоли, плус како да му стоат на грлото и чат пат се искашлува. Педијатарот вика физиолошки во нос и да го следам дали е весел дали јаде. Некој совет што друго да направам? Да го утоплам?
Или му е од клима или од самите крајници. Моето прво дете имАше од старт големи крајници и крчеше како прасенце. Еве сега и второво дури ова и бетер е живо гревче.
Не знам дали веќе сте биле ,ама да одговорам . Сигурно се реактивни жлезди со оглед на тоа дека имало температура. Ќе му направат брис, крвна слика, торч и ехо на врат. Најчеста причина периодов е стрептокока во грло. Можно е и да е некој вирус. Сигурна сум дека не е страшно...
Atopicen dermatit ima cim e pozadi kolena, toa e najcestoto mesto kade sto se pojavuvai okolu usta. Neznam kakva kozmetika koristis ama zemi Bioderma atoderm maslena kupka i losionot vo belo pakovanje ne plavoto. Bioderma e najdobrata kozmetika sto ja ima vo regionov pogotovo za dermatit i suva koza, potvrdeno mi e od licno iskustvo i od dermatolozi i pedijatri. Ok malku e skapa ama vredi i trae nekoj mesec. Maticen mozebi ke vi dade kortiko ama ne brzaj odma da mackas so toa, mackaj prvo Bioderma atoderm dva pati dnevno podolgo vreme i banjaj so maslenata kupka ti garantiram ke se sredi.
Користам Мустела за него, дада му секако користи Биодерма маслена купка и Атодермот Она има од лакт нагоре до раме само како бубулчиња па затоа ни е дадена таа, ама кај малово ко лишаи ко изгорено се и затоа и ми дојде чудно... Не ни дадоа кортико инаку, само шампонче и крема исто за дерматит ама името му е HELP+ Ќе видиме дали ќе помогне ако не и он ќе се бања со Биодерма Фала ти мајка
Toa e atopicen dermatit kako lisai celi krugovi, ne bubulicinja, ke se cesa ke se lupi krv moze da si pusti od cesanje, samo biodermata pomaga i toa dolgo vreme koristenje. Vnimavajte i na alergeni, atopikot odi so alergija obicno na mleko najcesto, hrana, bronhiti pravi ponatamu. Od iskustvo ti kazuvam
Мајки бебе е 9+++ денес и дадов од едно колаче да проба од прстот и после ми текна дека ставив и малку мед кога ги правев. Има ли простор за паника? Има неколку саати нема никаква реакција...
Реакција на медот не е проблем, проблем е ботулизам, кој бебињата не можат лесно да го поднесат. Сте дале, лизнала и готово, не давајте повеќе.
Бебе 1 месеци го фати стаклото од рерната, има пликови на прдтињата што да ставам, во аптека ми дадоа нешто на природна база да лади... Слично искуство?
Дали е 1 месец или постаро бебето? Моето се изгоре на шпорет околу 13-14м беше како прва помош можеш паста за заби(за возрасен) а потоа да купиш од аптека маст дермазин,одма делува.