Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    404
    aj i tuka da si prasam
    malata trebase denes da ja nosime na vakcina za 6 meseci no bese bolna i seuste potkasluva...koga da ja nosam?

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    24.572
    Ко ќе оздрави.

3. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Здраво, да ве прашам бебето е 2++ и ми хрчи кога спие, а и преку ден прави такви звуци како да и е тешко да дише. Ние бевме настинати, внимавав колку можев на неа. Нема температура, нема мрсулчиња, не кашла суво и е носето. Педијатарот рече нема симптоми на болест, да не ја носам, оти па има и вируси, да не ја заразам, а сега и вакцина треба да прима, ама не знам дали да ја носам, дали е болна или не е. Ви се случило ли и на вас? Фала.

На 21kike21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Aко греете на клима нормално е, башка сеуште се чисти од плодова вода и тоа е нормално. Влажни и го носето со физиолошки или спрејче морска вода, ако има нешто ќе излезе, а сигурно има суво нешто, некое мрсулче.

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    На бебе му се појавуваат црвени кругови помали и поголемки, како опекотини, ама не на пеленска регија туку позади коленцата на мекото и вчера вечер на рачето и кај устата, кожичката му е сува, црвена, рапава, и баш како изгорено му делува, од што може така да е ?
    За саат време тргаме на лекар, кај матичната, ама да прашам да не имал некој вакво искуство?
    Немаме сменето ни прашок ни омекнувач, ништо апсолутно, храна си јаде се што е за негова возраст, до сега не покажал реакција...
    дома чуваме животни ама не верувам да е од нив оти е он со нив од ко сме дојдени од болница
    Лази, цело време е долу ама усисувам бришам редовно...

Едит: јас имам херпес, дали е можно нешто да сум му направила?
    Ама не го бацував или нешто од како ми е избиен....

6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.968
    Дерматит се јавува на тие места. Бил болен неодамна? Реагира алергиски на нешто, од животни може и покасно да јави алергија.

7. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    Пред 3 недели скоро беше болен, со антибиотик завршивме

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    27.968
    Некогаш дерматит се јавува како резултат на паднат имунитет. Ќе научиш со тек на време од што се јавува и ќе мачкате по потреба креми.
    Ќе ви даде кортико матичната сигурно.

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.073
    Мајки бебе 5++ вчера вечер се узатна некако и се слуша како дише низ мрсоли, плус како да му стоат на грлото и чат пат се искашлува. Педијатарот вика физиолошки во нос и да го следам дали е весел дали јаде. Некој совет што друго да направам? Да го утоплам?

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Или му е од клима или од самите крајници. Моето прво дете имАше од старт големи крајници и крчеше како прасенце. Еве сега и второво дури ова и бетер е живо гревче.

11. Сандра_мил

Сандра_мил Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    64
    Не знам дали веќе сте биле ,ама да одговорам . Сигурно се реактивни жлезди со оглед на тоа дека имало температура.
    Ќе му направат брис, крвна слика, торч и ехо на врат. Најчеста причина периодов е стрептокока во грло.
    Можно е и да е некој вирус. Сигурна сум дека не е страшно...

12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    9.443
    Atopicen dermatit ima cim e pozadi kolena, toa e najcestoto mesto kade sto se pojavuvai okolu usta. Neznam kakva kozmetika koristis ama zemi Bioderma atoderm maslena kupka i losionot vo belo pakovanje ne plavoto. Bioderma e najdobrata kozmetika sto ja ima vo regionov pogotovo za dermatit i suva koza, potvrdeno mi e od licno iskustvo i od dermatolozi i pedijatri. Ok malku e skapa ama vredi i trae nekoj mesec. Maticen mozebi ke vi dade kortiko ama ne brzaj odma da mackas so toa, mackaj prvo Bioderma atoderm dva pati dnevno podolgo vreme i banjaj so maslenata kupka ti garantiram ke se sredi.

13. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    Користам Мустела за него, дада му секако користи Биодерма маслена купка и Атодермот
    Она има од лакт нагоре до раме само како бубулчиња па затоа ни е дадена таа, ама кај малово ко лишаи ко изгорено се и затоа и ми дојде чудно...
    Не ни дадоа кортико инаку, само шампонче и крема исто за дерматит ама името му е HELP+
    Ќе видиме дали ќе помогне ако не и он ќе се бања со Биодерма
    Фала ти мајка

14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    9.443
    Toa e atopicen dermatit kako lisai celi krugovi, ne bubulicinja, ke se cesa ke se lupi krv moze da si pusti od cesanje, samo biodermata pomaga i toa dolgo vreme koristenje. Vnimavajte i na alergeni, atopikot odi so alergija obicno na mleko najcesto, hrana, bronhiti pravi ponatamu. Od iskustvo ti kazuvam

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LilyRose

LilyRose Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    65
    Мајки бебе е 9+++ денес и дадов од едно колаче да проба од прстот и после ми текна дека ставив и малку мед кога ги правев. Има ли простор за паника? Има неколку саати нема никаква реакција...

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Реакција на медот не е проблем, проблем е ботулизам, кој бебињата не можат лесно да го поднесат. Сте дале, лизнала и готово, не давајте повеќе.

На Brpbrp и Tiny Love им се допаѓа ова.
  17. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.314
    Допаѓања:
    4.859
    Бебе 1 месеци го фати стаклото од рерната, има пликови на прдтињата што да ставам, во аптека ми дадоа нешто на природна база да лади... Слично искуство?

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Дали е 1 месец или постаро бебето?
    Моето се изгоре на шпорет околу 13-14м беше како прва помош можеш паста за заби(за возрасен) а потоа да купиш од аптека маст дермазин,одма делува.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.314
    Допаѓања:
    4.859
    11 месеци е

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.314
    Допаѓања:
    4.859
    Се смири сега... Многу плачеше, само на неколку прстиња на врвот има плускавци нема црвенило