Форумџика на годината

Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

М
    Моето бебе на 4м има мораксела во нос. Има повремено секрет во нос и редовно зелени мрсулки. И матичната и педијатарот у Систина кажаа дека не се третира никако ако нема темп, не кашла и е генерално здрав.. не знам што да речам, ставам само диво оригано.

21kike21 and stoimanovskamarija like this.
  2. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Да не знае човек што да прави, он еве цел месец фрчка со носот ништо друго симптоми. Од инхалациите се разводенијс и почнаа зелени земавме брис и испадна ова. Зелените мрсоли ги снема ама преку какање нон стоп шлајмови има и тоа убаво си се познаваат. Како длабоко да му е така се слуша. Еве почнавме од преес со сирупот да се надевам ке се повлече дека 4 дена од маст како ставам никаква промена нема. Амоксиклав одговара со него почнавме 2 пати по 2мл, страв ми е само од алергија дека е пеницилински ама да се надевам нема да е, никој не сме во фамилија.

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Одма јавува алергија пеницилин после 1 доза. Големиот ми е алергичен.

stoimanovskamarija likes this.
  4. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

А што примети осип имаше? 2 часа поминаа откако дадов добро е сега за сега нема ништо

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се исипа ситно прво на нозете, па нагоре. Не се секирај, нема да има ништо. И јас и маж ми сме со алергии к двете деца ми се така.

6. Girl239

Girl239 Истакнат член

Здраво мајки бебе 6 месеца има ноќеска наеднаш се разбуди со пиштење го зедовмо и почна како да се рипа да се притресува тоа неколку секунди и ке престане ке почне да плаче ка уплашен таке правешенекое време бевме на доктор настинат е имасетемп 37.5 и слајм затнат нос дали има некој искуство со ова рипање незнам што е ама не извади од памет

7. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Бебе 4м и 1 недела. Хемоглобин 102. Која ви е границата за примање на капки/сируп? Имавме корона пред ноба година, денес прими шестовалентна и рота. Матична вика преку доење, а во диспанзер докторка вика задолжително суплемент за железо.

8. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Бебе 12 дена има 38 температура, додека ја чекам матичнава да ми крене на телефон што да правам?

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Како да ти кажеме што да правиш, правевте ли крвна слика и брисеви? Освен тт други симптоми има? На лекар ја носеше,терапија нешто примаше?

10. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Ми се јави докторката, ми рече да го избањам со алкохол и вода. Фала богу му спадна температурата. Прв пат сум мајка ете незнаев што да правам затоа и прашав, се испаничив матичната не ми креваше. Ти благодарам на одговорот

Sofi.ja likes this.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Добар е хемоглобинот.

1001Ana1001 likes this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Јас не разбрав, бебето е 12 дена старо или 12 дена крева температура? Ако е 12 дена старо, треба неонатолог да го види, не обичен педијатар. За бањањево со алкохол и вода првпат слушам, колку и да е разреден алкохолот се упива преку кожата. Тоа важи за бебе од било која возраст. Парацетамол или слично дали даваше?

Hopeeee and H.VAGA like this.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Од ум се извадив сега, бебето ми какаше и столицата беше онака како ситна како талог, зелено, темно кафеава, знам дека кога личи на талог од кафе е крварење и треба итно на лекар, ама не знам баш како би изгледала таква столица, оваа ем ми личи ем не на таква.
    Ама детево јадеше банана леб со овес и боровинки кој беше доста темен дури црн, од овес обавезно му е темно зелена каката, онака е нормален, ниту тт ниту повраќање, си јадеше, се понаша нормално.

Од боровинките е или да носам одма на лекар?

14. Annath

Annath Форумски идол

Од боровинките е.

1209 likes this.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Често го даваат тој совет со алкохол разреден да се симнува температура. Јас немам мачкано зошто алкохолот реално ја гори кожата не сум гледала причина да мачкам. Само оцет имам ставано еднаш на нозе и тоа докторка од систина пуздер ме направи колку мирисало ќе сум го изгорела детето.

16. Asja

Asja Популарен член

На малата од сабајле приметив како да и свиреа градите,и едвај дишеше,па отидов право во Козле.Бронхиолит и рекоа,Урбазон прими и на 6 часа ни препиша инхалација со Атровент,ама нигде не можам да најдам.Дали знаете кај има или која е посоодветна замена?

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Боровинка, банана и овес, нормално е.

1209 likes this.
  18. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Ipratom, ист состав е со атровентот.
    Јас во Битола во скоро сите аптеки ѓи наоѓам.

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Не те карам,ама бебе не се чува дома со температура повеќе од 2 дена. Да си знаеш за друг пат,се надевам ќе биде добро.

Hopeeee likes this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Ама тоа ако детето има температура од 40 што не се симнува и покрај дадени антипиретици, инфузија, да се исцрпи се', како крајна опција е ладење со алкохол разреден со вода. Не на 38 степени.

H.VAGA, Lavender13 and Spidy like this.