12 дена старо е бебето. Среќа немаше температура после и нема ни сега. Може само дека спиеше и беше загреан, може и овој дигиталниов топломер не ми функцонира. Сега си е добар фала богу нема ништо, бевме и на доктор, докторката рече ништо не му било сум паничела без потреба ама ете што да правам и мм ме испаничи многу и бабите дека имало многу вируси, а и јас се разболев од болница, кашлав многу и ми дојде страв ептен.
Ја прашав исто и јас за оцет на нозе ми рече никако. Алкохол ставив многу малку на 3л вода 50мл алкохол така ми рече др.
Не го облекувај премногу, лесно може да го прегрееш. Следи сепак ситуација, мало е, ако има потреба носи го да го види педијатар неонатолог таму кај што си се породила.
Bebe staro 5 dena, dohrana 2 pati po 30 ml inaku cel den na grada ( mleko seuste ne obilno samo kolostrum) Ne e kakano od cetvrtok (den ipol) mocka pretezo koga ke ja soblecam i kako epten malce krv. Od vcera vo 16 00 do denes 7 sabajle mocana e 4 pati . Ve molam za iskustvo kolku cesto mocaat i kakaat vasite , isto taka koga vi doslo mleko i dali vi pomognale pumpicite vo proces na doagjanje na mleko
За какање не се секирај, моево додека само цицаше со денови не какаше, ама за мочкање вообичаено би требало да има полна пелена на 2-3 часа на таа возраст. За крвта може да не е во урината, женски деца може да крварат од вагината под дејство на хормоните од мајката одма по пораѓај, ама сепак најдобро да ја види педијатар. Ако детето е на града цел ден, нема подобра стимулација за млеко од тоа. Ако има жолтица и е поспано, па не влече многу, пумпа може да помогне, ама ниедна пумпа не е толку ефективна како бебето.
Бебево почна да поткашлува влажно. Одма со инхалации почнав, колку што дозволува нели. Температура и секрет во нос нема. Расположен си е како и вообичаено. Дали да го носам утре на педијатар? Многу ми е страв од посериозно разболување.
Носи го да го слушнат, кај мојот многу бргу прогресираше и покрај инхалациите, среќа бргу реагиравме па добро помина.
Има некој таков вирус. Моево бебе (4.5 месеци) кашлаше така влажно 5 дена. На 2 дена го носев на матичен да го слушнат, и ништо др не правевме. Ми рече дека му се слева секрет позади грло. Инаку кашлаше ко дедо некој пушач, баш продуктивно. Следи го кога спие како дише, ако дише мирно не е страшна кашлицата (а страшно звучи). Ако нема на плуќа, не инхалирај. Докторот ми кажа дека така повеќе ќе кашла повеќе секрет се правел.
Не правам инхалација со кортико. Со Синомарин го инхалирав. Мирно спие, не се осеќа да дише тешко и слично. Ама сабајлево кога стана кашла повеќе. Ќе одиме после на преглед. И температура како да почнува да качува, 37.6 измерив пред малку. Твоето качуваше ли?
Не, немаше температура овој пат. Носи го обавезно да го слушнат, и повеќе форсирај цицање деновиве. Ќе пројде за некој ден, така растат
Да, му давам почесто. Среќа почна пак убаво да си цица. Добив пред два дена и одбиваше, ама се стабилизира. Фала мама.
Без оглед со што е инхалацијата. Од што сум ги читала мајките по форумов, има бактерија во нос,грло може да се разнесе кон плуќа.
Бебе е со температура од вчера и тоа оди до 39.Најмногу што ме загрижува е тоа што многу брзо крева температура и тоа во рок од 3 часа од сирупот, а ниту спушта под 37.Давам наизменично неофен и ефералгам.Денес бевме на педијатар, рече дека нема ништо на плуќа, и утре да правиме крвна слика.Дали имате слично искуство? Дали е вирус во прашење или сепак се работи за бактерија со оглед дека крева и до 39?Полудена сум од грижа, не знам што да правам
Кај мене така креваше од вирус ама и од гнојна ангина и тоа 40ка на 2 саати креваше и така држеше 2 дена па после наредна 1 недела 38 па на крај уште една 37 и се смируваше да не кажам скоро цел месец.
Изгледа таков е вирусот, баш пишував во другата тема. Три дена креваше до 40-41 и тоа на 2-3 саати, а ниеден друг симптом. Крвната слика направена после 4 дена покажа вирус.