Stopati prasav se isto, kapki, gi probav I tie sinimarin isto I vekje ne stavam nisto, 3 meseci vekje sme sokapki. Neka hrci. Koga go legnuvam na stomak se maci malku so dishenjeto I posle samo isfrla mrsulce belo leplivo, mu go vadam nezno so nosko I tolku, spie podignato, vnimavan prasina, dvapati plavam alista i toa. Da se stopli rascisti pa kje vidam sto kako. Moeto I mnogu povrakja, pa ikan, cel graden kosh mu se podiga, uste sme i so grcevi se mislam od toa moze e
Колку пати дневно смеам да го чистам носот со физиолошки и шприц? Сега пробав, извадивме малку проѕирен лигав секрет, ама не којзнае колку, уште е затнат. Не знам дали го правам правилно. Каков шприц користите?
Носе Фрида имам, со тоа влечев ама многу слабо вадев. Со физиолошки и шприц повеќе секрет излезе. Еднаш само го исчистивме сабајле дур беше татко му дома, сама е невозможна мисија. Си има секрет затнат е во носето се осеќа. Ќе пробаме пак до после.
Јас по три пати чистев,ама не и шпицав само еднаш најчесто два шприца трошев додека да протече чиста вода,најчесто после 2 шприц така и течеше.
Страв ми е со обичен шприц да не го повредам, сама не успевам многу мрда. Мора еден да го држи друг да шприца. Убаво ќе беше да се најде ваков со силиконски додаток.
Не се плаши, јас преку 4 год со обичен шприц перев додека да ми текне да нарачам од алиекспрес. Дефинитивно е полесно со гумичката, ама не сум имала некоја посебна мака и со обичен шприц, само користев од 2 или 5мл, не од 10, тој е преголем ако нема гумичка.
Може е смешно прашањево ама со шприцот истискувате во едното дупче за да излезе од другото или? јас вчера од оние малите физиолошки очигледно по 1 капка сум му капнала затоа не излезе нешто многу па беше сеуште затнат...пусти страв
Да така,зависи од колку мл е шприцот јас имам мал од 3м и наеднаш цел и го шприцнував,излегуваше од другата страна одма.
Како бебе ставав 2мл. Со тек на време си зголемував, сега на 5 години и ставам по 10мл во секоја ноздра. Ставаш доволно во едната страна колку да истече од другата или према грлото. Идеално е од другата страна да ти искочи, ама ако се навали детето према назад или многу е затната едната страна, може да ги испере мрсулите према грло и низ уста да истече.
Не сме имале мрсули можеби затоа така велам. Јас до сега само два пати мрсул му имам видено. Ама ако дојде до такво нешто прво братучеда ми ќе ја викам да ми покаже, она искусна е во тоа. Имам страв да не го повредам. Инаку има и еден спреј за испирање на нос Океан така некако се вика во зегин го има , ама не знам дали смее пред годинка треба да прашаш. Брат ми за внука ми го користат, презадоволни како се чистел носот со него
И син ми немаше до сега пред да се разболи никогаш, ама кога ќе ти дојде на глава забораваш и на страв и на се. Каков е затнат, се ќе направам за да му помогнам барем малку.
Знам. Давид има проблем од раѓање со едната ноздрава. Кркља на неа нон стоп. Правено и брисеви и чисти се. Со аспиратор влечи нема ништо. Сега кога беше болен капки антибиотски дур користевме тоа престана. Како се прекина терапијата дете затна ајде инхалации физиолошки во нос и аспиратот ништо нема. Само на два пати му извадив мрсул и толку. И ете го пак си кркља на таа ноздрава. Сега следна контрола ќе барам за уво нос и грло да се види убаво што е. Се плашам да не е девијација некоја која спречува да му излегува секретот низ нос, во каката многу пати имавме слуз, што значи се слива од назад и голта Инаку со каков шприц го чистиш моментално?