И кај нас таква беше. Кај газот како бубуљица му беше а другите како водичка и помали вкупно 5 имаше 1 на рака 1 на нога на газ и во глава 2. Ни температура ни ништо немаше ниту го чешаа
Дечки, бебе има како мало топченце на газето кај отворчето (од десна страна од отворот). Го забележав крема кога му ставав. Нешто како внатрешно мозолче е на допир. А не се гледа инаку ништо, само на допир се чувствува. Што би можело да е?
Maјки, бебе има како што осетив болно грло и шлајмови, не ми се носе на болница поради вирусот нешто да ми кажете?
Јас немам појма како и од кого би фатил искрено, не сме се мешале во луѓе деновиве, се поврќе надвор сме. Матичната ми рече на тел летизен да му дадам вечер и утре, ако не му поминат да го носам кај неа. Да не се пикаме во ординација ради вируси, а сега треба вакцина да прима, наредна недела.
Ако е бебе и има шлајмови мора да се однесе на лекар да се прегледа. Не мора во болница, кај матичен лекар однеси го.
И кај него во група сите пројдоа тогаш не фати дури после година дена од кого како појма немам. Битно лесно помина
Баш заби кога раснат паѓа имунитетот, може фатил нешто. Нема што да направиш дома, многу е мало, а и не знаеш грлото во каква состојба е. Мора да се прегледа, кај мали бебиња ситуацијата за неколку саати може да се смени на полошо.
На таа килажа 5мл на 6-8 саати, зависи колку качува температура. Давај само ако качи повисока од 38, ако малакса или одбива да јаде.
Моето баш требаше првите да ги прими на 2 месеци, прво се поболи па фати од брат му сипаници, од ко поминаа по 2 недели ги прими првите вакцини на 3 и пол месеци.
Двете докторки кај вакцините и плус матичната ми кажаа така, јас за двајцата чекам да поминат уште недела две од сипаниците.
Инкубација за варичела е околу 14 дена (до 21 ден)... небитно кај сте биле деновиве, може пред 3недели фатило. Со помин