Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Влева во орална фаза, нормално е остави нека си ги запознае рачињата.

На Ringishpil_, lady.N и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Јас испаничив па дека заби вади(facepalm)викам не е нормално на 2 месеца,тоа било фаза прво си ги запознаваат рацете па ке заприметиш за скоро ке почне да фајќа предмети и за да ги запознае ке ги пика во уста,но не предметот него раката:D интетесни се. Очекувај и двете наеднаш да ги видиш во уста:D не нуди храна не е гладно:)

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Јас па цел ден и давам да цица мислев гладна е. И почна да блуцка и поврати еднаш, веројатно прејаде. :D комедии сме, она шмука раце и кој и да ја земе само ми ја подава со констатација дека е гладна. Бевме и кај свеки на гости, сигурно си мисли дека не и давам да цица доволно:rofl:

На Coco31, CurlyBlossomGirl, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. zdravkoski9

zdravkoski9 Нов член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    7
    Здраво девојки, самохран родител сум и сум многу загрижен за детето, мојата бивша во текот на бременоста се пијанчеше, не пиеше лекови, беше само 2 пати на гинеколог за да абортира но не успеа, примаше наркотици благодарение на нејзините другари, не доеше, го отфрли бебето и загрижен сум за развојот па секој совет е добредојден :(

5. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Колкаво е бебето и за што бараш совет уствари? Околу што ти треба помош?

6. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    @lady.N @Happyinlove и јас си викам заби да не вади уште сега? Ама мн е рано. Рачињата цели црвени од гризање, па еве баш го пратив маж ми да купи глодалка да му бутнам. Смеам ли жирафата од сега?

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Смее слободно ама нема да ја фаќа убаво. Дури 4 месец почна да ја држи и гриза.

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Да си закажеш преглед на Детска клиника на Неонатологија и таму да им објасниш се на докторките. И крвна слика ќе извадат, и ако треба ќе упатат за прегледи на кардиолог, невролог, и дефектолог за понатаму да се провери бебуш.

9. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    Види вака добронамерен совет, ако немаш информации за состојбата на бебето од болницата каде што е родено, земи го и појди некаде нека му направат детален преглед, или пак оди во болницата и распршај се. Кога ќе утврдиш, дај боже да е се во ред со бебето, појди во социјално и пријави ја, да и одземат старателство и да бидеш на чисто утре. Исто, најди матичен педијатар носи го на прегледи и таму ќе ти објаснат за понатаму. Со среќа друже, најбитно да е живо и здраво бебенцето, па ќе делиме совети колку можеме.

10. Linman

Linman Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Здраво Мајки, Моето бебе е 4+ од самото рагање постојано на преслекување, капење си ја тресе вилицата и станува модро посебно на раце и нозе. Го носев на педијатар ми рече дека е физиолошки и ќе помине после трети месец. Е сега тресенјето на вилица се намли ама како е можно на овие летни температури кога го соблечам му е ладно помодрат раце нозе се тресе.Ве молам за совет каде да де обратам или едноставно си е такво бебето.

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Да не го облекуваш премногу?

12. Linman

Linman Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Можно е, се роди март и бидејќи се му студеше го облекував повеќе. Јас се плашам да е е некој сериозен проблем со циркулација или недајбоже срце незнам дали да барам испитување :(

13. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Како го облекуваш, може да те советуваме да споредеме со нашите.

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @Linman ако незнае педијатарот барај да ве препрати некаде да испитате, мене ова не ми е нормално. Не е веќе новороденче плус пекол е надвор, дури и на пелена да седи голо цел ден не е нормално да помодрува.

Лани во родилиште на една од цимерките бебето се тресеше, и најдоа дека е недостаток на некој витамин па го ставија на терапија. Ова е само пример, не значи дека е истото кај вас, но за 4 месечно бебе мислам дека веќе треба да се испита.

На CurlyBlossomGirl и Linman им се допаѓа ова.
  15. Linman

Linman Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Преки ден е облечена на боди на кратки ракавчиња, долги панталонки и чорапце,а навечер исто само боди на долги ракавчиња.

16. Linman

Linman Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Во родилиште кога си ја тресесе вилицата педијатарат кажа му испитавме шеќер во ред е ова е само физиолошки. И двапати и спомнувам на педијатарат за проблемот и ми вика во ред е ама мене место не ме фаќа. Јас по природа исто сум таква се ми студи ама незнам што да кажам.

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    За едно пациентче педијатарот исто испита се, и беше во ред од лабораторија. За тресењето на вилицата кажа дека се возбудува детето и затоа така прави. Еве сега е бебчето скоро 4 месеци и многу намали тресењето, скоро па да не се јавува воопшто

На Linman му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Ок е само нема потреба од чорапчиња.

На Linman му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.391
    Допаѓања:
    183.514
    Мојата е во август родена (минатата година) и помалку ја облекував од тебе. Само боди на прерамки или кратки и толку. За спиење боди на кратки. Нема потреба ни чорапи, а уште помалку долги. Мислам дека ти е многу облечено. Ако седи во релаксатор, можеш да го покриеш со тетра пелена. Сѐ друго е непотребно.

На Linman и duffi им се допаѓа ова.
  20. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    975
    Леле луѓе се испотресов. Ја бањав малата и седе во креветчето и гледам мокро главчето и и мрда т. С. Пулсира горе кај фонтанелата главна со е и си се испаничив и татко ми се смее вика н3 се плаши нормално е тоа. Уф леле само стравови. Сте го приметиче ли вие кај вашите деца?