Јас испаничив па дека заби вадивикам не е нормално на 2 месеца,тоа било фаза прво си ги запознаваат рацете па ке заприметиш за скоро ке почне да фајќа предмети и за да ги запознае ке ги пика во уста,но не предметот него раката интетесни се. Очекувај и двете наеднаш да ги видиш во уста не нуди храна не е гладно
Јас па цел ден и давам да цица мислев гладна е. И почна да блуцка и поврати еднаш, веројатно прејаде. комедии сме, она шмука раце и кој и да ја земе само ми ја подава со констатација дека е гладна. Бевме и кај свеки на гости, сигурно си мисли дека не и давам да цица доволно
Здраво девојки, самохран родител сум и сум многу загрижен за детето, мојата бивша во текот на бременоста се пијанчеше, не пиеше лекови, беше само 2 пати на гинеколог за да абортира но не успеа, примаше наркотици благодарение на нејзините другари, не доеше, го отфрли бебето и загрижен сум за развојот па секој совет е добредојден
@lady.N @Happyinlove и јас си викам заби да не вади уште сега? Ама мн е рано. Рачињата цели црвени од гризање, па еве баш го пратив маж ми да купи глодалка да му бутнам. Смеам ли жирафата од сега?
Да си закажеш преглед на Детска клиника на Неонатологија и таму да им објасниш се на докторките. И крвна слика ќе извадат, и ако треба ќе упатат за прегледи на кардиолог, невролог, и дефектолог за понатаму да се провери бебуш.
Види вака добронамерен совет, ако немаш информации за состојбата на бебето од болницата каде што е родено, земи го и појди некаде нека му направат детален преглед, или пак оди во болницата и распршај се. Кога ќе утврдиш, дај боже да е се во ред со бебето, појди во социјално и пријави ја, да и одземат старателство и да бидеш на чисто утре. Исто, најди матичен педијатар носи го на прегледи и таму ќе ти објаснат за понатаму. Со среќа друже, најбитно да е живо и здраво бебенцето, па ќе делиме совети колку можеме.
Здраво Мајки, Моето бебе е 4+ од самото рагање постојано на преслекување, капење си ја тресе вилицата и станува модро посебно на раце и нозе. Го носев на педијатар ми рече дека е физиолошки и ќе помине после трети месец. Е сега тресенјето на вилица се намли ама како е можно на овие летни температури кога го соблечам му е ладно помодрат раце нозе се тресе.Ве молам за совет каде да де обратам или едноставно си е такво бебето.
Можно е, се роди март и бидејќи се му студеше го облекував повеќе. Јас се плашам да е е некој сериозен проблем со циркулација или недајбоже срце незнам дали да барам испитување
@Linman ако незнае педијатарот барај да ве препрати некаде да испитате, мене ова не ми е нормално. Не е веќе новороденче плус пекол е надвор, дури и на пелена да седи голо цел ден не е нормално да помодрува. Лани во родилиште на една од цимерките бебето се тресеше, и најдоа дека е недостаток на некој витамин па го ставија на терапија. Ова е само пример, не значи дека е истото кај вас, но за 4 месечно бебе мислам дека веќе треба да се испита.
Преки ден е облечена на боди на кратки ракавчиња, долги панталонки и чорапце,а навечер исто само боди на долги ракавчиња.
Во родилиште кога си ја тресесе вилицата педијатарат кажа му испитавме шеќер во ред е ова е само физиолошки. И двапати и спомнувам на педијатарат за проблемот и ми вика во ред е ама мене место не ме фаќа. Јас по природа исто сум таква се ми студи ама незнам што да кажам.
За едно пациентче педијатарот исто испита се, и беше во ред од лабораторија. За тресењето на вилицата кажа дека се возбудува детето и затоа така прави. Еве сега е бебчето скоро 4 месеци и многу намали тресењето, скоро па да не се јавува воопшто
Мојата е во август родена (минатата година) и помалку ја облекував од тебе. Само боди на прерамки или кратки и толку. За спиење боди на кратки. Нема потреба ни чорапи, а уште помалку долги. Мислам дека ти е многу облечено. Ако седи во релаксатор, можеш да го покриеш со тетра пелена. Сѐ друго е непотребно.
Леле луѓе се испотресов. Ја бањав малата и седе во креветчето и гледам мокро главчето и и мрда т. С. Пулсира горе кај фонтанелата главна со е и си се испаничив и татко ми се смее вика н3 се плаши нормално е тоа. Уф леле само стравови. Сте го приметиче ли вие кај вашите деца?