1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.127
    Допаѓања:
    40.491
    Да пулсираше и кај синко. И јас како тебе се извадив од памет првиот пат:lol:

2. Linman

Linman Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Во право си денес ја оставив расоблечена и цел ден и се топли дури испотенки нозете, изгледа јас правам грешка со облекувањето ќе ја следам овие дениви па ќе видам. ВИ Благодарам :)

На Annath и NarCis@ им се допаѓа ова.
  3. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Нормално е на моменти да се осеќа и гледа пулсирање.

На pianogirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Многу го облакаш. Какви панталони на ова жешко, какви чорапи? Остави го бебе по боди само. Моево и дење и ноќе е по боди на прерамки само.
    Инаку тресење на вилицата исто има моево уште од раѓање, но како да се поднамалува. Сега се случува некогаш кога го ставам да го бањам, јас мислам дека се плаши па затоа, но читав дека било нормално па не обрнувам мн внимание.

5. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
    20190722_122635.jpg
    Ова значи дека има МРСА?

6. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    26
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.815
    Допаѓања:
    202.833
    Да, има МРСА. Болничка бактерија, отпорна на голем број стандардни антибиотици. Генерално, опасна е ако дојде во допир со отворена рана. Ако нема симптоми, локално се третира, ете маста што ја спомна @TheSecret, бактробан мислам помага, ама прво, најпрво, консултација со матичен педијатар, оти тој најдобро го знае детето.

8. Linman

Linman Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Овие два дена оставам на боди и стварно го немам видено да се стресе, изгледа сум го преоблекувала. На бањање се стресува но читав дека бебињата си ја тресат некогаш вилицата и од возбуда.

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    910
    Bebe 7m denes ima tt koja varira od 37.4 do 38.3 vadi kec gore pa pretpostavuvav deka mu padnal imunitetot od toa i fatil virus.Smeam da dadam cepce ili da cekam nad 38.5

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Чекај да биде над 38.5 а меѓувреме можеш да го истушираш со поладна вода од вообичаено што го бањаш или пак намокри му чорапчиња во оцет и облечи му ги.

11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.540
    На малиот му ставив чепче за температура, се искака по неколку минути. Да ставам пак?

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.365
    Допаѓања:
    108.028
    Не, одма се раствара тоа, не се сеќирај.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SonyaOx992

SonyaOx992 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Лек за кашлица ефикасен? Имавме вирус и пиеме антибиотик панцеф и до вчера салбутамол. Само кашлицата не прекинува особено кога спие.. на секој 5 минути.. некој лек домашен, сируп нешто? Година и 9месеци сме

14. Шеќерно

Шеќерно Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Дај чај од бел слез помага многу за кашлица има во зегин

15. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Бел слез само ако е продуктивна кашлицата, инаку прашај си дали има сирупче за таа возраст.

16. SonyaOx992

SonyaOx992 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Фала ви девојки. Пиевме сирупи веќе 20 дена абер немаат кај нас не помагаат ќе пробам со чајчево мора да му смири кашлица барем мене белиот слез знам дека ми помогнал.

17. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Мајки пред 4 дена го вакциниравме бебе ДТП на 2 ипол месеца и качи тт 37,4 најмногу, ама од тогаш деновиве многу спие и фонтанелата (отворот на главчето) и се вдлабна малку, а и слабо ги полни пелените со мочка ич ме се тешки (си кака нормално). Се мислам да не е благо дехидрирана пошто и многу се поти оти е многу пргаво бебе а и од тт? Вчера плус ми поврати 2 пати. Што мислите и како да ја рехидрирам ако е тоа? Смее ли толку мало бебе да пие електролити? Инаку пробав да давам вода ама не сака ја плука со шприц а не фаќа цуцла за жива глава |(

ПС. Кога не спие се однесува нормално, весела е.

18. Ddin

Ddin Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, bebe e 7meseci I deneska povrati 3 pati ogromna kolicina, rabotata e sto sme na odmor ne sme vo mk. Temperatura nema, samo povrakanje mu dadovme probiotik I o.p.c alvogen sumlivi, ispi okolu 30ml. Da jade ne mu dadov, samo cicase ama I toa go povrati. Sovet da mu davam da jade I cica ili samo o.p.c dodeka ne se smiri, I sto drugo da mu dadam. Prvpat e bolen I mnogu sum isplasena...

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Давај пробиотик и нека цица по малку за да не дехидрира. Не го изложувај на жешко. Нека му се смири стомачето па можеш варен компир и морков. А пролив има ?

Штом се многу поти тогаш помалку ќе мочка но штом си кака нормално ништо не му е на бебето. Не е дехидрирано. Дехидрирано бебе е со темна боја на мокраќата. Давај му почесто да цица штом се поти многу. Многу е мал бебушот па некогаш ќе спие повеќе некогаш помалку, ќе менува а и не е страшно ако спие повеќе. За фонтанелата (отворот на главчето) најдобро ќе ти каже ортопед, можеби ќе треба да му се зголеми витамин Д 3 а можеби и тебе само така ти се чини бидејќи му паднала косичката па му расне нова.

На lady.N му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ddin

Ddin Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Ne nema proliv, samo mnogu se poti I ima nagoni za povrakanje duri I koga nema veke sto da povrati. Fala mnogu