Во право си денес ја оставив расоблечена и цел ден и се топли дури испотенки нозете, изгледа јас правам грешка со облекувањето ќе ја следам овие дениви па ќе видам. ВИ Благодарам
Многу го облакаш. Какви панталони на ова жешко, какви чорапи? Остави го бебе по боди само. Моево и дење и ноќе е по боди на прерамки само. Инаку тресење на вилицата исто има моево уште од раѓање, но како да се поднамалува. Сега се случува некогаш кога го ставам да го бањам, јас мислам дека се плаши па затоа, но читав дека било нормално па не обрнувам мн внимание.
Да, има МРСА. Болничка бактерија, отпорна на голем број стандардни антибиотици. Генерално, опасна е ако дојде во допир со отворена рана. Ако нема симптоми, локално се третира, ете маста што ја спомна @TheSecret, бактробан мислам помага, ама прво, најпрво, консултација со матичен педијатар, оти тој најдобро го знае детето.
Овие два дена оставам на боди и стварно го немам видено да се стресе, изгледа сум го преоблекувала. На бањање се стресува но читав дека бебињата си ја тресат некогаш вилицата и од возбуда.
Bebe 7m denes ima tt koja varira od 37.4 do 38.3 vadi kec gore pa pretpostavuvav deka mu padnal imunitetot od toa i fatil virus.Smeam da dadam cepce ili da cekam nad 38.5
Чекај да биде над 38.5 а меѓувреме можеш да го истушираш со поладна вода од вообичаено што го бањаш или пак намокри му чорапчиња во оцет и облечи му ги.
Лек за кашлица ефикасен? Имавме вирус и пиеме антибиотик панцеф и до вчера салбутамол. Само кашлицата не прекинува особено кога спие.. на секој 5 минути.. некој лек домашен, сируп нешто? Година и 9месеци сме
Фала ви девојки. Пиевме сирупи веќе 20 дена абер немаат кај нас не помагаат ќе пробам со чајчево мора да му смири кашлица барем мене белиот слез знам дека ми помогнал.
Мајки пред 4 дена го вакциниравме бебе ДТП на 2 ипол месеца и качи тт 37,4 најмногу, ама од тогаш деновиве многу спие и фонтанелата (отворот на главчето) и се вдлабна малку, а и слабо ги полни пелените со мочка ич ме се тешки (си кака нормално). Се мислам да не е благо дехидрирана пошто и многу се поти оти е многу пргаво бебе а и од тт? Вчера плус ми поврати 2 пати. Што мислите и како да ја рехидрирам ако е тоа? Смее ли толку мало бебе да пие електролити? Инаку пробав да давам вода ама не сака ја плука со шприц а не фаќа цуцла за жива глава ПС. Кога не спие се однесува нормално, весела е.
Zdravo, bebe e 7meseci I deneska povrati 3 pati ogromna kolicina, rabotata e sto sme na odmor ne sme vo mk. Temperatura nema, samo povrakanje mu dadovme probiotik I o.p.c alvogen sumlivi, ispi okolu 30ml. Da jade ne mu dadov, samo cicase ama I toa go povrati. Sovet da mu davam da jade I cica ili samo o.p.c dodeka ne se smiri, I sto drugo da mu dadam. Prvpat e bolen I mnogu sum isplasena...
Давај пробиотик и нека цица по малку за да не дехидрира. Не го изложувај на жешко. Нека му се смири стомачето па можеш варен компир и морков. А пролив има ? Штом се многу поти тогаш помалку ќе мочка но штом си кака нормално ништо не му е на бебето. Не е дехидрирано. Дехидрирано бебе е со темна боја на мокраќата. Давај му почесто да цица штом се поти многу. Многу е мал бебушот па некогаш ќе спие повеќе некогаш помалку, ќе менува а и не е страшно ако спие повеќе. За фонтанелата (отворот на главчето) најдобро ќе ти каже ортопед, можеби ќе треба да му се зголеми витамин Д 3 а можеби и тебе само така ти се чини бидејќи му паднала косичката па му расне нова.
Ne nema proliv, samo mnogu se poti I ima nagoni za povrakanje duri I koga nema veke sto da povrati. Fala mnogu