Тогаш не давај ништо додека не се смири стомачето а потоа дај една лажичка мајч. млеко па чекај 5-10 мин па потоа пак 1 лаж. па пак направи пауза
Малку поинтензивен мирис ми има урината некако. А косичка има многу не и се гледа главчето на допир осеќам дека е вдлабнато малку, а одма после цицање се враќа во нормала и за некое време пак се вдлабнува.
Problemot e sto Place mnogu, bara da cica dodeka ne mu dadam ne prestanuva sigurno e gladen ama ne mi e jasno obicno koga se bolni ne sakaat decata ni da pijat ni da jadat, neznam dali e dobro ili loso vo ovaa situacija
Давај му да цица, друго за јадење ништо не давај додека не му се смири желудникот. Измеѓу подои нуди од ОРСто или водичка. Колку време помина откако последен пат поврати???
Мајки во носето на моето бебче 3 месеци имаме искочи бактерија мрса. Се извадив од памет кога ги земав резултатите, Матичната ни препиша маст Хлорамфеникол, јас и помалата ќерка немаме , искуства ве молам?
вчера прими вакцина сега местото е црвено и тврдо кај што е боцната,што да ставам?? имам оние ленти за темп., алкохол, ракија, а ациди не знам дали има ама ако немам што да ставам??
Бев кај друг доктор во кој повеќе имам доверба но не ни е матичен, ми препиша сируп , ми рече да не ставам од маста, еритромицин
Ептен ми е итно, мора веднаш да почнам да давам... некоја со искуство за давање антибиотик Аугментин или Амоксиклав? Ми пишува доза од 5мл на 12 часа, но не е препишано од педијатар туку од максило фацијална клиника. Дали е многу за 14 месечно?