И кај нас како кај Теди имаше само потечна столица, а не зелена ама можно е од плунките и од се што става во уста.
Мајки. Дали може некој да ми ја прочита крвната слика. Некој постручен. Докторката ни даде само терапија капки за железо,поради намалениот хемоглобин. Јас гледам и други покачени вредности...
Баш за истово сакав да прашам. Кои капки ви ги даде? И ние имаме низок хемоглобин 10 е и ни препорача некои капки од Бугарија малтофер ама не знам дали да ги бараме тие или може и од овде некои ако има добра замена? Инаку 3 месеци е моево, твоето колкаво е?
И моето е 3 месеци. Пред 2 недели исто испитавме крвна слика(инаку редовно проверуваме крв поради пролонгирана жолтица) и исто и беше намален ама докторката рече да дадеме малку време,не и даде терапија,за да видиме дали само ќе се среди. Рече кај бебињата во период од 2 до 3 месеци знае да се намали хемоглобинот. Сега и препиша Sideral Gocce капки. Ги земавме од Зегин,околу 700 денари. Тие ги даваат и за ниско железо и анемија.
Ние во втор месец правевме бидејќи имаше некои жлездички на главчето и хгб беше 113. Сега паднал на 100. Ни препиша сируп легофер, ама вчера и дадов со витамин ц и го плука и жива се дере не и е вкусен сигурно, или пак е она многу нежна Сидералот го пие ли твоето?
Здраво мајки! Дали има некоја искуство со сечење на ресичката под јазичето?? Незнам баш како е стручно.
Zdravo majki Mi treba da mi kazete dneven rezim za ishrana na 11mesecno bebe odbiva da se hrane so kasi saka samo mleko A golema mi e vekje so sila ja teram da jade inace e mala rodena 2250 pa moze li da e do toa navistina mn se nerviram
Билирубин 230, колку дена треба сончање за да намали вредноста? Знае ли некој? Многу ми е мака, не задржаа во болница, едвај чекам домче да одам.
3 do 4 Kje te zadrzat Mene so kerkickata taka mi pomina bilirubinot i bese taa vrednost posle i padna na 140 Ne se sekiraj kje go soncat povejke pati i kje se namali
Сте давале ли парацетомол сируп за болка про вадење заби? Ако да, иста ли доза како за температура? Малава почна наеднаш да плаче да вреска, изгледа и пробива горната единица. И намачкав дентинокс засега се смири ама не знам во текот на вечерта што да очекувам. Па ако ја боли многу дали да давам?
Сум дала. Пола доза. Ако го боли и станува цела ноќ со кенкање, имам дадено. Подобро да му олесни отколку да се мачи.
Здраво женски Се спремаме за прва вакцина со беба, правев крвна слика и тромбоцитите искочиа повисоки. Сум немала досега искуство со претходното дете, па некој да сподели искуство?