Bebeto e veselo i si napreduva. Posle toa e kako nisto da ne se desilo i si jade. Se nadevam deka ne e toa ama kako i da e ke go odnesam vo remedika. Samo termini za 2 nedeli duri imaat
Devojki malava mi e 2 godini a pocnaa zabite da mu se rasipat , gi mieme dva pati na den ama dzabe izgleda , e sega treba da go nosa na zabar? Glupo prasanje mozda ama ne zna ni dali ke sedit
Неа одамна почнале да и се расипуваат за жал, сега веќе се баш расипани Навечер со што заспива? Ако заспива со шише сок, чај засладен, млеко, да се прекине одма. Ако е млеко сок, почни да го разредуваш малку по малку секоја вечер, додека стигнете само до вода. Четкање 2 пати на ден со паста со флуор обаврзно. Да се ограничи и намали внес на рафинирани шеќери. И на стоматолог секако. Однесете ја, може ке ве изненади. Прво ке се запознае секако нема одма да поправа заби. Овој циркуларен кариес се шири многу брзо, така да што порано тоа подобро. Откако ќе се поправат, постојат и специјални флуорни гелови за заштита на забите, но мора да се санираат кариесите прво иначе нема ефект. За дома може ова да земете да мачкате
6 meseci,pocna nekade pred 3 nedeli nekogas povraka sekoj den nekogas na 2 3 dena ama vesel e napreduva. Posle toa kako nisto da ne e.
Kade na dezuren majka, vo drzavna da go nosam virusi frcat da go zarazam so nesto ja za mene 100 pati sum bila po dezurni i nisto ne zavrsile rabota. Mene mi treba asalen pedijatar sto celo vreme ke go sledi deteto ne za sekoe nesto da se raspametuvam. Treba eden dobar lekar sto ke znae kade da ne upati i sto da dade vo odreden moment.
Скроз истото ќе ти го кажев што ти пишала Дејзи погоре. Што поскоро да се навикнува на стоматолог зошто еден ден сигурно ќе има потреба да поправа заби, да не отидете кога ќе почне да има болки.
Ама не може ваљда ако е салмонела ќе повраќа често а не 1 на 2 недели. Си пробала да следиш во моментот кога повраќа, пред тоа што и колку со давала да јаде и пие? Да не е некоја нетолерантност на нешто? @Besbes24 мајка вие ако памтам почнавте порано со вкусови и бебе напредуваше баш убаво да не му доаѓа многу нагло храната која ја воведуваш плус ад?
Racete vo usta ili nekoja igracka se zakasluva i pocnuva da povraka, obicno 1.5h posle jadenje ili odma posle jadenje. Sekoj den mu voveduvam po nekoja nova namirnica nasabajle, osvem koga bevme na odmor 2 nedeli ama pa i togas povrati bas na vrakanje na sred avtopat se presoblekuvavme od sto bevme utop i dvajcata Go imam primeteno bas ona ke pocne da kasla i kako da se davi i povraka
А пред тоа го има Гаг рефлексот пред да поврати? Не знам колкаво е твоето но го тестираат со пикање прсти подлабоко во грло па моево така го снемува на 2 3 сек со фаца за повраќање па се закашлува. Во кола моево исто знае да поврати играјќи пикајќи играчки и од чиста мира го гледаш лом
Skoro 9 m e. Na lekar koga mu go gledaat grloto so stapce obavezno ima nagon za povrakanje ili koga go ranam ako mu ja butnam lazicata podlaboko ili ako ima poveke hrana vo usta
Тоа е тоа. Да не глумам експерт види си сепак во Ремедика на контрола, но по мене штом не се случува повраќањево често, да му нарушува јадење, игра,сон мислам дека сепак бил во право матичниот дека во моментот може било повеќе најадено и со рачиња играчки му се слошува. Малото мое во Систина исповрати поголем млаз од ова на сликава, секоја проверка на грло се тегне и прави гримаси за повраќање и кашла одма (тоа му е од мене иста сум и на 30год, не давам проверка и брис од грло) сама да исплазам јазик повеќе - ќе повратам. За да е потрагично кога веќе не му се јаде а јас сум му дала уште 1 лажиче да дојаде почнува така да со нагони за повраќање.
За повраќање јас имав добро искуство со Наташа Никчевска во Систина. Му направи и ехо на абдомен. Е сега моево е мало и има рефлукс.
Од кога Ремедика имаат дежурни педијатри ? Се јавував пред некој месец ми рекоа дека немаат дежурства .
Uste da jadese majka haha. Iako pocnavme ne e nekoe lakomo beb i samo se nerviram. Toa e dr rabota, moeto povraka obicno posle mleko pienje i ic nema nagon za povrakanje ili faca tuku odma mlazovi.