Nisto majka, jas togas iskreno se naogav kaj moite tamu spremav ad so voda od cesma prevriena normalno( testirana se vo red, site deca so taa voda rastat) mwticnata mi rece da zemam kupecka bidejki najcesto taka povrakale koga se menuva ili ad ili vodata. Kupiv pa prestana tamu, ovde doma kaj mene prodolzi nekolku pati. E sega poslednava nedela nema povrateno. Dali stvarno do vodata ne znam.
Lee ne sum znaela deka moze i od voda. Ja pravam ad te so nera te so jana ama i dvete se bebeski. Gotvam isto so flasirana ama obicna. Od cesma ne sum davala
Okej e ne se povtori, Na 13 septemvri mi zakazaa vo remedika. Imam edna doktorka vo zgrada ja prasav mi rece da ne krevam panika i da mu davam pomalku da jade pa da vidam dali ke se povtoruva
Obrok koga kako edno plasticno tanjirce obicno poveke od pola polno od tie na babylove sto se od dm. Mleko 150 ml na obrok
Мајки ај овде може најбрзо ќе добијам одговор. Бебе конечно е без температура е сега почна да се закашлува прегадно во спиење да не може да земе воздух додека не го исправам и истапкам ама не исфрла ништо. Матичнава рече инхалации со физиолошки ама смеам пример сега да му пуштам со она како цевче пред него да поминат или да чекам сабајле? Да не го раскашла повеќе
Мајки на ќерка и се направи вакво окцето од кога е родена имаше како мал црвен белег, но ова сега и се направи. 3м е не се чепка, не е од изгребано. Кога и да ја прашав матичната велеше се чисти ќе помине, но очигледно не е така. Ќе ја носам утре а до тогаш кожа не ме трае. Дали да ја намачкам со нешто?
Сакав да прашам дали од шестовалентна вакцина и превенар вакцина се крева температура? Денеска ги примивме двете па да знам што ме очекува ..ако има некои други реакции/симптоми,споделете.
Ставив лепенки веднаш штом си дојдовме дома. Денеска полни 8 месеци. Ги закаснивме 2 месеци овие вакцини бидејќи имаше сипаници бебето и чекавме да закрепни убаво.
I mojov od prevenar krena temp, mala, 37.3 odprilika ama si ja drzese 5 dena sigurno. I malce(poveke) kenkav bese, vo race poveke sakase.
Кпј има искуство со сипаница кај мало бебе и кокку мало... кај нас големиов е 4 год и нема сеуштњ прележано а веќе се јавила сипаницата во групата... малово е 4 месеци скоро ...ем сакам големото да фати да ппрележи ..ем ми фуфка з амалото...