Бебе 9 месеци 3 дена тт 39 , правена крвна слика носено на лекар грлото му е океј носето е малку затнато ни дадоа и капки и маст . Педијатарот смета дека нема потреба од антибиотик , ама сабајлево тт се качи и до 39.8 . Едит : пред 10тина дена прележа ковид само со блага температура и два дена повраќање ништо друго.
Бебе е месец ипол и сме само на доење. Од почеток какаше на 3/4 дена, еднаш 9 и ставивме бебе клизма, потоа сам какаше 3-4 дена секој ден, па повторно пауза 5 дена и пак бебе клизма и еве од тогаш 6 ден не е какан. Бевме во вторникот, рекоа супер е мешето, бебе цица и е весело..Утре ќе го носам секако мешето да му го видат дека викенд фаќа да знам што да правам..Пишав неколку пати, добив совети за вежби, топла купка, да пијам Лакта Микс, ким чај, суви сливи и компот од сливи..Се правам месец дена и ништо. Пробавме ким водичка да му дадеме со лажичка, шприц и шише не сака ја плука плаче и дури кашла се дави од што ја враќа..Педијатриве ни тргнаа пробиотик и омега, ми рекоа ништо чаеви само да чекам.Давам д3 и к1 и еспумисан за грчеви 3х25 или после подој 10 капки ( околу 70 капки дневно ). Со грчеви сме океј, до сега дали 3-4 пати плачки по 5-10 мин и толку. Гасови има многу и ги исфрла..Некоја со слична мака? Дали ова ќе се среди и отприлика кога? Педијатриве ми велат до 2 месец би требало да трае, после ќе се среди Ептен ме фаќа веќе страв и многу ми е тешко што некогаш го гледам дека се стега и црвенее..Ми рекоа од грчеви е, штом цица и спие како што треба, полни пелени се мочки - немал мака Ама не знам веќе, ќе полудам од грижи
Здраво. Дали некој се соочил со вакво нешто, се појави кога се вративме од одмор. И препорака за добар дерматолог што ќе ми даде точна дијагноза, освен Старова зошто термин дури во Март имало
Проверете пак ако има уште температура, брзо сте ја направиле. Видете дали ќе бидат Покачени вредностите, вклучително и црп.
Мајки за 1 месец детето ќе полни две години, искасано на ножињата од болва, мачкав сонопен, афтер нип, креми други, од ништо не поминува,многу се чеша,не може да заспие. Може ли да дадам лоратидин,дека пишува над 2 години,да не има некои контраиндикации?
Жив доказ е моето дека со толку тт извади заби Месец и пол мака мачевме со тт, се што беше можно проверивме испитавме и секој резултат беше добар. Систина, Ремедика, уште каде не бевме. Од кога и испаднаа забите престана да качува тт
1 месец 39темп имаше?? Моево инаку исто откако почна да вади заби е секој ден со тт 37.4 37.5 се надевам следниве полесно ќе одат, страшен е со 2те единици доле нервозен пишти не спие кенка цел ден цела ноќ
Варираше постојано 38-39, тој период мислам побудалев. Секакви сценарија ми се вртеа во глава, навистина сите бевме уплашени. И од кога го пробија непцето престана да качува
Исто све испитавме и брисеви истиот одговор го добивме сегде дека нема ништо. И да ги извади горе двата кеца
Eve i jas da se prijavam, skoro 3 nedeli so 37.2-37.3, nervozen, placliv, ni spiese nokje ni denje. Sega probija se nadevam deka ke e ok. Iako skolski od zabi ne se kacuva tt, vo praksa izgleda ne e taka Inaku 2 pati krvna slika napravena so CRP, fala bogu se ok bese.
На другарка малата со 40 тем, вадеше заби. Се и сешто испитаа и на крај заклучок од сите дека е од забите. Уште сега ме фаќа паника за тоа.
Мајки дали е нормално забрзано дешење со мешето кај бебе 13 месеци притоа има затнато носе и од слузот искашлува шлајм. И на целава мака заби излегуваат... Моментално не сум во матичната држава и се враќаме за 5 ден а до тогаш ќе побудалам... дадов парацетамол. Но дишењето ме заплашува...
Последен пат кај син ми забрзано дишење со меше, беше резултат на пневмонија и опструкции, со ниска сатурација, без тт и без некакви значителни симптоми беше сето ова проследено, однеси го, нека го прегледаат убаво.