Од денешна перспектива, не. Ме убедуваше и инсистираше за АД 8 пати во ден, па уште кога ми кажа дека сум можела литро да направам АД и во фриж да го чувам и така да спремам шишиња…….. Вака си е фина, ама не би одела искрено, боље Марина
Се согласувам со претходниот совет што ти беше даден. Немаш потреба од млеко и сокови за заспивање. Стегни заби, издржи 2 дена ќе заспива без проблем. Со млеко и сокови само проблеми ќе си отвориш. Каков сок и да даваш има шеќери и брзо ќе се навлече. Можеш само малку вода. Јас и на двајцата од ко ги одбив ништо не им давав. Малку тешко првите денови, но после раат...
Дечки каде има дежурен доктор за мало бебе 4 месеци? Дало во Козле само? Дали има во поликлиника Јане Сандански? И во Систина?
10meseca ладни екстремитети-пребледи чело огин 39° темп.во анус мерена дадов чепче парацетамол причина,кога на доктор?
Majki bebe ima crveno grlo nejke da cica ja boli da golta. Sto da pravam? Bevme na dezurna nisto ne ni dadoa utre krv da sme ispitale ne bilo strasno
Колкаво ти е бебе? Исто е и моето, ама е поголемо, не може ни вода да пие да голтне. Едвај сирупот го даваме. Ама мислам дека веќе денес, по 3 дена терапија ќе има подобрување. Однеси го кај матичен, направи крвна слика, и следи пелени колку полни, да не ти дехидрира
Бевме на клиника направивме крвна слика во ред беше. Ни кажаа дека непцата ја болат, заби ќе почнат да излегуваат. Купивме гелче и глодарка. Изгледа не било грлото како што ни кажаа во јане
Не знам дали се гледаат овие црвени рапави брунчиња на нозете рацете и образите има , дали е алергија на нешто ? Мислам дека од кога ставив омекнувач се случи ова ама не сум сигурна ... Дали е можно од омекнувач или друго нешто е ?
Здраво мајки, бебето ми е 5 месеци, некаков совет за кашлица? Имам термин на доктор следната недела, не сум во МКД
На таа возраст за кашлица сум правела инхалации со cortair, бисолвон и синомарим. Но тоа доколку одобри доктор. Мора прво да го наслуше и тој да ти даде терапија доколку треба. Чисто го почесто носето да не се закашлува од носето ако му е затнато или ако има секрет па да му се слева и од тоа да е кашлицата.
Бебе се има нафрлано околу газе со ситни мозолчиња како да се полни со вода миеме газе со вода после секое менување на памперс пробав да мачкам и со мустела 123 и со павловичева непоминува, искуства ?
За таков осип најдобро контактирај педијатар, може ќе треба антибиотска крема да се вклучи. Во меѓувреме пробај со крема со цинк, не мрсни креми.
Majki na bebe na strana na vratot zabelezav mala limfna zlezda e verojatno, od ednata strana samo, i od pamet sum izvadena. Ne e nastinat, baska ova e nekako pozadi. @Spidy druze pomagaj ke se svrknam do pon. Podvizna e. Uf kazete mi djabe panicam. Svekrva mi utrinava mi kaza veke cela nedela kako ja zabelezala ne mi kazala, a jas sinokja, ama si mislev se filmam, se dodeka utrinava ne mi kaza ona
6месеци бебе од сабајле очиња залепени со гуралки. Да стабваме нешто? Или да чекам до понеделник матична да каже?