Треба да се провери секако, ама најверојатно е жлезда ако е подвижно и не е болно. Премногу често потекуваат кај деца, нема потреба од паники. Може и да ја снема до понеделник.
@Spidy ,ќе те означам и јас. Не сме за кај бебињата ние. Исто како жлезда има и ќерка позади на главчето на едната страна, во долниот дел, на кај вратчето што е. Настината беше пред некој ден кога ја напипав. Подвижна, не реагира на болка кога ја допирам таму. Веќе е оздравена да речам, жлездата стои, нема промена ни во форма, ни големина, ни пак е повлечена. Матичната би можела да утврди што е, или да бараме упат за хирургија веројатно или каде би требало?
Мислам дека и до неколку недели по болест може да се зголемени жлездите, особено тие на вратот, под брадата, на тилот. Ако се воспалени, црвено, болно, се гледа дека детето сеуште се мачи со нешто, тогаш се третираат. Ама обично се лечи основната болест, па тие ќе се повлечат сами од себе.
Воопшто не е црвено, дете весело, си јаде, си пие. Буквално да не правевме фризури со колата мислам немаше ни да ја забележам. Баш под косата е.
Бебо 2дена не беше какано денес сабајле се искака убаво дури лом беа направени и шпикозни спиеше и сега стана па се напнуваше и се искака пак .. приметив малку црвенко дали е можно да е од напнувањето дури беа цели очиња со солзи и црвено на лице од напнување ... се извинувам за сликава ..
Мајки на колку часа може да се става чепче ефералган од80мг кај 7 месечно бебе? И ставив во 7 почна да се спушта и сега пак и се крева температурата? Исто почна да кашла многу и носот и тече.
2 i pol godini sme, go imame otkako.pocna da ja drzi ubavo glavata ispravena go primetiv. I na lekar go gledaa i ni kazaa deka ne e strasno , deka ima mn zlezdi vo toj predel. Isto e kako topce podvizno,a jas gledam deka i jas go imam, samo od drugata strana, pa ne se stresiram. Inaku zdravstveno sme se ok.
13м бебе, одеднаш два пати интензивно повраќа без никакви претходни симптоми. После повраќање среќен, весел, растрчан. Нема други симптоми. Освен вода, не сака електролити и не сака да јаде. што давате во вакви ситуации и дали ќе не чека инфузија со оглед дека одбива и никогаш не сака да пие ништо освен вода?
Јас сум од памет извадена , сабајлево додека го доев мажотми во вретење во спиење го удри по главата си лакто, и тоа некаде на преден дел незнам точно каде зошто сум во паника бебетп спиеше и почна да плаче брзо се смири ама ние сме преплашени како можеше да ни се случи вакво нешто незнам веќе што да правам
Да не има некој вирус со температура и колку дена трае? Ќерка ми вчера качи 38.6 сега пред еден саат имаше 38.
Ваљда се слични препораки ко кога ќе падне бебле. Следи го. Инаку и јас ни се има истото случено... Бебле заплака мислам од што се уплаши. А ние се стресувавме. Се заврши во ред. Мислам нема место за паника.
И на мојава е ваква столицата, а она кака по 10тина пати во 24ч(за 10 дена ќе е 3м). Јас сумљам па дека лактоза и смета... дека лигава столица, чести столици и исто имаше крвче малку повеќе и од ова еднаш... најверојатно од напнување и кај неа, пак немала.
Има, 3 дена висока тт, црвенко грлце, малце затнато, после ко ново беше. Хидрирај, нуди млеко, давај за температура
пие млеко/вода веднаш повраќа веќе жолто 39° тт во 23ч. не јаде, само 2 пати пролив и толку -мочкање Не плач без солзи што да правам?
Не давај млеко, само електролити голтка по голтка, носи го на детска, инфузија да дадат, штом не мочка, нема солзи, има шанса да оди кон дехидрација.
majki, imam situacija vo semejstvoto kade sto blizok clen od na maz mi familija, veke dva dena nosi ista bluza, i na rabota i doma i taka mi doaga kaj bebeto kolkava e verojatnosta da prenese nekakva bakterija ne snam necistotija na bebeto? sovetuvajte me veke ne sum pametna mnogu sum nervozna, istiot clen celo vreme mi pravi vakvi raboti
Бевме кај двајца доктори за увото на едното бебе има како секрет ( мене ми првично личеше на остаток од водата од бањање но за жал е е тоа туку сега изгледа како гној ) Ништо не ни дадоа како лек кажаа дека е нормално. Но мене не ми е нормално. Некој совет??