Го гледаа увцето? Плачеше мн бебе пред тоа? На ќерката 3 пати и има пукано тапанче, секогаш имала жолт секрет како гној. Ако е пукнато мора антибиотик и обавезно деконгестив во нос за да дренира секретот. Те немам читано претходно, ама ако нос е затнат, има температура, можно е да е тапанчето.
Претходниот викенд беше со тт т.е и двете бебиња беа со температура и на двете им ги гледаа увцата.кажа дека не е ништо тоа. Инаку да плачеше многу пред тоа и не сакаше ништо да пие едвај со жив зор пиеше млекце. Најчудно е што двете др. Викаат на нејзе не и е ништо додека пак сестра и заработи антибиотик оти малку и беше црвено увцето.
Носи ја да го видат пак увцето после гнојчето. И не се секирај ако е тапанчето, ок е, се случува на дечиња за да им олесни притисок во ушите само мора антибиотик ако е тоа.
Zdravo majki, Dvete deca mi se so bakterija se lecat so hloramfinikol vo nos, no megjutoa bebusot od skoro 4 meseci se zakasla 3/4 pati nokva I kako laringit da zakacila,ke ja nosam kaj maticniot da otvori, no sakav da prasam dali ima iskustvo nekoj slicno kako moevo, sinceto e 3god megjutoa ne go slusnav nego voopsto da kasla taka on so slajm kasla ona suvo kako kuceska kaslica, laringit
Не се лечи бактерија во нос со маст. Не е страшно да кашла со секрет, се слева од нос најчесто ама мало е, следете го секој ден да не спушти на плуќа
Мајки, бебево 10м од петокот е со температура. Минатата недела ларингит таман помина, неколку дена пауза и почна температурава 39,7-40 без други симптоми. Респираторно се чисто, уво и уринарна исклучени, докторката вели розеола. Денес утрово се исфрла напред цела, со ситни црвенила, ама попладнето пак качи, до 38,3. Не летна до 40ка ама бебе малакса ептен беше кенкава и дадов пак чепче бруфен. Исто многу се поти валјда ради високава темп. Ме интересира каков е текот на вирусов, можно ли е темп сепак да потрае и подолго од 3 дена и полрај осипот..?
Малиов ми настина 9м е Кашла влажно и има секрет во носот Правам 2 дена инхалации насабајле и навечер од вчера мн кашкла бевме на пед. Ми препиша ипратон да му ставам 0.5 во инхалациите И зборејќи со фармацевт ми рече дека тоа се давало кога спуштало на плуќа. Опасно ли е ? Што можам да превземам?
Zatnato nose kaj 8 mesecno bebe? Probuvam da vadam sekret ama nisto be izleguva. So sprej spricam dzabe nisto ne teci a se gleda edvaj disi so usta. Kako ke pie mleko ne znam
Прскај спреј морска вода повеќе пати во денот. Ако ви е сув воздухот може и од тоа да му се затнува носот
Повеќето солени спрејчиња се само за промивање, не одзатнуваат. Синомарин е хипертоничен има и одзатнувачки својства. Овие монодозиве синомарин (погоре на сликата) нас многу ни помагаа кога беше бебе. Прво извлечи колку можеш мрсули (ако има), па капни од овие.
Се извинувам за сликава но сега приметив вчера вака не ми беше .. имаме 4 месеца ништо не сме смениле до сега ни пелени ни крема за пеленска ни купка ... што да ставам?
На моево му беше слично ама баш внатре околу газето со ситни белки педијатар ни рече мустела 123, нас ни помогна невен веледа. Ама овие се поголеми однеси го на педијатар да види да не треба специјална крема некоја са габична инфекција. Ако подолго стоела влажна пелена.
Менуваме нон стоп пелена освен ноќе кога спиеме па до сабајле некој 10-12часа не е сменета .. ќе идам утре до педијатар да прашам и за друго па ќе видам и за ова што ќе ми каже ..
Нас нешто слично ни се појави исто не беше од пелени ни крема ни пупка. Ни помогна мустела 123, буквално за два дена го снема
Сипаница кај бебе ?Искуства? Големиот фати ...малото е 5 месеци...очекувам дека ќе фати но се плашам како ќе помине