Majki detevo goltna parce os podlogava sto da praam znaci probav da mu go izvadam nemozev inatce ne ja pusta podlogava ja fati sozabi nemozev da go otrgnam od nea
Ништо не му е ако веќе голтнал. Било каков материјал е ризик ако се заглави во грло, штом го голтне ништо не му е. Пририден материјал како памук се разградува, синтетика ќе го искака.
Ист период фати и големата кај нас сипаници, но малото 5 месеци имаше не фати. Нас ни рекоа најверојатно имала имунитет од мене дека беше на доење. Следи ама и да фати не се плаши, скоро сите искуства од блиски се дека колку е помало полесно поминувале.
Bчера на бебе 3м и 1 нед, му се појави солзење на едното око и како жолтеникав секрет во вид на мали дрлки/топчиња.. Нема чешање и не е вознемирен или нешто да го боли. Што да превземам? Секако ќе консултирам педијатар, но дали има некој слично искуство?
Инфекција на окцето, можеби од настинка, можебо и брис ќе земат без грижа ништо страшно ќе ставате капки и масче за преку вечер. Бришење со чај од камилица
На 6 месеци на бебуш му солзеше окцето и му се лепеше од секретот, тешко го отвараше. Се консултирав со матичната, ми рече два, три дена со стерилна газа и водичка да чистам, па ако нема подобрување и трае да почнеме со Тобрекс капки. Помина само од себе, без терапија.
Дак боже да не фати.... бебе цицаше до 3 месеци..после морав на ад да го префрлам си викам колку толку има нешто од мене
Антитела и во бременост се пренесуваат преку плацента, првите месеци имаат некоја заштита, помалите секако повеќе.
Нз дали пишав тука или во др тема, моево цицаше и си фати од брат му, нема никаква гаранција цицањето, 2 месеци беше и си ги прележа и помина полесно од брат му.
Петоко вечерта се осипа..а дента на 2 пати тт качи прво .... и офма го изолиравме доле се со маж ми... викаме до петок да е там..дали е доволно...7 дена... па сега како дојде така господ знае што е да нас ги оделивме
Детето е заразно два дена пред да се појави осипот, џабе сте ги изолирале. Може и да не фати, малово мое нема прележано сипаница, има 8 години. Ниту во градинка ниту во школо не фати, и ми е криво малку, оти убаво ќе беше да прележи. Ама тоа е што е. Не го пазев ништо посебно, одеше во пикот на сипаници и во градинка и во школо кога имаа и пак не фати.
Не се плаши, ако фати ќе си ги помини. А има некои луѓе што нема да прележат цел живот, еве братучеда моја нема прележано, ко сме имале мали сите таа не фатила, лани детето имаше таа не фати.
Бебе е 8+++ и е од нешто каснат, пред една недела два убоди на увото и го откорна од влечење, додуша двете уши ги влечеше му проби и горе кецот забче. Сега е со два убоди на чело, и два на рачето и му се преголеми баш му е подуен тој дел од челото издеформиран, ама не се чеша нигде. Мачкав малку синопен на увото кога имаше ама не помага уште има црвено, кажете ми со што смеам да третирам да купам од аптека спреј или некоја крема?
Од пајаче да не му се убодите … Инаку и моето беше со два убода на едното уво, исто го влечеше ден два и на крај му помина само од себе. Му седеше сигурно цела недела ама не го мачкав јас со ништо
Двете деца прават огромни пликови дури и само комарец да ги касне. Не сум мачкала ништо ако не им сметало, ако апла гледам дека ги чеша, само синопен.