1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Од што се лигават, а гледам и килибарно дека има, може водено му е местото цело време и се прави иритација на кожата. Јас би го извадила ланчето, и така нема докази дека помага. На моите воопшто немав ставено, лесно вадеа заби двајцата.

На Spidy, 1209, sani99 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Nerrr

Nerrr Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    1
    zdravo na site ve molam Mislenje. od koga e roden pie povrakja bi rekle site otpojke mu e ... na 2m koga bev na kontrola mi dadoa novalac za reflux sho e 30ml dnevno ko za proba samo no nisto pak povrkjase . I ete 5m I 2 ned sme istoto se deshava pie povrakja po 2 3 pati od ko ke cica inane samo na doenje e sega pocnavme so vkusovi dali mozno e mlekovo moe da ne e dobro ili neznam Nesto ... roden e 3580kg Sea sme 6300

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.734
    Допаѓања:
    23.219
  4. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    236
    Најверојатно е рефлукс, моето пие АР млеко за рефлукс многу кратко по раѓање почнавме со тоа, првите два ипол месеци цицаше само и комбиниравме со дохрана. На почетокот моето млеко го бљуцкаше, аптамилот не. После некое време продолжи да бљуцка пак ама значително помалку во денот за разлика од кога беше само на доење и обичен аптамил. Пробај со Алгорал сируп, се дава 1-2 пати во ден после цицање мислам дека беше, за да му го згусне млекото твое. И јас барав 300 финти и начини како да прекине и перници за под душек и се земавме ама ништо пак бљуцкаше. Види со сирупот, па кога ќе почнете со јадење полека полека ќе се намали и тоа.

На Nerrr му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    127
    Некој си вакво искуство да не има минатата недела имавме само странично кај обравчињата по неколку но секој ден и се проширува но по телото нема никаде само на лицето и вратот, бевме на педијатар тој вика дека е атипичен дерматит но не ни даде ништо за лекување затоа што сме еден месец ипол.

Прикачени фајлови:

• IMG_4354.jpeg
      IMG_4354.jpeg
      Големина на фајлот:
      176,8 KB
      Прегледи:
      60
  6. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    303
    Мајки да прашам дали некоја се соочила,бебето да не го помине скринингот за слух,3 недели сме неможе да и го направат неуспешно е,тоа е страшно нешто или треба време да помине?Цела сум во паника од вчера

7. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    1.640
    Мајки од ск дали знаете маст афлодерм каде можам да најдам
    Или па аптека ми кажете да знаете да е снабдена убаво и бо можела да ја има там

8. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Бебево 3++ крена температура 37,7 да дадам сируп па да го носам на дежурен или директ да носам? Виросани сме сите дома :(

9. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    482
    Bebe mesec dena sto se dava za temperatura ako sirup kako se dozira?

10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    6.535
    Јас се имам соочено. Провериваме брис и излезе дека имаат бактерија. Ја лечевме локално. После неколку месеци го повторивме, се беше во ред.
    Првично ушињата беа целосно запушени. Среќа го правевме кај Марина во Ремедика, и жената не насочи на локално лекување.

На Iki lepi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    236
    Сируп над 38.5 ако крене само, барем мене така ме советувале. Тоа не е некоја непријатна температура за бебе мислам дека нема причина за паника, па пробај повеќе да ставање на града ако сте на цицање или со бањање за да се спушта

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.803
    Допаѓања:
    1.582
    Ne mora na dezuren, probaj prvo doma. Presobleci go malku, banjaj go okolu 10 min temp na vodata nekolku stepeni poniska od temp na teloto. Pa klavaj cepce na 38.5, ako ne spusta togas na doktor.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Го однесов оти сме со појак вирус јас три дена со температура, брат му вчера прими инфузија креваше над 39 и повраќаше :(
    Утре брисеви да испитаме за аври панел :worried: ич немам искуство со толку мало бебе со температури и вируси, големиот до 1 година дали еднаш кренал температура..

14. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Да си цица машала и малку поткашлува ама ништо страшно, дури ојдовме и се вративме се олади надвор му спадна на 37,4 ама сега гледам ладни му се стапалцата и рачињата ке крева изгледа

На LeL15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Ajde pomos.
    Prva temperatura na 10mes.Sabajle na pedijatar viroza kazaa da davam Parcetamol 6ml na 6casa.
    No ako odbiva da probam so cepcinja.
    E.sega ne mi kaza koi cepcinja a vo apteka ima Eferalgan od 150mg za deca od 6mes nagore i od 80mg bile za deca do 6mes.No ajde da si prasam iskustvoto sto vi kazuva? Nekako borba e so spricot da ispie 6ml poveke plukna nego li sto ispiI drugo imam.beskontakten termometar no od sto nenie dobro preta place ne mi dava ni so nego da ja izmeram samo sto ke go slusne tiit i gotovo Drama kvin pocnuva Kakov da kupam za pod miska?

16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Со чепчиња најубаво раат ќе си, од 150 нормално земи си за да има ефект, а за топломер јас имам живин од еурофарм мислам беше најобичен.

17. mellow

mellow Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    69
    Веќе 4 дена вадиме густ секрет од нос. Буквално самиот излегува со ноското влечам ,ама во големи количини. Прво беше бел,прозирен сеа е малце како жолтеникав. Никакви други симптоми нема.
    Дали да инхалирам или инхалација е само за затнат нос?
    Вади 4ки плус.
    Многу ме плаши што е мн секрет,ама па го изфрла цело време.
    11 месеци е . Совет ?

18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.148
    Бебе месеци дена одма се носи на доктор при покачена температура

На sani99 и Meddy им се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.148
    Да 'те утешам', се ќе фаќа од поголемото. Моето на 3 недели фати ковид, до 1 година нема што не прележа. Големиот ќе кивне, малово две недели мрсули. Летото фати и коксаки од никаде не однесен, 6 дена имаше температура. Претпоставувам големиот само беше носител.
    Исто како за големо дете, инхалираш ако кашла, сируп за температура, следиш ма доктор да не спушти на плуќа и јачаш нерви. Сите вакцини му се казнети зошто буквално ретко беше скроз здрав

Добрата страна е што после кога ќе тргне во градинка ќе биде појако. Еве го има 14м и прв пат сега се разболе после 2 месеци редовно одење. Големиот на ден број 3 во градинка падна болен:)
    Само пери нос и вади ако нема темп. До 10 дена може да има секрет. Проѕирни, па жолтеникави мрсули укажуваат на вироза

На flower55555 и mellow им се допаѓа ова.
  20. elegant

elegant Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    38
    Добра вечер
    Ве молам да сподели кој има искуство со зајдување кај дете
    Моето е една годинка, вчера се удри со играчка по носето и силно заплача па зајде, почна да се губи, го тресев не знаев што да правам, во еден момент се згрчи. Го измив со вода (после прочитав дека не требало да се мие) и се свести. Се траеше неколку секунди ама мене ми се причина вечност. Малку фалеше да се онесвестам и јас. И не можам да се смирам од вчера, страв ми е да заплачи, вчерашната слика не ми излегува од глава. Дали да одиме на лекар, што да правам.
    Дали некому се има случено вака?