Од што се лигават, а гледам и килибарно дека има, може водено му е местото цело време и се прави иритација на кожата. Јас би го извадила ланчето, и така нема докази дека помага. На моите воопшто немав ставено, лесно вадеа заби двајцата.
zdravo na site ve molam Mislenje. od koga e roden pie povrakja bi rekle site otpojke mu e ... na 2m koga bev na kontrola mi dadoa novalac za reflux sho e 30ml dnevno ko za proba samo no nisto pak povrkjase . I ete 5m I 2 ned sme istoto se deshava pie povrakja po 2 3 pati od ko ke cica inane samo na doenje e sega pocnavme so vkusovi dali mozno e mlekovo moe da ne e dobro ili neznam Nesto ... roden e 3580kg Sea sme 6300
Најверојатно е рефлукс, моето пие АР млеко за рефлукс многу кратко по раѓање почнавме со тоа, првите два ипол месеци цицаше само и комбиниравме со дохрана. На почетокот моето млеко го бљуцкаше, аптамилот не. После некое време продолжи да бљуцка пак ама значително помалку во денот за разлика од кога беше само на доење и обичен аптамил. Пробај со Алгорал сируп, се дава 1-2 пати во ден после цицање мислам дека беше, за да му го згусне млекото твое. И јас барав 300 финти и начини како да прекине и перници за под душек и се земавме ама ништо пак бљуцкаше. Види со сирупот, па кога ќе почнете со јадење полека полека ќе се намали и тоа.
Некој си вакво искуство да не има минатата недела имавме само странично кај обравчињата по неколку но секој ден и се проширува но по телото нема никаде само на лицето и вратот, бевме на педијатар тој вика дека е атипичен дерматит но не ни даде ништо за лекување затоа што сме еден месец ипол.
Мајки да прашам дали некоја се соочила,бебето да не го помине скринингот за слух,3 недели сме неможе да и го направат неуспешно е,тоа е страшно нешто или треба време да помине?Цела сум во паника од вчера
Мајки од ск дали знаете маст афлодерм каде можам да најдам Или па аптека ми кажете да знаете да е снабдена убаво и бо можела да ја има там
Бебево 3++ крена температура 37,7 да дадам сируп па да го носам на дежурен или директ да носам? Виросани сме сите дома
Јас се имам соочено. Провериваме брис и излезе дека имаат бактерија. Ја лечевме локално. После неколку месеци го повторивме, се беше во ред. Првично ушињата беа целосно запушени. Среќа го правевме кај Марина во Ремедика, и жената не насочи на локално лекување.
Сируп над 38.5 ако крене само, барем мене така ме советувале. Тоа не е некоја непријатна температура за бебе мислам дека нема причина за паника, па пробај повеќе да ставање на града ако сте на цицање или со бањање за да се спушта
Ne mora na dezuren, probaj prvo doma. Presobleci go malku, banjaj go okolu 10 min temp na vodata nekolku stepeni poniska od temp na teloto. Pa klavaj cepce na 38.5, ako ne spusta togas na doktor.
Го однесов оти сме со појак вирус јас три дена со температура, брат му вчера прими инфузија креваше над 39 и повраќаше Утре брисеви да испитаме за аври панел ич немам искуство со толку мало бебе со температури и вируси, големиот до 1 година дали еднаш кренал температура..
Да си цица машала и малку поткашлува ама ништо страшно, дури ојдовме и се вративме се олади надвор му спадна на 37,4 ама сега гледам ладни му се стапалцата и рачињата ке крева изгледа
Ajde pomos. Prva temperatura na 10mes.Sabajle na pedijatar viroza kazaa da davam Parcetamol 6ml na 6casa. No ako odbiva da probam so cepcinja. E.sega ne mi kaza koi cepcinja a vo apteka ima Eferalgan od 150mg za deca od 6mes nagore i od 80mg bile za deca do 6mes.No ajde da si prasam iskustvoto sto vi kazuva? Nekako borba e so spricot da ispie 6ml poveke plukna nego li sto ispiI drugo imam.beskontakten termometar no od sto nenie dobro preta place ne mi dava ni so nego da ja izmeram samo sto ke go slusne tiit i gotovo Drama kvin pocnuva Kakov da kupam za pod miska?
Со чепчиња најубаво раат ќе си, од 150 нормално земи си за да има ефект, а за топломер јас имам живин од еурофарм мислам беше најобичен.
Веќе 4 дена вадиме густ секрет од нос. Буквално самиот излегува со ноското влечам ,ама во големи количини. Прво беше бел,прозирен сеа е малце како жолтеникав. Никакви други симптоми нема. Дали да инхалирам или инхалација е само за затнат нос? Вади 4ки плус. Многу ме плаши што е мн секрет,ама па го изфрла цело време. 11 месеци е . Совет ?
Да 'те утешам', се ќе фаќа од поголемото. Моето на 3 недели фати ковид, до 1 година нема што не прележа. Големиот ќе кивне, малово две недели мрсули. Летото фати и коксаки од никаде не однесен, 6 дена имаше температура. Претпоставувам големиот само беше носител. Исто како за големо дете, инхалираш ако кашла, сируп за температура, следиш ма доктор да не спушти на плуќа и јачаш нерви. Сите вакцини му се казнети зошто буквално ретко беше скроз здрав Добрата страна е што после кога ќе тргне во градинка ќе биде појако. Еве го има 14м и прв пат сега се разболе после 2 месеци редовно одење. Големиот на ден број 3 во градинка падна болен Само пери нос и вади ако нема темп. До 10 дена може да има секрет. Проѕирни, па жолтеникави мрсули укажуваат на вироза
Добра вечер Ве молам да сподели кој има искуство со зајдување кај дете Моето е една годинка, вчера се удри со играчка по носето и силно заплача па зајде, почна да се губи, го тресев не знаев што да правам, во еден момент се згрчи. Го измив со вода (после прочитав дека не требало да се мие) и се свести. Се траеше неколку секунди ама мене ми се причина вечност. Малку фалеше да се онесвестам и јас. И не можам да се смирам од вчера, страв ми е да заплачи, вчерашната слика не ми излегува од глава. Дали да одиме на лекар, што да правам. Дали некому се има случено вака?