Здраво. Извенете да ве прашам на која возраст бебето фати коксаки. Синчето 2 ипол години има коксаки денес се исфрли, а имам мало бебе дома од 2 месеци. Сега се плашам да не префати а мн е заразно.
Друштво некоја да има искуство со ларингит кај 3 месечно бебе? Бевме на лекар денес, нема температура, нема на гради ништо фала богу, ни даде инхалации само со синомарин и спреј во носе. Колку време ги држи одприлика?
Majki na bebeto na dundeto i se pojuvavuvaat crveni tocki. Pedijatarot mi kaza da stavam mirobakt,kanesten i afloderm ama koga ke se isceznat pak izleguvaat. Smeniv peleni i krema za pelenska regija ama dzabe
Не знам ама и мојата е таква, кашла, хрчи, нема тт, ја носев на педијатар ни рече инхалации, ама трет ден еве како да се влошува, така имам чувство, а не се подобрува. Инхалации само со физиолошки рече, со синомарин. Тоа секретот што и тече сам де жолт, де зелен ми изгледа а со пумпа многу малку излегува кога и влечам, речиси и да нема
Изгледа има. Мене двајцата дома ми се така, без тт. Само инхалации со синимарин ми рече педијатарката, спреј во нос аква марис и обавезно влечење секрет. На големиот плус му давам виранто.
Ќути јас најлошо поминав од сите и тт имав еден ден. Нејсе, да не сум офф топик, прво ларингитично кашлаа суво, после тоа продуктивно ама од што им се слева секретот ваљда, заради тоа и педијатарката вика влечење секретот.
Мајки што да правам за болно грло на 11месечно бебе? Многу плаче кога ќе се закашла му течат лиги од што не голта од болки. Има ли нешто дозволено некој домашен лек или маст некоја што ја има во аптеки додека чекам лој од гуска
Како поминавте со коксаки, мачкавте ли нешто посебно? Ние сме 7ипол и имаме коксаки, осип од вчера најмногу на пеленска регија, стомаче и нозе. Препорака туширање со млака вода и течна пудра да мачкаме. Вчера температура 38, носот со денови претходно беше проблем и кашла. Храна одбива веќе 2 ипол недели претходно, не знам дали е поврзано со тоа зашто нели и слаб апетит е симптом.