Дали ви се случило бебе од поспаност буквално да ви клапне во раце? Изгледаше како свест да изгуби, умрев од страв. Трљаше очиња и целото беше млитаво. Испаничив и го кренав го потапкав по грб почна да плаче, се смири и потоа спиеше 1ч. Еве сега цица, океј е расположен е..откако почна 4тиов скок ни 5 мин не ми спие денски, се преморува се плашам да не не е поспаност во прашање
Поминаа страшните симптоми за 3 дена, осипот точно недела стоеше. Не мачкав ништо, освен крема за пеленска регија со цинк. Нејадењето можно да е од афти, мојот имаше на горно непце три...и не сакаше каши, само цицаше 2 дена. После се врати во нормала. Со лесно!
Sinko padna od stoejki na laminatot pa so stolicata vrz nego, placese 2 min tolku sega vesel e. Kolku vreme treba da pazam na spienje i povrakanje?
Да, ако е BCG. Ќе пукне, ќе се формира краста и ќе падне. Нека ја видат за сигурно да ти потврдат, ама тоа е тоа.
Да BCG e, така требала да се направи иначе ни кажаа дека убаво била боцната и била фатена затоа е така направено.
Мајки, нормално ли е бебе од 9ипол месеци да кака 5-6 пати во денот? Од претходната среда беше болен три дена со темперстура, крвна слика беше ок. Откако му помина почна дс кака по 5 пати. Еве денес дури 7 пати. Не е пролив нормална кака има ама толку честа ме плаши? Си мислсм да не е од млечни производи кои овие денови почесто му ги давав. Некоја со слично искуство, ако ова не е нормално каде освен на педијатар да го носам?
Можно е, пробај не му давај млечни ден-два да видиш како ќе реагира. Џабе ќе го носиш на педијатар мислам нема што да ти каже.
Добро ли сте? Ја знам првен се уморни и као се опоравуваат од стресот и сакаат да спијат. А повраќање првите неколку часа се круцијални, после тоа треба цел ден да се следи.
Pa iskreno ne znam, ne povrati si spiese posle okolu 2 saati od padot ama vesel si bese celo vreme. Ne mozam non stop ocite na nego, gospod neka gi cuva.
Мене не ми е јасно од каде има толку слуз и поткашлува. Нит некој од нас е болен, нит сме го мешале со луѓе. Приметив дека откако ќе го изнесеме надвор (добро облечен се разбира), во следните два дена кашла ко со шлајм. Вадам со аспиратор нема ништа, му шушти и крчка на трахеата. Може да е од вадење заб? Го вади сега првото забче. Што користите во вакви моменти? Треба да одиме на контрола кај матитичната, ми рече да го земам синомарин појакиот (веројатно тој за деца- портокаловиот)
Слична и мојава. Ја слушам носот полн, прскам аквамарис и влечам со носко. И брисеви правевме , чисти и се.
Па од воздухов ај да не крчи Моево сега помина прегадна настинка да се гуши во секрет . сеуште сме на кортико инхалации и јас не гледам подобрување. Ни сме биле некаде а и избегнуваме надвор од што на 2 месеци поткашлува, нос му тече, влечеме од раѓање мрсулчиња.
Бевме на преглед, Паскалов рече топ е ништо не требало, само контролна крвна слика.. па ќе видиме утре. Вака нема ништо стварно… а може ли од заб да му е? Последниве 4/5 дена му излезе прв…
Несакајќи го удрив бебето да се наведнам дигнувајќи се сп него од биро и многу плачеше посче се смири... Е сега јас ќе го заспивав и сега заспа..Ок ли е некои викаѕ да не спие? Шо треба да пратам? Над окото беше црвен... Има паѓано и претходно ама вака силно се нема удрено...
Сакала не сакала пост-трауматично ќе сака да спие, гледај го следи го... Да не повраќа само ама тоа е за пад... Ваљда слично важи...
На прв поглед помислив заб дека е, ама кога ми дозволи да видам поубаво уствари видов дека белото е малку понастрана, не е на местото кај што би требало да излезе кецот. Помислив некоја афта да не е ама не плаче, не го боли, што му дојде при рака става во уста, гризе..