1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    4.601
    A imase tt? I mojov kasla i ko da se davi vo sekret, nekad do solzi, a ne e bolen. Mrsuli nema, stvarno ne znam slajmov od kade.

Mi lici na nalep na fibrin, kako da se povredil so nekoja igracka mozebi grizejki. Ne znam dali ima i drugi nalepi niz usta, ako ima mozebi ima kandida ama ne mi lici po slikava na toa.

2. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    3.495
    Изгледа беше повреда, денес му се излупи кожичката.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.646
    38.6 полош вирус од раѓање немал. Еве го 13ти ден од прци симптоми уште лошо кашла

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    910
    Извини може касно пишувам, види со педијатар, ама нас педијатарката на вакциналниот пунк по мое прашање зошто е како зацрвенето, ми кажа дека било многу нормално и да загнојуваат и да си прават реакции. Не знам дали ви се среди, чисто сакав да ти пишам

5. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    910
    Да си одговорам на самата себеси :D му излезе првиот заб и МАГИЧНО престана сѐ. Крвна слика му беше џам, на пееијатарот рече ништо да не правиме:inlove:

На Fenix05, marrisa, Mother of 2boys и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Daciii9388

Daciii9388 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    57
    Здраво мајки, бебе има една година и еден месец, од прв ден на адаптирано млеко, аптамил 1 па 2 па сега аптмил 3. Од пред два дена не сака да стави млеко во уста никако пробувавме се, купивме и други млека нема шанси. Совет ? Се буди преку ноќ за млеко и неможе да продолжи да спие бидејќи е навикнат да пие млеко

7. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    127
    Да утредента пикна само и се направи коричка, иначе ни рекоа дека така треба да се направи тоа значело дека била фатена

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    393
    Мислам дека веќе може да пие и обично кравјо тетрапак млеко, пробајте со Алпско во жито го има словенското, и не мора со цуцла може и со цевче на мојата така и е интересно. Сменете ја и цуцлата, со појак проток земете. Може запчиња му искачаат па го изиритира нешто, чисто како идеја. Мојата е иста возраст 13 месеци, веќе пие помалку млеко, насабајле во 7 и навечер пред да заспие обично 8-9, ноќе веќе не треба да пие млеко, и го укинав ноќното обично околу 12 и давав пак, но откако направи година не и давам, гледам да спие 12 саати без да јаде, ама наутро во 6-7 одма млеко, околу 500 мл дневно и се фаќа. Ако јаде друго се нема потреба да се грижиш и да пие многу млеко.

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.281
    Вода или незасладен чај ќе дадеш, ќе престане да се буди за некое време. За преку ден, ако не сака млеко, не мора да пие, ако внесува јогурт и млечни производи.

На DaisyDream и Fenix05 им се допаѓа ова.
  10. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.646
    Не знам ова правило дали треба да важи генерално за сите бебиња. Моево се будеше 4 5 пати ноќе до пред 1 недела 11+ месеци умирав за сон па му воведов АД ноќе. Бев убедена дека станува за утеха само ама он Пие 2 пати на 4-5ч му доаѓа и баш си испива 120мл не дека станува онака. Не знам може ако му тргнам ноќе ќе јаде повеќе денски (мада има 3 количински оброци и 2 3 млека некогаш 90-120мл) не можам да дадам повеќе кога не сака плука после тоа.
    А и јас сум да врзува без будење ама џабе од раѓање спие макс 11ч ноќе.

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.281
    Навика е тоа што ние им ја создаваме. Значи не зборам за новородени и бебиња до 6 месеци, зборам за деца после година. Будењето ноќе за храна е навика. Бебињата и децата се будат ноќе, тоа е нормално, ама тие не се будат за јадење, оти ноќта е за спиење. Нас ни е полесно да им дадеме да цицаат или ад млеко, за да поспиеме, ама ако сме искрени и реални, не се будат од глад. Но кога ќе ги навикнеме на постојано давање млеко во било каква форма, тогаш веќе само штета им правиме, дигестивниот систем не треба да биде оптоварен со варење храна, затоа што како што реков, ноќта е за спиење и одмор на сите системи во телото. А со хранењето само ги оптоваруваме и се будат почесто. Моиве почнаа да сврзуваат цела ноќ откако ги одбив од доење и двајцата. Не дека не се буделе и после тоа, ама далеку од тоа дека беше будењето со ист интензитет. Се' е тренинг, така и спиењето.

На Lady Miami, DaisyDream, Spidy и 2 други им се допаѓа ова.
  12. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    1.123
    Дали е ова од топло ? Само овде има денес .. пробано морков,кајсија,јаболко

Прикачени фајлови:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.433
    9 месеци, сува кашлица, екстремна навечер на спиење, до гушење, будење и плачење. Нешто да му олеснам?

14. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    22
    Инхалација со декса. Ако кашла како ларингит. Секако да го преслуша др да ви каже дали е тоа

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.002
    Допаѓања:
    40.309
    Вади на ладен воздух или пред фрижидер, ладни напивки и раскомото да не е прегреано. За се останато консултација со доктор. Јас пуштам инхалација со физиолошки или физиолошки+пулмикорт, ама тоа по препорака на доктор.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Meralis

Meralis Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    17
    бебе од 6 месеци има околу еден месец, како му се овие на врат, во странство sme чекаме преглед на педијатар, користи само крем Бепантен, дали имате слично искуство Screenshot_20241218_134609_Gallery.jpg

17. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    766
    Изгледа на габа...

18. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    5.568
    Како го користите носко со Шарк правосмукалка?

19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    16.674
    Како на сликата и го ставам во цревото. Инаку го повлекува само ноското. IMG_9314.jpeg

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    747
    Ми кажаа фонтанелата е целосно затворена..4+++ сме, избезумена сум од грижи.
    Го носев кај Талески на 2ипол м, се беше супер..имало ли некој со слично искуство?