Педијатар ни рече консултација со ортопед. Се слушнав со др Талески, рече ништо страшно. Се затворила и не е прв ваков случај, да продолжиме д3 омега. Нема никаков проблем, доколку би имало би имал невролошки проблеми и ми наброја примери: нема да гуга, нема да се смее да писка, да се врти по звуци, да држи тропалки, да лежи на меше, да држи главче итн.. малку ме успокои..
Јас би отишла на второ мислење искрено .. нас на 5месеца ни беше 2прста отворена кога бевме сега во декември ортопедот рече супер си е баш како што треба да е за тој месец
Бебе 6 ипол месеци од сабајле кива и му течи нос, прозирни мрсули. Други симптоми нема, весел е, нема температура, не кашла. Ставам спреј и чистам со аспиратор неколку пати, ама повеќето и само ги вади со кивањето. Прв пат е вака, се погоди викенд, има простор за паника да го носам на преглед? Немам инхалатор за да го инхалацирам, до сега не сме имале никаков проблем, ама и на своја рака не би сакала. Неќам да паничам и да го влечкам по болници за едно носе, му смета само на цицање потешко диши.Има шанси да спушти на гради?
Па чим нема темп и не кашла јас не би го влечела по болници каде што е полно со болни. Следи го мајка поарно дома ако почне да кашла утре носи го. Педијатар ми вели чим се проѕирни мрсулите сеуште не е за паника.
Го однесов на детско, среќа немаше ич гужва, ми беше шубе дека прв пат вака, плус ми поврати доста шлајм. Ми рекоа обична настинка, нема ништо на грло и на гради, само капки за носе и да му го чистам, и парацетамол пред спиење да му дадам за да го смири воспалението, ако нема температура. Добар е сега, спие и намали со крчењето. Фала сепак