Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Madi

Madi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    81
    И кај нас беше така. Некогаш се слушаше, некогаш не, рекоа ќе следиме на контроли. Сега веќе исчезна викаат дека го нема. И ние направивме ехо за секој случај и беше се во ред.

2. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    260
    Majki ne bi trebalo da e strasno megutoa jas imam licno iskustvo so asd i sum operirana.
    Dokolku vasite decinja imaat sum preporaclivo e da se odi na redovni kontroli da se sledi dodeka se zatvori skroz.
    E sea se zavisi od kolku mm e otvorot.
    Dokolku ne se zatvori dokaj 4-5 god treba konsultacija so kardiolog sto ponataka.
    Megutoa ne e vo red da se ostava taka dete ponataka koga ke se povozrasni moze da imaat problem.
    Bratucedka mi e operirana na 40 god a izmegu imase i dosta zdrastveni problemi.
    Ne e nisto strasno no najdobro e da se sanira problemot i najpogodna vozrast e preducilisna
    Vo meguvreme da se pazi dete od infekcii sto bi mozele da rezultiraat so bronhitisi i bronhopneumonii

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. adena

adena Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Bev na pedijatar bebevo mi ima vospalenie na uvo, mi preporaca kapki deksametazon samo lokalno da go tretirame. E sega slusam bil mnogu jak deksametazon i mi e strav da gi koristam, dali ste koristele predhodno, dali da odam na vtoro mislenje?

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.392
    Допаѓања:
    13.391
    Кортико е тоа, и многу често го даваат пред да дадат антибиотици педијатриве. Битно е да се користи краток период и не е страшно.
    Ама мене за уши за детево одма ми давале антибиотски капки или антибиотик сируп, особено ако има болка. Кортико ми давале за други работи, ама за уши не. Освен ако не е некое почетно воспаление кај твоево дете, ќерка ми секогаш дирекно и се затнува уво и ја боли кога има проблем со ушите.

На adena и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.627
    Допаѓања:
    39.747
    Шумот до одредена возраст е нормален, физиолошки. Не е нормален ако е подоцна во детството. Мене со големата на 5 год докторката слушна шум, правеше екг и ехо и сѐ беше во ред. А со малата од раѓање имаше шум, два пати ехо и правеа и сѐ беше во ред. Сакам да кажам дека ако има шум секако дека треба да се следе особено кога детето веќе е поголемо и сеуште се слуша тој шум

6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.345
    Допаѓања:
    8.278
    Ќерката од раѓање има шум. Се очекува до 6 мес да се затвори. Кај нејзе не се затвори.
    Бевме на ехо на срце на 8 месеци, здраво е срцето и после 3 години, сега пред еден месец бевме на контрола се уште го има, но ни рекоа дека се очекува да се затвори до пубертет. По потреба да одиме на контрола, но бидејќи се работи за здраво срце без никакви проблеми само ако има некоја промена. Ќе видиш како ќе е со тек на време.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. adena

adena Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Falati, sepak go odnesov na vtoro mislenje i ispadna nema potreba od deksametazon.