Не штипи солта... Ова од искуство и го пишав многу се иам горено у животот. Ептен сум трапавс. Еднаш цела дланка со врел силикон изгорев. Само моментот е да се реагира брзо. Убаво зејтин и убаво сол, цел слој.
Иритирање на кожата Осип од пелената Алергија или осетливост на некои намирници Инфекција Најверојатно нешто од ова
Само веднаш да го соблечеш, ако поседи малку во какана пелена и кога ќе се измочкат се прави иритација. Особено кај побелите деца
Dali nekkja majka imala iskustvo so visokj trombociti i monociti kaj bebe? Ne dobivme nikakva preporaka od pedinafar a 2 krvni sliki nanazad sw pokaceni
Nemam davano nesto novo za jadenje, peleni pred okolu 2-3 meseci smeniv. Mi e cudno deka posle kakanje se pravi ne e celo vreme. Bi mozela da odnesam kakata na analiza???
Ako ima normalna stolica, kako I stalno mozebi i nema potreba.... e sega ako ima dijarea, cudna mirizba I boja, krv go stolica, , ako gubi tezina,ne jade...Mozebi bi trebalo. Мајка ми е доктор така да најверојатно ова е точно но сепак консултирај се со матичен доктор.
Здраво, ве молам за мислење. Од што би можело да биде вака нафрлано бебето, се работи за 12 месечно бебе. Однесено на педијатар кој претпоставува дека е нешто вирусно, крвната слика е океј со леукоцити на горна граница, црп мирно а исипан е на цело тело. Да напоменам дека пред една недела примаше терапија антибиотик и инхалации бидејќи за празниците бевме болни. Даден совет од педијатар да му даваме само летизен навечер. Дали некој се соочил со ваков исип?
Со бебе 9 месеци лежиме во болница и прима инфузии преку канила, но многу мрдаше со рачето и еднаш ја извлече канилата и му потече крв, а еднаш ја измрда само. Дали има ризик од инфекција.
Не. Моето насилно ја извлече наеднаш, ако е сменета ништо страшно. Ако престанала тт пред 2-3дена од болеста, тогаш осипот е веројатно последица од тт. И моево имаше еднаш после вирус. Траеше неколку дена.
4 дена беето има температура од 37.5../ 37.8 кога како .сега спие пак има тука негде темп.На лекар утре ќе го носам прво мислев дека е од заби.вади двојки.Но еве сега поткашлува остро како ларингит. А кога и да се разболе кашла така како куче да не речам.со ларингит.и на 2 ипол месеца скоро секој 3ти месец е на инхалации со кортико.Дали на некој од вашите деца секоја настинка преминува во ларингит?ова ќе биде 3ти ило 4ти пат да има Ларингит во една година
Бебе 2 мес, вакцинирано пред два дена. Дали е во ред на времево после да го прошетам надвор малку? Страв ми е да не го разболам дека слаб имунитет сега, ама збеснавме дома.
Како ќе го разболеш ако го прошеташ? Не знам во кој град сте, ако не е загадено излегувајте надвор и на бебето подобро и на вас. Избегнувајте гужви, но во парк може слободно да шетате.