Форумџика на годината

Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    685
    Конкретно за во парк мислев. Па ми кажаа неколку другарки да внимавам после вакцина и затоа.

2. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    3.666
    Да внимаваш да не го мешаш со многу деца на затворено, али за надвор немаш никаков проблем слободно прошетајте.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    685
    Ти благодарам

4. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    419
    Здраво мајки,
    На 15 декември и ги дупнавме ушите на ќерка ми 14 месеци е, и се беше во ред но, кога ги ставивме новите пред две недели сега гледам едната и загнојала. Земав да и ја вадам, потече крв и гној, не успеав да ја извадам.
    Што да правиме во ваков случај, кој може да ја извади?

5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.719
    Допаѓања:
    3.691
    Извини, ама како така ја остави со загноено менѓувче? Вади одма нека поплаче ќе се стрпиш... Страшно е тоа можеш да се прошири инфекција ...

Или на крај краева прашај педијатар или кај што и ги ставиле менѓушките за инструкции...

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Над обетката ставај хидроген 3%, ќе испени и ќе се исчисти засушеното, па после полека извади ја и исчисти пак со хидроген. После на дупчето можеш и бивацин да ставиш.

На confidential му/ѝ се допаѓа ова.
  7. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    419
    До вечера беше во ред, вчера видов дека едната не се мрда и сакав одма да ја извадам, ама не можеше, многу тешко се откачуваат. Мрда и ја боли и на спиење пробав не дава, обетката е јако стегната, и дека мала не можам со раце. Денес ќе прашам по златарата дали имаат алат, па да смири ќе ја носам,

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    2.108
    Zdravo druški.
    Mojava beba nikako ne prifakja hrana, ovošje, zelenčuk, odbiva. I toa nešto ako piknam odma se davi i go pluka. Nekolku pati i imam dadeno taka mala količina kako za pola obrok, se ispovrakja so šlajmovi a ne beše nastinata, noseto čisto i mi se nafrla, ne baš nafrla, ama se zacrveni vo liceto. Ništo ne prifakja osven mleko bilo cice bilo ad. Inaku i mlekoto si go povrakja, nekoj pat vo mlazovi, nekoj pat kako bljuckynje. Probav i kašičkata vo šišence da i ja dadam kolku da proba vkus, ama jok. Plački, urlanje. 5 m i 3 nedeli e.
    Povekje pedijtri mi kažaa mora obrok, mleko vekje ne e dovolno. Inače so kg e ok. Što da pravam????
    I na gastro da ja nosam ako ne?

9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.719
    Допаѓања:
    3.691
    Мала е. Мене педијатар исто ми кажа од 5м да почнам и тоа полн распоред ми даде... Бебла покажуваше интерес но не беше спремна. Јас скроз лабаво пристапив, и со паузи и давав храна... Не прифаќа секогаш, некогаш прифаќа парчиња. Тоа е...

Чим ти напредува во килажа добро не му ја мисли...

10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.098
    Допаѓања:
    1.831
    Zdravo majka, bas ke pisev ama nemav vreme za nesto. Jas pocnav so vkusovi okolu 5 meseci i 1 nedela. Okolu 1 nedela 2 od koga pocnav so hrana sinko pocna so povrakanje, na 2-3 veceri celi mlazovi. Trauma dobiv od povrakanje,lom pernici, alista,ogradici. Hrana odbivase ne bese mn zainteresiran, mleko ne. Na ad sme, seuste go obozava. Na site im velev sinko ne e spremen za hrana i site mi velea mora da jadi, obrok da ima mlekoti veke ne e dovolno. Povrakase tocno od juli do oktomvri, abe vo depresija padnav od toa. Poslednoto povrakanje mu e na 31 oktomvri. Mislam ne bese spremen za hrana, mu go opteretuvav zeludniceto iako nikogas ne jadese poveke od 100 gr. Abe usta ne otvorase ,so sila davav. Ova mi e mn cudno i ne najdov dr objasnuvanje.

11. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    982
    Допаѓања:
    1.064
    Значи какво гастро, не ти е спремна за храна. Мојот одбиваше од 5 и пол месеци кога почнав и после месец, месец и некој ден почна да јаде цели каши. Во овој период треба да ѝ правиш убава атмосфера околу јадењето, да ја ставаш во хранилка, да ве гледа вас како јадете, да ја соблазнувате со јадењето. Со терање и бутање лажици можеш беља само да направиш. Ти велам мојот на скоро 7 месеци почна да јаде сѐ наеднаш

На warrior, 1209, Stela Maris и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    982
    Допаѓања:
    1.064
    Кога да знам дека треба да го чуе матичен ако поткашлува? Страв ми е да не му се спушти. Тече нос и поткашлува, нема температура или сл. весел си е. Вадиме со аспиратор два пати на ден и освен блед проѕирен слуз нема друго.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    1.419
    Јас носев бебо минатиот пат кога течеше носе и слушнав дека подхрчува за сигурно дали е од носе или недај боже има спуштено. Ако само ти тече носе и чистош со аспираторче и си диши убаво немаш потреба види како ќе ти биде викендов па ако не за секој случај појди нека ве слушне

На Evangeliaa22 и merriel0 им се допаѓа ова.
  14. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    34.435
    Kako da nateram.bebe od 9m.da jade? Pie mleko od vcera se molime i so spric uspevam da i dadam po malku mlekce .

15. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    9.839
    А што и е зошто со шприц, настинка грло? Пробај со вкусови што ги сака, банана некое благо овошје, додај гриз додај млеко

16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    34.435
    Imame site po.doma od noviot virus sto e aktuelen vo germanija od vcera odbiva cucla nesaka ni hrana

17. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    9.839
    Душичка ја боли грлце сигурно. Моево само ладен грчки јогурт сакаше кога беше болен. Да пробаш така некако да не е претопла храна.
    Гледав некој трик на инстаграм за болно грло даваат лажичка путер така директно да се стопи во уста ама искрено не знам дали е паметно само чисти масти да дадеш..
    Кромид сецкан во вода само да го покрие, вариш на тивко до распаѓање и на крај додаваш лажица шеќер да се стопи. Цедиш и откако ќе олади давај да пие. Кромид цел расечен до неа кога спие да ја одзатнува... ова ни помагаше нас

18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    34.435
    Za spienje ne e problem mene me plasi toa sto nesaka nisto da jade i pie samo voda po goltka dve

19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    28.348
    Некоја алергија на храна се јавува вака како што опиша. Со кашлање шлајм и вцрвување. Запишувај што даваш и од што реагира така

20. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    2.108
    Од се;(