Да си седиш мадро. Ако почне да ти хрчи со носе, да му тече, ќе го носиш на брис иначе немаш потреба.
Da ve prasam kolku vreme treba da pomine od vakcina za bilo kakva reakcija.Na 03.02 primivme prva doza rota i petovalentna bidekji sestovalentna nemase nareden pat ke ja primi taa.Ne pojavi nikakva reakcija doktorkata rece mozno e i dijaera a on od vcera ne e ni kakan.Pa me interesira dali uste treba da sum pod shtrek
Бебе со раце фати печка. не била многу загреана и нема многу црвено на рацете ама многу е кенкав и плаче..Шо смеам да ставам? Ставив јакодерм, замрзнат грашок..Шо друго смеам? Дадов и 2 мл парцетамо..11 месеци е скоро.
Мајки дали може да ми споделите искуства ако сте се соочиле со бактеријата МРСА детектирани во носе кај бебе.
И кај мене се измачи да се искака. А ни се нема десено од раѓање да не кака. Секој ден од 1-3 пати кака. На крај топла ми беше, и да и измерам температура, ми се искака на топломерот и олеснив изгледа.
Vise 4 dena pominaa jas ne cekam reakcii se nadevam nema da ima..inaku i mojov se napinjase se napinjase i konecno se iskaka kipese od site strani haha...sea mi e koga ke moze da go vidat babi dedovci Dali dovolno vreme sme izolirani ..
Inaku mene vo Jane mi rekoa deka temperatura se meri pod miska deka neli sea na 17 pravime 3 meseci..Za prvoto ne bese izlezena ovaa vakcina rota a od site mi krevase vooedno i deka leto mu gi kasnev vakciite..Ova strikno deka do 12 nedela i mi e strav mn malo bebe so temperatura i se prasav
Ама не треба ништо посебно изолација, од каки е заразно. Ете ден, два. Иначе во газе ми рекоа да мерам, тешко на бебе под мишка да измериш, барем кај мојава тешко.
Замена за тирозол крема знае некој? Кај вратчето и е воспалено и лош мирис има а кремата ја нема нигде
Zdravo Dali znae nekoja sa me upati vo vrska so terapijata. Ne mi e jasno mnogu na 12 casa i na 6 casa koga potocno da mu go davam. Koku sto sfatam davam Salbutamol celo vreme na sekoe 6 casa,a drugoto 2 pati znaci na 12 casa,ne mi e jasno kolku da ima razlika ednoto od drugoto,ako davam sega od ednoto dali mozam posle 2 casa da davam od ova Budesonidea?
Мајки ве молам совет. На 11 месеци почнавме со адаптација во градинка и веднаш се разболе. Затнат нос и слабо кашлање. Крвна слика беше во ред, педијатар ни кажа нема потреба од терапија, седеше дома неколку дена му помина. Почна во градинка пак се разболе. Бидејќи имаше зелени мрсоли докторката ни кажа бактерија е и му даде 7 дена антибиотик. Пред 3 дена го заврши, но еве уште вадиме зелени мрсоли и носот сеуште му се затнува. Ова нормално е или значи дека уште е болен?
Му земаа ли брисеви да видат дали е стварно и каква бактерија? Секоја бактерија реагира на различен антибиотик. Ако не земале, направете да се осигурате дека има. Само консултација ви е потребна колку време после антибиотик се земаат брисеви. Не се сеќавам точно.
Не му земаа брисеви, така само антибиотик му даде матичната затоа што штом биле зелени мрсоли било бактерија. И сега сеуште фрчи со носот, му се затнува. Ќе го однесам да му земат брис. Вака искача џабе пиел антибиотик.
Да ве прашам за искуство (во болница се ама ништо не кажуваат докторите) Прима инфузии бебе но не откриле сеуште од што е инфекцијата. Многу е високо ЦРПто 250. Дали некој има искуство колку е опасно? Премногу се плашиме а докторите ништо не кажуваат. Третираат како сепса да е. Од симптоми само температура имаше друго ништо
Се имаат проверено? Рентген на плуќа? Ушиња? Како најдобро да се измери и најточно температура на 6м бебе? Со живин под пазувите?