Јас најуспешно мерам на доење, тогаш ми е најмирна. Го ставам топломерот на страната што не е припиена до мене.
6++, му се појави осип под вратот, брадата, околу устата и накај ушињата. Никаде нема на др место. Миеме со млака вода, сушиме, мачкаме пантенол и поминува но по некое време повторно се појавува.. Што да превземеме? 2 ден е вака. Не изгледа дека го чеша, не се допира таму..исто и немам воведено нови намирници.. Пренервозен е, се лигави, се насилно пика во уста и синоќа стана со пискање како од грчеви што правеше.. можно е да е осипов од заби никнување?
Нас од денес ни тече нос како вода проѕирно и како чешма, на десно обравче имаме како црвено крукче црвенко рапаво налик лишај бевме на педијатар рече нема ништо се е океј може да е од заби после педијатар 1ч. вече од денес од 16ч носот не ни тече .. става се во уста јаде играчки како да ни се душман нервозни сме ..
Малово последниве два дена качува температура пред спиење, вчера сабајле качи пак дадов блокмакс го однесовме ни рече вирус и црвено грло плус. Ни даде сируп исоприносин да почнеме 3 пати на ден ако качи пак вчера, качи тек пред спиење и го избањав дадовме пак блокмакс ноќта не беше топол си отспа. Сега после доручек пак ко да крева дадовме и од новиов сируп, па ќе дадам пак далерон/блокмакс ако крене над 38.5. Прашање ми е далеронот на колкава температура го давате? Јас до сега за температура само блокмакс сум давала и тоа за 38.5 и нагоре само, далерон имам дадено само пола доза за забоболка до сега. И што плус може за грлото? Во петок славиме прв роденден не можеме ни прополис да даваме рано е
Бевме на лекар, егземчиња се од лиги, ладен и сув воздух, храна..ми дадоа вазелин со пантенол и невен. Некој имал вакви егземчиња под врат? Ептен е вцрвенето и рапаво некако..ако ова не помогне ќе земам Београдски мелем по препорака..
Како лесно ви го даваат изопринозинот, тој се дава по шема, 3 месеци се пие по 10 дена измеѓу пауза 20 дена, и тоа се дава ако има повторувачки вируси, не така од ракав...
Не знаев еве сега прв пат ни е, за следен пат ќе знам да не давам одма. Баш пред роденден со вирус ужас
Не е точно, изопринозин има и антивирусно дејство и се дава и за акутни вирусни инфекции, меѓу кои инфлуенца, варичела, херпес и тн..се дава и како превенција, по шема, постојат неколку терапевтски модалитети..
Бебе 6+++, темп 38.2. Главата и обравчиња врели, рачиња и ножиња ладни. Да давам нешто или да чекам? И ако давам сируп или чепче? Едит: тремп мерена под мишка со дигитален топломер
Кога се ладни рацете и стапалата значи ќе крева уште тт. За 38.2 освен ако не е омалаксано детето не би требало да даваш сируп. Измери со живин за точна температура
Ова ти е извештај од Козле? Буквално иста терапија и за моето дете. Трицефот е антибиотик и се пие на 12 часа. Инхалации со Салбутамол( вентолин) и физиолошки раствор треба да правите на секои 6 часа. Имхалации со Бундесонидеа(Пулбиен или Кортер) и физолошки раствор треба да правите на 12 часа. Може да се прават една по друга инхалациите. Ова ни е прашано во Козле. Инаку нашиот матичен педијатар ги дава двата лекови во една инхалација. И ние до вчера теравме ваква терапија,од денес ги мешам двете и правиме само 2 на 12 часа.
Дали ова е обично брунче или можно да е каснато од нешто? Една точка е и околу него црвенило околу 1цм. Не го чеша, не се фаќа таму воопшто. Користам само Веледа кремче на лице. Моментално сме кај моите на село па само во тоа ми оди паметот, да не го има полазено нешто.
Не е воопшто во контакт со други деца. За полазано, опасно е нешто? Треба да се мачка нешто? И пишав сега и на матичната, ич не паничам за вакви работи ама ова апла ептен црвено е.