Денес ќе го носам, и јас мислам коњуктивит дека учев јас очна оптика ама реков зеленкаст па да не е нешто др. Мн има сеуште, мијам со вода со чиста пеглана крпа ама се прави неколку пати на ден.
Најверојатно бактериски коњуктивит и затоа е зеленко... знае и алергиски да се направи на очиња така, ама така не е зелено, туку баш кремаво. Најверојатно тобрекс ќе ви дадат..
Здраво, бебето мие скоро еден месец, од денеска некако ми поткашлува еве неколку пати денеска нема никакви други симтоми на грип/настинка само од време на време се накашлува едно 3-4 пати без престан.. Незнам дали е нешто нормално или да го носам во болн…
Да не му е затнато носето ? Да пробаш со физиолошки раствор по една капка и со аспираторче нежно повлечи.. Ако сте со клима,можеби и од сув воздух..Ако немаш навлажнувач за воздух да пробаш до тенџерче на шпорет камилица и малце да испарува во просторијата..
Zdravo majki bebusov e 2 meseci kasla nosot i bese zatnat 2 dena pa sega i tece ama kaslicata ne i prestanuva bev kaj maticniot mi rece crveno grlo ima samo da ja dojam ke i pomine ama kasla mnogu duri mie zal da ja gledam nez dali smeam da i dadam nes malku da se smiri
So mlaka voda probaj nekoi 10 min vo voda bez glava da natopis, probaj so ocet so voda mesano corapcinjata,presleci go. Pa eventualno sirup ama ne znam kolkavo e bebetom
9ipol meseci. Probavme so voda plus i gola ja cuvam cel den ne se simnuva. Ke vidime maticen sto ke kaze
Ахам епа боди да и ставам. Матичен ни рече таков вирус бил не спаѓала температурата сите со ист муабет му оделе. Да ставаме чечче ефералган па по 4 саати неофен