Добра е, и падна температурата. Синоќа ја пратев на два саати, немаше, ама многу се испоти, ја пресоблеков, цицаше и заспа. Така се закашлуваше во сон од секрет, ама на подигнато ја ставивме и подобро е. Сега го поврати шлајмот па подобро е, иначе потешко дише од што е полн носот. И прскам спрејче, па ќе прашам и за инхалација. Да и разредува. Вие како сте?
Ноќеска спиеше добро. Не се разбуди ич, не ни кашлаше. Сабајлево пак инхалација, веќе по кашлање ја приметувам дека полека почнува да се одлепува шлајмот. Нека спие на високо неколку дена.
Да, така ја ставивме. Ќе прашам за инхалација. Дека го повраќа секретот ама пак не скроз. Барем да и се одлепува. И вадиш со носко?
Секрет или ќе ти поврати или ќе искака. Ноското да знае да збори, сигурно ме пцуе хахахах Не го пуштаме.
Мајки дајте ако некои имал искуство што да ставаме за ова, габично е според педијатар ни даде Мантазол 3пати до сега мачкам 7 дена и се повлекува скроз, но за 5-6 дена пак се појавува иначе само тука има ?
Кога ќе му се повлече ставај крема со цинк за да прави бариера. Чувај го по гаќички или без пелена со пантолончиња само за да се луфтира. Ќе помине јас секакви креми користев и најмногу ми помагаше да стои без пелена
А што крема користеше затоа што кога ќе се повлече црвенилото и останува како флека бела како истенчена кожичка и по некое време на истото и се појавува пак иначе овој пат ставав мустела 123 а претходниот пат frezyderm незнам како да објаснам веројатно ме разбра
Мене докторот од систина ми препиша биодерма атодерм и 2 пати на ден мантазол. Земи и други пелени да не ја стегаат во тој дел. Јас имам babylove еко натуре убави се комотни
Ако се враќа со крема на база на цинк, батали, и ставај ѝ мрсна крема, Павловичева или мелемче. Ние имавме габично, кога користев крема со цинк се враќаше црвенилото. Или најубаво појди со бебла на кожно.
Пробав и со павловичева оргинал, судо, мустела 123 и фризи супер е додека мачкам мантазол после 6 дена одма и се појавива на исто место, после секое менување на пелена чувам убаво да се исуши и после мачкам ама ништо…
Zdravo mami ,ve molam za sovet . Se porodiv vo vtornikot so bliznacinja ama jas imam hormonalen disbalans jas ne prestanuvam da placam .maskoto ima nekoja infekcija a sega i devojceto crp 19 i 19 ama nikoj ne mi kazuva sto e konkretno. Mleko nemam i za toa placam … užas sum , strav mi e za niv ,ne kazuvaat koga ke si odime doma a tamu barem imam pomos do dve … ve molam za sovet
Pred se čestitki! Site imame toa pominato, disbalans, pa i nekakov šok isto taka posle porogjajot, normalno e. Probaj so pumpica da vlečeš, da ti dadat. Bebinja stavaj na cice celo vreme. Ja taka so vtoroto nemav pa se pojavi, so dohrana malku i taka teravme. So prvoto nemav voopšto radi komplikacii. Ne se nerviraj i ako nema mleko, so adaptirano kje gi hraniš, ne slušaj budali deka si pomalku majka ako ne doiš. Prašaj kaj bebinjata direktno, otidi kaj niv da prašaš što im e. Najverojatno nekoja infekcija posle porogjajot, može nešto si imala ti, ama kje se sredi i toa za nekoj den.
Мами, вака сега.. Синко кашла веќе трет ден, бевме завчера кај матичен и рече грленцето е црвено и од тоа е кашлањето, личи на вирусно и дека бил во контакт со некое детенце. Носето до сега е чисто и нема секрет. Матичниот рече да прскам само солен раствор. Температура нема, весел е, однесувањето му е најнормално како и секој ден кога е здрав, јаде и спие најнормално. Е сега ме интересира од ваши искуства дали е доволно само спреј во носе да прскам? Некако се плашам да не почне да му се симнува надоле. Не знам како би се исчистил секретот, он голта на секое кашлање.
Голта и ќе искака. Незнаат да плукнат они. На мојава секоја какана пелена е полна шлајмови. Направи си брисеви ако сакаш, да тргнеш можна бактерија.
Исто почнавме, на крај кашламе ко старец, и шлам за извоз. Или го повраќа или преку кака го вади, и вадам со носко, ама за чудо не искача многу со носко. А вака мислиш полна внатре. Ќе се разредува со спрејчето, и ќе исфрла.
Мајки Ве молам споделете искуство некоја ако имала слична ситуација многу ме загрижува.... Бебица е 7 месеци,а веќе два месеци забележувам дека се стресува како кога на нас возрасните ќе ни дојде ладно па ќе се стресеме. Буквално си игра целата е возбудена лупа тропа и наеднаш се стресува со главата... Педијатарот рече да ја снимам ама неможам да ги предвидам тие моменти.... Не е наежена или пак да мочка во тие моменти... Се случува да направи така 3-4 пати едно по друго. Ве молам за помош ако имате некое искуство