Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    12.036
    Добра е, и падна температурата. Синоќа ја пратев на два саати, немаше, ама многу се испоти, ја пресоблеков, цицаше и заспа. Така се закашлуваше во сон од секрет, ама на подигнато ја ставивме и подобро е. Сега го поврати шлајмот па подобро е, иначе потешко дише од што е полн носот. И прскам спрејче, па ќе прашам и за инхалација. Да и разредува. Вие како сте?

Последна измена: 14 март 2025
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.225
    Допаѓања:
    22.640
    Ноќеска спиеше добро. Не се разбуди ич, не ни кашлаше.
    Сабајлево пак инхалација, веќе по кашлање ја приметувам дека полека почнува да се одлепува шлајмот.
    Нека спие на високо неколку дена.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    12.036
    Да, така ја ставивме. Ќе прашам за инхалација. Дека го повраќа секретот ама пак не скроз. Барем да и се одлепува. И вадиш со носко?

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.225
    Допаѓања:
    22.640
    Секрет или ќе ти поврати или ќе искака.
    Ноското да знае да збори, сигурно ме пцуе хахахах
    Не го пуштаме.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    171
    Мајки дајте ако некои имал искуство што да ставаме за ова, габично е според педијатар ни даде Мантазол 3пати до сега мачкам 7 дена и се повлекува скроз, но за 5-6 дена пак се појавува иначе само тука има ?

Прикачени фајлови:

• IMG_7179.jpeg
      IMG_7179.jpeg
      Големина на фајлот:
      201,6 KB
      Прегледи:
      65
  6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    1.532
    Кога ќе му се повлече ставај крема со цинк за да прави бариера. Чувај го по гаќички или без пелена со пантолончиња само за да се луфтира. Ќе помине јас секакви креми користев и најмногу ми помагаше да стои без пелена

На Lady Miami и Monas95 им се допаѓа ова.
  7. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    171
    А што крема користеше затоа што кога ќе се повлече црвенилото и останува како флека бела како истенчена кожичка и по некое време на истото и се појавува пак иначе овој пат ставав мустела 123 а претходниот пат frezyderm незнам како да објаснам веројатно ме разбра :D:D

8. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    1.532
    Мене докторот од систина ми препиша биодерма атодерм и 2 пати на ден мантазол. Земи и други пелени да не ја стегаат во тој дел. Јас имам babylove еко натуре убави се комотни

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.503
    Допаѓања:
    2.625
    Ако се враќа со крема на база на цинк, батали, и ставај ѝ мрсна крема, Павловичева или мелемче. Ние имавме габично, кога користев крема со цинк се враќаше црвенилото. Или најубаво појди со бебла на кожно.

10. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    171
    Пробав и со павловичева оргинал, судо, мустела 123 и фризи супер е додека мачкам мантазол после 6 дена одма и се појавива на исто место, после секое менување на пелена чувам убаво да се исуши и после мачкам ама ништо…

11. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    201
    Zdravo mami ,ve molam za sovet .
    Se porodiv vo vtornikot so bliznacinja ama jas imam hormonalen disbalans jas ne prestanuvam da placam .maskoto ima nekoja infekcija a sega i devojceto crp 19 i 19 ama nikoj ne mi kazuva sto e konkretno. Mleko nemam i za toa placam … užas sum , strav mi e za niv ,ne kazuvaat koga ke si odime doma a tamu barem imam pomos do dve … ve molam za sovet

12. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.100
    Pred se čestitki!
    Site imame toa pominato, disbalans, pa i nekakov šok isto taka posle porogjajot, normalno e. Probaj so pumpica da vlečeš, da ti dadat. Bebinja stavaj na cice celo vreme. Ja taka so vtoroto nemav pa se pojavi, so dohrana malku i taka teravme. So prvoto nemav voopšto radi komplikacii. Ne se nerviraj i ako nema mleko, so adaptirano kje gi hraniš, ne slušaj budali deka si pomalku majka ako ne doiš.
    Prašaj kaj bebinjata direktno, otidi kaj niv da prašaš što im e. Najverojatno nekoja infekcija posle porogjajot, može nešto si imala ti, ama kje se sredi i toa za nekoj den.

На Gummy bear, merriel0 и unicornstar им се допаѓа ова.
  13. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    201
    Ti blagodaram

14. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Мами, вака сега.. Синко кашла веќе трет ден, бевме завчера кај матичен и рече грленцето е црвено и од тоа е кашлањето, личи на вирусно и дека бил во контакт со некое детенце. Носето до сега е чисто и нема секрет. Матичниот рече да прскам само солен раствор.
    Температура нема, весел е, однесувањето му е најнормално како и секој ден кога е здрав, јаде и спие најнормално.
    Е сега ме интересира од ваши искуства дали е доволно само спреј во носе да прскам? Некако се плашам да не почне да му се симнува надоле. Не знам како би се исчистил секретот, он голта на секое кашлање.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.225
    Допаѓања:
    22.640
    Голта и ќе искака. Незнаат да плукнат они. На мојава секоја какана пелена е полна шлајмови.
    Направи си брисеви ако сакаш, да тргнеш можна бактерија.

16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    12.036
    Исто почнавме, на крај кашламе ко старец, и шлам за извоз. Или го повраќа или преку кака го вади, и вадам со носко, ама за чудо не искача многу со носко. А вака мислиш полна внатре. Ќе се разредува со спрејчето, и ќе исфрла.

17. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.620
    Допаѓања:
    1.455
    Спреј од диво оригано беби од која возраст може?

18. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    388
    Јас од 7м давав, има во зегин беби на Пробота

19. Mia0812

Mia0812 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2024
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    40
    Мајки Ве молам споделете искуство некоја ако имала слична ситуација многу ме загрижува.... Бебица е 7 месеци,а веќе два месеци забележувам дека се стресува како кога на нас возрасните ќе ни дојде ладно па ќе се стресеме. Буквално си игра целата е возбудена лупа тропа и наеднаш се стресува со главата... Педијатарот рече да ја снимам ама неможам да ги предвидам тие моменти.... Не е наежена или пак да мочка во тие моменти... Се случува да направи така 3-4 пати едно по друго. Ве молам за помош ако имате некое искуство

20. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    159
    Уво заби или затнат нос. Прават често мајка без гајле

На Mia0812 му/ѝ се допаѓа ова.