Здраво мајки, ми треба искуство за примеси на крв во столицата на новороденче. Стари сме само 18дена, а на три пати досега сум приметила како примеси на крв во каките. Ме фати страв незнам дали е нормално и од што може да е, консултирав педијатар наводно се јавувало кај новороденчиња. Два дена немаше ништо, денеска пак
Гледам пишувате мн за повраќање и пролив. Дали мора да е рота или има некој друг вирус? И ние повраќавме и имаме сеуште по 4,5 течни столици. Пие антибиотик. Дали ако не јаде треба да форсирам или нека пие само течности? Млеко и вод пие ама веќе два дена не јаде нешто. Повраќаше,сега веќе не. Само пролив има. Избезумена сум
Давав според упатството мајка, туширав без глава па вадев на балкон ама ништо не помагаше за спуштање. Од тушот ќе спуштеше 20 мин па пак качуваше. Чекав да му се жешки рацете нозете па да плаче кенкав да биде па давам. Иначе го имам оставено до 39 кога не е кенкав. Сируп дадов 3 пати во текот на 24 часа и ете денес нема. Ќе видиме вечерва.
Исто и за туширање, кога ќе се стопли тогаш се туширате. Немој да туширате со ладни нозе и раце. Само ќе се стреси повеќе. Најдобро е да си запишуваш на лист во колку часот со дала сируп и колку мл. Така ќе знаеш дека не си ја надминала дневната доза.
Бебето 7 +++ утрово се разбуди со гурелки на едното око. Сега како и на другото да ле има. Што се даваше? Тобрекс капки или хлорамфеникол маст?
Поради дехидратација и паднат шеќер не задржаа на клиника. Доби инфузии. Колку време би не задржале некој од искуство да каже? Само инфузии ли ќе и ставаат? Се мислам дали да останам тука или да се префрлиме во Систина. Се изнаплакав веќе.
Можеби се работи за е бактериски конјуктивити Симптоми Густа жолта или зелена секреција од очите. Црвенило и подрачје околу очите. Може да има осетливост на светлина. Бактериски конјуктивитис обично се случува на едното око, но може да се прошири на другото око.
Зелени. Мора да ставиме нешто. Во аптека ми дадоа маст хлорамфеникол, ама едвај ставив пред малку. Ке земам Тобрекс.
Мајка па ти се породи, честитки, да сте живи и здрави. Не би требало да е ништо, на почеток се чистат, сепак провери со педијатар.
Се породив мила, не стигнав да пишам и да ве известам тука, малку турбулентен период и не баш лесен пораѓај, ама фала му на господ добро помина се Синко пристигна во 37ма недела
од 90 мг цело чепче парацетамол, или 4 мл сируп парацетамол за таа килажа. неофен е ибупрофен, друг лек за температура, за таа килажа од 10 кг смееш 3 мл сируп блок макс, или чепче од 60 мг неофен