Бидејќи бебињата имаат многу тенки дишни патишта па опасноста од опструкција е многу голема, така ми објасни докторката. И на син му дадоа антибиотик, на месец и пол само заради кашлица .
И на керќа ми и дадоа, ама имаше наод на плуќа и полна беше секрет, за да го исфрли секретот, не заради кашлица, затоа и ме збуни.
Да да крвна слика тоа покажа. Кашла како со секрет ја слушнаа ја видоа.. од мене префати јас кашлам корнам. Нема наод на плуќа уште, само 6 дена антибиотик ни дадоа
За да го исфрли секретот, затоа дале антибиотик, бидејќи не знае како и може да направи наод, нас Трицеф ни препишаа.
Па за брзо, од антибиотикот веќе следен ден е намалено, и секој ден е се подобро, мојава преку измет го исфрли наеднаш од кога почнавме со антибиотик. Кашла од секретот, ќе се намали за ден два.
Здраво. Дали има случај кај некое новороденче, веднаш да треба да се прави операција на тенко црево и како сте поминале? Имам уште време до пораѓај ама видоа дилатација на тенко црево, стоп во пасажа, па викаат после пораѓај може ќе треба веднаш операција... не знам дали е ризично и како е понатаму за развивање на бебето... Ви благодарам
Ве молам за одговор. Од кога почнаа вашите бебиња да се вртат на звук лево- десно? Моето е 12 недели и воопшто не се врти кон звукот (слух проверен во ред е)
Некаде 2 ипол месеци беше баш свесен за околината и да гледа и да го играш и сл. Не знам од кога точно почна.
Мислам ококу 2 месеци беше моето. Се вртеше на секаков звук. Различно е кај секое дете. Некое бебе го слушне звукот ама не го интересира и не се врти на другарками беше такво таа баш паничеше но се си беше во ред со стек на време почна да се врти. Зада бидеш по смирена разговарај со педијатар, штом слухот е во ред.
Zdravo majki sakam da prasam dali nekoj ima bebe so sindrom na kratko crevo ili drug problem so crevata i hidrocefalus?
Имаме приоритетен упат за скринингот за слух бебето уште малце ќе прави 6 месеци,немаше термини дали ќе не примат и до колку работат дали знаете?
Дали правевте сите, за слух? Ќе прави 6 за некој ден ја немаме однесено уште, вака си слуша се, се врти на звуци, па некогаш и на името се врти, нема термини на клиника, ама малку се дрогираат со цени на приватно.