Не сум по бабинските многу запознаена. Ама нешто слично имам и господска работа е тоа апче. Значи колку е мало, таква магија прави не ми се верува дури.
Ај здраво, Бебка е 26 дена, денеска бевме кај матичната и на ортопед. Се е во ред, само на лицето, вратот и малку на градите бебка има брунчиња. Почнаа од образите како гнојничко со црвенило околу нив, се проширија на челото за некој ден, сите скоро со бел врв, како мозолчиња. Мислев хормонски се, дека се чисти, ама бајаги се раширија, еве сега и на брадата и на вратот позади има, и малку на градите. Тие што и беа на лицето веќе немаат гној, туку се како акни во минување, се гледаат ситни брунчиња и рапава и е кожата. Тие на вратот и градите што се нови, се со бел врв и црвенило околу нив. Матичната вели пиодермија е, да ставам Еозин ама не воден туку алкохолен раствор. Ако не помине со него за два дена, тогаш од петок да почнеме со Трицеф. Секако би направила првин кс, не ми се дава така атб. Дали некоја имала искуство со вакви мозолчиња кај толку мало бебе? Се загрижив дека ми рече со атб се лечи.
Ние имавме така и еозин не ни помогна. Биодерма атодерм ни помогна, со две миења и мачкања. Од еозинот само беше црвена, друго ништо.